arch/ive/ief (2000 - 2005)

Geslaagde betoging voor Palestina in Antwerpen, afwezigen hadden ongelijk.
by han Sunday June 09, 2002 at 12:38 AM
han@indymedia.be

Het Antwerpse stadsbestuur en de zionistische lobby hebben er alles aan gedaan om deze betoging te doen mislukken. Betogingsverbod, samenscholingsverbod, verdachtmakingen, een heuse hetze in de media, angstpsychose,.... Nadat Detiège en co. de politiek van Sharon importeerden in Antwerpen werd vandaag door meer dan duizend mensen de intifadah geïmporteerd.

Detiège = Sharon klonk het omstreeks 13u30 op het perron van Antwerpen centraal. Een groep betogers uit Brussel kwam er aan met de trein om de betoging de Antwerpse Palestina coördinatie te komen vervoegen.
We nemen samen met de groep de tram naar Antwerpse Zuid om er de betoging te vervoegen. Op de tram overtuigen we nog een aantal inzittenden om mee te betogen.
"Maar het gaat rel worden" zegt een oudere man, "Maar neen, waarom zou het rel worden, we komen voor vrede betogen." Uit de reacties op de tram en niet in het minst van de Arabische mensen kan je opmaken dat de media, het netwerk van Detiège en de zionistische lobby hun werk goed hebben gedaan.

# Sinds deze ochtend werd op radio 1 om het uur opgeroepen dat men Antwerpen in de namiddag best kon mijden omwille van "een betoging".
# Gisteren werden in de joodse wijken strooibriefjes uitgedeeld die de mensen aanraden om "binnen te blijven". Ook de handelaars van het Sint Jans plein, de plaats waar de betoging ontbond, werden aangeraden hun winkels en cafes te sluiten voor de zekerheid.
# Leman spande een proces in tegen één van organisatoren omdat ze zich te fel uitspreken tegen het zionisme.
# Yves de Smet (het zelfverklaarde geweten van Vlaanderen) riep NGO's en anderen op om afstand te nemen van één van de mede organisatoren van de betoging.
# In diezelfde krant werden geheel volgens de logica van De Smet de organisatoren geïnterpelleerd over hun samenwerking met deze anti zionistische groep.
# een brief in de moskeeën die opriep om thuis te blijven. Deze brief werd verspreid onder druk van Detiège (SP.A).

"We mogen het conflict niet importeren." onder dat motto werd de politiek van Sharon door Detiège in Antwerpen ingevoerd en goedgekeurd door de gehele politieke elite, AGALEV en het Vlaams Blok inkluis. Het werd in Antwerpen verboden om zich uit te spreken voor Palestina.

Dat er tegen deze achtergrond meer dan duizend mensen betoogden vandaag is een overwinning. Nadat Detiège de politiek van Sharon importeerde in Antwerpen werd vandaag de intifadah geïmporteerd.

De afwezigen hadden ongelijk.

Hopelijk laten ze zich in de toekomst niet meer intimideren door Sha.. eh sorry Detiège, De Smet, de Zionistische lobby,....


.

examens
by Pieter Sunday June 09, 2002 at 03:49 PM

De afwezigen hadden misschien examens...