arch/ive/ief (2000 - 2005)

Israëlische politie onderzoekt weddenschappen op aanslagen
by Standaard-watcher Friday June 14, 2002 at 06:30 PM

De vermarketing van aanslagen...

Israëlische politie onderzoekt weddenschappen op aanslagen


14/06/2002

JERUZALEM (ap) -- De Israëlische politie is een onderzoek begonnen naar een bende die weddenschappen organiseert over de vraag waar de eerstvolgende Palestijnse zelfmoordaanslag zal plaatsvinden.


De Israëlische radio en de krant Maariv berichtten gisteren dat in de stad Kiryat Malachi deelnameformulieren zijn gevonden waar onder meer de uitbetalingen op staan bij een juiste voorspelling.

Een inzet op de zuidelijke badplaats Eilat levert een ,,winnaar'' bij voorbeeld zeventien keer zijn inleg op, terwijl na een aanslag in Jeruzalem slechts anderhalf keer de inleg wordt uitbetaald. De minimuminzet is 10 shekel, ruim 2 euro. Hoeveel mensen mee hebben gedaan aan de weddenschappen is niet bekend, aldus een woordvoerder van de politie.

Gokken is illegaal in Israël, maar wel heel populair. In het hele land zijn er clandestiene gokgelegenheden en in tijden van vrede is het Palestijnse casino in Jericho op de Westoever zeer populair onder Israëliërs.

Sinds het begin van de tweede Intifada, bijna twee jaar geleden, zijn er zeker zestig bomaanslagen gepleegd in Israël, waarbij meer dan tweehonderd mensen om het leven zijn gekomen.

©Copyright De Standaard