arch/ive/ief (2000 - 2005)

19 juni Brussel: protest tegen Europese "terreur" lijst
by Koerden Nederland Saturday June 15, 2002 at 08:35 PM

19 juni Brussel: Koerden protesteren tegen "terreur"list van de EU

Uitnodiging voor demonstratie in Brussel 19 juni 2002

Vertrek: 11 uur van Koning Albert Laan/Plein (Gare Du Nord)

Beste vrienden,

Wij organiseren op 19 juni 2002 in Brussel een demonstratie als protest tegen de EU terrorismelijst die een belangrijk obstakel vormt voor een vreedzame oplossing van de Kurdische kwestie doormiddel van dialoog. The éénzijdige stappen die door de Kurdische zijde, met gewaardeerde steun van onze vrienden, zijn genomen om de Kurdische kwestie op basis van universeel geaccepteerde normen, hadden een positief niveau bereikt. Helaas is dit feit genegeerd en wordt er steun gegeven aan de politiek van het systematisch ontkennen en vernietigen van de Kurden.

Het was geen toeval dat het Turkse leger met militaire operaties begon één dag nadat de EU de nieuwe terrorismelijst bekend maakte en dat de bekendmaking ook het begin was van een verhoging van de repressie, de martelingen in hechtenis en de arrestatie van burgers in Turks Kurdistan en in Zuid Kurdistan. De Turkse Minister van Buitenlandse Zaken Ismail Cem bedreigde alle Kurden door te zeggen dat het opzetten van een formele Kurdische aanwezigheid in Noord Irak een reden voor oorlog zou zijn. Hetzelfde ministerie gaf een lijst uit van 450 Europese en Kurdische organisaties, vooral op sociaal en cultureel gebied, die doormiddel hiervan worden bedreigd me opname in de Europese lijst van terroristische organisaties.

De logica hierachter is dat is iedereen die ook maar een beetje inzet toont voor de Kurden een terrorist is en niet op een andere manier kan worden beschouwd. Het is duidelijk dat we een erg moeilijke situatie te gemoed gaan. Toch blijft het Kurdistan Nationaal Congres geloven in een vreedzame en democratische oplossing van de Kurdische kwestie en zullen wij onze activiteiten met dit doel voor ogen blijven voortzetten. Daarom organiseren wij deze demonstratie. Wij willen de aandacht van het publiek vestigen op de gevaarlijke ontwikkelingen, en hen informeren over het feit dat de enige mogelijkheid om tot een oplossing van de Kurdische kwestie te komen, de inzet is van vreedzame en democratische methoden. Het zal een eer zijn om onze gewaardeerde vrienden uit de solidariteitsgroepen bij onze demonstratie, waarvan een duidelijke boodschap zal uitgaan richting diegenen die op oorlog en het belemmeren van een oplossing zetten, te mogen begroeten

De demonstratie begint om 11.00 uur op de Koning Albert Laan/Plein (Gare Du Nord) en zal naar het Schuman Plein trekken.

Jullie deelname zal ons versterken en de oorlogshitsers verzwakken.

Wij hopen dat jullie allemaal kunnen deelnemen op deze dag en wij wensen jullie veel succes met het solidariteitswerk.

Met vriendelijke groeten,

KNK Algemene Bestuursraad

Vanuit Nederland zullen er bussen naar Brussel vertrekken van alle Kurdische verenigingen (Amsterdam, Den Haag, Zaandam, Rotterdam, Arnhem, Eindhoven, Deventer en Middelburg). Vertrektijden tussen 07.00 uur en 08.00 uur. Voor exacte informatie bel Fed Kom (020-6141816), of de bovengenoemde verenigingen.