arch/ive/ief (2000 - 2005)

Sevilla: sociaal forum wordt geboycot door politiecontroles
by Mara// Peter te plaatse Friday June 21, 2002 at 01:03 PM

Volgens Peter Degand zouden een aantal congressen van het Sociaal Forum afgelast zijn omdat de sprekers worden geblokkeerd aan de luchthaven. Een 300tal Portugese activisten zijn aan Spaanse grens tegengehouden. Ondertussen gaan de andere acties door zoals gepland.

Vandaag zijn er verschillende zaken gepland in Sevilla- zegt Peter Degand van D14 Kortrijk. Zo zou er een studentenbetoging zijn gepland tegen de Bologna-plannen. Nu loop ik mee met een betoging tegen de Derde Wereldschuld, dat georganiseerd wordt door een aantal plaatselijke NGO's. Opvallend is de manier waarop alle politieke groepen zich gezamelijk achter een aantal slogans scharen. Anders dan in Belgiƫ dus. Er wordt ook regelmatig gestopt om een toneelstukje op te voeren. Dat straattheater zie je hier wel meer. Straks ga ik bv. kijken naar een toneelstuk tegen de imperialistische oorlogen.
In een grote rode tent kunnen mensen van verschillende linkse bewegingen elkaar ontmoeten.
Vooral het Sociaal Forum trekt veel volk.
Jammer genoeg zijn er een aantal sprekers, die vandaag op het programma stonden, opgehouden door politiecontroles aan de luchthaven. Dat kan je wel zien als een boycot. Ook zouden er een 300tal Portugezen zijn tegengehouden aan de grens met Spanje. Waarschijnlijk worden ze teruggestuurd.

Morgenavond heeft de algemene betoging plaats met een groot concert ter afsluiting.