arch/ive/ief (2000 - 2005)

activist/rockzanger JUANRA op borgtocht vrij!
by .A. Tuesday June 25, 2002 at 07:02 PM

X

Datum: 25-06-2002 17:49 Bron: ANP

AMSTERDAM (ANP) - De rechtbank in Amsterdam heeft de vermeende ETA-activist Juanra Rodriguez op vrije voeten gesteld. De 35-jarige Spanjaard werd in januari in Amsterdam gearresteerd op verzoek van de Spaanse autoriteiten.

De rechtbank bepaalde dinsdag dat hij zijn uitleveringszaak in vrijheid mag afwachten. De zaak zou eigenlijk dinsdag aan de orde komen, maar volgens de Amsterdamse rechtbank is het dossier onvolledig. De Spaanse autoriteiten moeten op de kortst mogelijke termijn duidelijk maken waar zij Rodriguez van verdenken en daarvoor stukken aanleveren.

Tot de volgende zitting, die naar verwachting begin augustus zal plaatsvinden, hoeft Rodriguez niet in het huis van bewaring in Vught te blijven. Wel moet hij 20.000 euro borg betalen, zijn identiteitspapieren inleveren en bereikbaar blijven voor zijn advocaat.

De beslissing van de rechtbank werd met luid gejuich ontvangen door tientallen sympatisanten van Rodriguez die zich op de publieke tribune en buiten de rechtbank hadden verzameld.

http://www.freejuanra.org

Spanjaard ?
by Spanjaard Tuesday June 25, 2002 at 09:56 PM

Daar zal hij mee kunnen lachen...