arch/ive/ief (2000 - 2005)

Israel toont nu zijn ware bedoelingen
by Ben Thursday June 20, 2002 at 10:30 PM

Al vele jaren wordt buurland Palestina heimelijk ondermijnd. Het onderwijs, de economie, de staatsstructuur, en nu de individuele vrijheid van de burger, moesten er één voor één aan geloven. Bedoeling was het buurland tot de bedelstand te verlagen, te vernederen, afhankelijk te maken, om dan gemakkelijker het land te kunnen inpalmen, met financieel en ander geweld.


Het is een grove overdrijving te stellen dat Israel nu plots "een nieuw beleid" voert, door Palestijnse steden te bezetten. Daar is helemaal niets nieuws aan. Dit is precies het oude onderhuids woekerend beleid van Sharon, dat nu openlijk aan de wereld wordt getoond. Nadat hij de wereldopinie beetje bij beetje, stapje voor stapje, heeft gedrogeerd door mooipraterij. Nadat hij eerst heeft gezorgd dat er voldoende grond was voor haat en repressie en geweld, alleen maar door zich op de Tempelberg te vertonen. En nu oogst hij wat hij gezaaid heeft.

Maar beste Israelieten, zien jullie dan niet dat de enigen die van de verrottende situatie beter worden valse leiders zijn als Sharon en zijn omgeving, die kunstmatig aanzetten tot haat en angst en geweld en destructie, om hun eigen positie te kunnen justifiëren. Ze zijn niet in staat een staat (zelfs niet de eigen) op te bouwen, alleen om af te breken. Hoe harder de vicieuze cirkel van angst en haat en geweld kan draaien, des te langer het volk zal roepen om hem aan de macht te houden. Dus doet hij achter de schermen er alles voor om die verderfelijke cyclus maar hard in gang te houden en alles wat naar onderhandelingen zou kunnen leiden in de kiem te smoren, of te laten smoren al was het maar door achteloos weer een paar geplande aanslagen door extremisten toe te laten om plaats te grijpen. Wie heeft hij kunnen beschermen?

En het volk huilt met hem mee. Dit is het soort leiders dat zijn volk hypnotiseert en zichzelf in standhoudt met het bloed en de angst van zijn volk (plus het nodige belastinggeld natuurlijk). Momenteel zijn de Israelieten blijkbaar blind voor alle opmerkingen van degenen die buiten het conflict staan en van op afstand de twee kanten nuchter kunnen zien, zoals Europa dat bijvoorbeeld doet. Wie heeft er baat bij die blijvende verdeling van het Midden-Oosten?

Aan de andere kant van de oceaan hebben we nog zo'n leider van dat soort, die eveneens zijn volk onder hypnose lijkt te krijgen, en blind van angst. Die heeft nu een superminhysterie opgericht. Daarmee kan hij nog rechtstreekser en sneller de individuele vrijheid van zijn burgers controleren. En die hebben niets in de gaten.

Het is het verhaal dat we al zo vaak in de geschiedenis zijn tegengekomen. Telkens als bij een volk leiders opstaan die het doen geloven dat het een herenvolk is, of een volk van de heer, of een volk dat geroepen is de wereldleider te zijn...
Nuchtere burger, wees dan op je hoede. Laat dat soort leiders alleen hun strijd onder elkaar uitvechten, en bouw zelf aan de eigen staat, en aan die van al je buren. Dat zal uiteindelijk het veiligst zijn.