arch/ive/ief (2000 - 2005)

Witte tentjes voor de bruine meute. Vlaams Blok komt naar Kortrijk. (+ foto's)
by Goku Thursday June 27, 2002 at 11:05 PM
not yet

Zondag houdt het Vlaams Blok in het Magdalenapark in Kortrijk zijn "Nationale Sporenviering", een bruin feest naar aanleiding van de zevenhonderste verjaardag van de Guldensporenslag (11 juli 1302). Het oorspronkelijke plan was om in de week van 11 juli zelf met 1500 jongeren te kamperen in het centraler gelegen "Begijnhofpark", maar dat mocht gelukkig niet van het stadsbestuur

Het Vlaams Blok houdt zondag 30 juni zijn Nationale Sporenmeeting in het Magdalenapark te Kortrijk. Dit park ligt net buiten de stadsrand en is voor het blok een alternatief voor de oorspronkelijke wens om massaal te kamperen gedurende enkele dagen in het zeer centraal gelegen "Begijnhofpark" tijdens de week van 11 juli. Een plan dat gelukkig niet doorgaat.

De voorbereidingen zijn vandaag gestart en daarom is een deel van het park reeds afgezet (zie foto's). De afzetting zijn van die hoge nadars die grondig aan elkaar vastgemaakt zijn en het gedeelte wordt bovendien nog eens permanent bewaakt. Het parkgedeelte bestaat uit een parkingzone en een grasveldzone. Er bevinden zich een tiental kleine witte tentjes, voor de randanimatie en stands, en 1 grote waarin dus de toespraken en het "samenzang" gedeelte zullen plaatsvinden. Ook vendelzwaaien en riddergevechten staan op het programma, waarmee het blok dus duidelijk probeert te voorzien in randanimatie uit lang vervlogen tijden en van hetzelfde primitieve niveau als hun ideologie.

Het is een schande dat een partij met zo'n uitgesproken racistische en anti-werklieden ideologie een historische gebeurtenis mag komen vervuilen met toespraken die weer bol zullen staan van rechtse platte rethoriek. En dat ter ere van een gebeurtenis die niet eens exclusief vlaams was en die daarbij voor een deel de strijd van onder andere het gewone volk tegen de franse vorst was. Het wordt eens tijd dat hun helfhatige geschiedvervalsing met degelijke argumenten wordt afgebroken in de media.

Zaterdag houdt het Abvv een debat, voornamelijk gevuld met SP-A'ers (Landuyt en zo) en dat in het stadhuis. Het is zo'n beetje het antwoord op de dag erna. Alleen is dat wel heel hypocriet, want in antwerpen doet de Sp-a lustig mee met een beleid dat allochtonen niet eens meer toelaat om te betogen, onder binnenlandse zaken met Vandelanotte en Tobback het asielbeleid verstrengde en uitgeprocedeerde minderjarige "criminele Roemeentjes" doodleuk deporteert naar hun land van oorsprong. Op dit ogenblik nog niet in goederenwagons, wat zijn we toch humaan.. En ze hier in Kortrijk vragen als antwoord op een meeting de dag erna die ze best wel hadden kunnen tegenhouden. Arm Vlaanderen ...

Wij, als antifascistische inwoners van Kortrijk, stellen ons de vraag welk soort stadsbestuur wij nu hebben. De cd&v, die hier tot de laatste verkiezingen sinds de belgische onafhankelijk altijd de absolute meerderheid heeft gehad, regeert nu samen met de Sp-a, met als boegbeeld ex-punker Philip Decoene. Zondag zijn wij dus gegijzeld in onze stad, want wij willen niet met die bruine meute geconfronteerd worden. Het wordt tijd dat onze politici eindelijk eens hun verantwoordelijkheid opnemen en, in plaats van met deze blokkers steeds in debat te gaan en ze zo te legitimeren, de partij gewoon verbied omwille van zijn racistisch en fascistisch gedachtengoed.

foto's
by goku Thursday June 27, 2002 at 11:10 PM

(article 1)

foto's...
m1.jpg, image/jpeg, 600x450

foto's
by goku Thursday June 27, 2002 at 11:10 PM

(article 2)

foto's...
m2.jpg, image/jpeg, 600x450

foto's
by goku Thursday June 27, 2002 at 11:10 PM

(article 3)

foto's...
m3jssngg.jpg, image/jpeg, 600x450

foto's
by goku Thursday June 27, 2002 at 11:10 PM

(article 4)

foto's...
m4.jpg, image/jpeg, 600x450

meer informatie
by goku Thursday June 27, 2002 at 11:18 PM

de eerste twee foto's zijn genomen aan de westelijke kant van het magdalenapark; de twee laatste foto's aan de noordelijke zijde.
ook aan de twee andere kanten staan er in elkaar gelinkte hekkens, voor de bomen en struiken.

update vrijdag
by goku Friday June 28, 2002 at 06:08 PM
not yet

Er zijn wat tentjes bijgekomen.
en vooral veel vlaamse vlaggen en vlaams blok propaganda vlaggen.
het is een schande

indd
by gerard Saturday June 29, 2002 at 11:47 PM

goku, leuk om lezen

missch kun je wel binneglippen en onopvallend wa foto's nemen en hier posten?