arch/ive/ief (2000 - 2005)

Palestina-actie op het Zand (Brugge) was een succes
by M. Verhaege [posted by Françoise] Sunday June 09, 2002 at 12:41 AM

Ook in Brugge riep het Vlaams Platform voor Palestina op voor een actie om Israëlische produkten te boycotten. Een verslag van een geslaagde actie.

De actie van deze voormiddag is een succes geweest. Een 10 à 15-tal personen namen deel aan de actie. Vaandels van 11.11.11, KP en Attac, met als achtergrond een Palestijnse vlag en sandwichborden met de Palestijnse sjaal, gaven het geheeld een militant uitzicht.

Een 3-tal personen hadden de oproep van Attac Brugge opgevolgd om actief aan de petitieactie deel te nemen. Voor sommigen een eerste ervaring, wat meestal in het begin niet al te vlot verliep. Maar de Palestijnse zaak blijkt voor de meeste mensen een actueel thema en een behoorlijk aantal mensen hebben dan ook de petitie ondertekend en heel wat vragen gesteld over het verloop van de verdere actie.
Reeds in het VRT-journaal van 13u00 waren er beelden te zien van de gevoerde actie rond Palestina in verschillende vlaamse steden,waaronder Brugge.

Bij het ontbinden van de actie werden we opnieuw geconfronteerd met de beperkte democratie in Brugge wat betreft de vrije meningsuiting op publieke plaatsen zoals markten.
Er werd ons door 2 personen in burger gevraagd of wij over de nodige vergunning beschikten, om actie te voeren op het Zand.