arch/ive/ief (2000 - 2005)

8 juni: internationale actiedag tegen de uitlevering van JuanRa
by X Thursday May 30, 2002 at 05:49 PM
antirepression@x-mail.net

8 juni: internationale actiedag tegen de uitlevering van JuanRa

8 juni: internationa...
prison1rzceoo.jpg, image/jpeg, 595x822

op 11 juni 2002 (dat nu verplaatst is naar 25 juni) wordt in Nederland beslist of JuanRa al dan niet uitgeleverd wordt aan Spanje. JuanRa werd op 26 januari ll. opgepakt op basis van een internationaal arrestatiebevel van de Spaanse regering. JuanRa, actief in de Barcelonese kraakbeweging en zanger van de politieke band KOP, wordt verdacht van informatie gegeven te hebben een iemand die vermoedelijk lid is van de ETA. Een beschuldiging die gebaseerd is op een verklaring die onder dwang (om maar niet te zeggen foltering dat een alledaagse realiteit is in de Spaanse gevangenissen) afgegeven is.
Dit alles past perfect in de constante criminalisering van sociale bewegingen in Spanje waar men het liefst alles linkt met terroristische groeperingen zoals de ETA. En nu met de nieuwe Europese anti-terrorisme wetgeving begint men daar steeds meer middelen voor te krijgen. Nu nog kan men rekenen op een proces voor de uitlevering. Binnenkort wordt het internationaal arrestatiebevel van kracht waar zonder slag nog stoot mensen in het buitenland gearresteerd kunnen worden en uitgeleverd worden.
Met de belachelijke beschuldiging tegen JuanRa zou dit betekenen dat hij meteen uitgeleverd zou worden aan Spanje en daar in "incommunicado" zou vliegen. Dit wil zeggen 5 dagen van verhoringen waarin de persoon totaal afgesloten wordt van de buitenwereld en de politie eigenlijk totaal hun gang kunnen gaan. Er zijn bewijzen genoeg dat voor 'nuttige' verklaringen foltering gebruikt wordt.
Nu kunnen we tegen die uitlevering protesteren en wat druk op het gerecht in Nederland leggen. Binnenkort misschien niet meer.
Op 8 juni is het belangrijk dat we op straat komen en protesteren tegen de uitlevering van JuanRa maar dit is natuurlijk ook een protest tegen de groeiende repressie in Europa. JuanRa is slecht 1 van de vele slachtoffers.
Laten we strijden tegen de uitbreiding van het Europees repressieapparaat.
meer info... http://www.freejuanra.org

8 juni 14u op de Kouter in Gent

en...
by PPP Wednesday June 05, 2002 at 12:22 AM

...en op de Dam in Amsterdam.
http://www.punkpage.nl/nieuws/articles/article.php?read=8