arch/ive/ief (2000 - 2005)

Antwerpen: betoog met het ACOD nu woensdag.mee
by LVDH Monday June 17, 2002 at 07:49 PM

Terwijl de helicopter de criminaliteit in onze stad op peil blijft houden,wordt er dus bespaard in het sociaal beleid het stadsbestuur heeft beslist van voor 6,2 miljoen euro te besparen in de sociale projecten van het SIf, het OCMW mag nog eens 3,1 miljoen besparen in de SIF-projecten van het OCMW en in de ziekenhuizen. In de ziekenhuizen is al bespaard bij Erasmus en Elisabeth in het kader van hun zorgstyrategisch plan, en dit ondanks een brede protestbeweging.

Zoals geweten rommelt het binnen het SIF (Sociaal Impuls Fonds wereldje) omdat men - via een complexe herstructurering - geld wil overhevelen van dit fonds naar de politiewerking in Antwerpen. Nu is Antwerpen al een van de duurste korpsen in West-Europa. Ook de politiehelikopter, die niet door de stadsbelastingen wordt betaald maar door de federale regering (toch nog uit onze zak!), is een meerkost die zeker op een andere manier kan gespendeerd worden.
Onze vrees is dat, als men op deze gelden voor de minst bedeelden gaat besparen, men automatisch een verhoging van de criminaliteit kan verwachten. En de Antwerpse politie is niet echt gewapend omdat ze niet beschikt over
degelijke voetpatrouilles, zoals in alle andere grootsteden en ondanks 2600 agenten.

ApocalypseNO zegt eens te meer neen tegen de toename van de criminaliteit. ApocalypseNO pleit voor een degelijk preventiebeleid naar de kansarmen, want anders zal de criminaliteit weer stijgen. En ApocalypseNO pleit voor een
mensvriendelijke politie op straat. Daarom gaan wij in op het verzoek van het ACOD op om woensdag e.k. aanwezig
te zijn om 15 U op de grote markt in Antwerpen om de betoging te ondersteunen. Er zullen borden ter beschikking zijn van ApocalypseNO om mee te dragen tijdens de betoging.

Wij roepen onze sympathisanten dan ook op om hier aanwezig te zijn en tegelijk ons ongenoegen te uiten over de goedkeuring van de extra vijf maanden proefperiode voor de helikopter die men nu is overeengekomen binnen het college en meerderheid.
============================================================
Ook de betrokkenen van het SIF voeren actie en betogen nu woensdag opnieuw op de Grote Markt om 15h

Info
by Stijn O. Monday June 17, 2002 at 08:08 PM
stijn_oost@advalvas.be

Wat is ApocalypseNO?

Dit is ApocalypseNO
by ApocalypseNO Monday June 17, 2002 at 10:33 PM
nicovolckeryck@skynet.be

Surf naar www;apocalypseno.be en je leest er alles over.
Meer vragen mail mij.
Groeten
Nico volckeryck