arch/ive/ief (2000 - 2005)

Mobilisatie tegen UNICE
by D14 (posted by Yannindy) Wednesday May 29, 2002 at 10:30 PM
yannindy@yahoo.fr

Wat kan men doen tegen UNICE?

Deze machtige lobby vergadert in Brussel van 6-8 juni 2002.

Mobilisatie tegen de nauwe banden tussen het Europese patronaat en de Europese instellingen



Het U N I C E: "The voice of business in Europe"

Een stem die eist:

- een verlaging van de belasting op de ondernemingen
- een toename van de flexibiliteit van de arbeid
- een vermindering van de sociale zekerheid
- de ontwikkeling van pensioenfondsen ... enz.

Wij weigeren dit programma van het UNICE.

Wij weigeren dit Europa onderworpen aan het gezag van het "groot kapitaal".

Wij eisen een Europa waar de gewone burgers/burgeressen het voor het zeggen hebben en waar zij actief aan het politieke leven deelnemen.

Wij wensen een Europa waarin alle rechten van de loontrekkenden, de werklozen, de jongeren, de bejaarden eerbiedigd zouden worden; een vreedzaam Europa, een Europa solidair met alle volkeren, met inbegrip van die uit de Derde Wereld.

Noteer deze DRIE DATUMS:

* Vrijdag 7 juni 2002 om 18 uur: protestpic-nic aan de Beurs (onder voorbehoud)

Enerzijds vindt men het UNICE, allemachtig tussen zijn uitgekozen gasten, zijn sponsors die niet eens weten hoe ze hun financiƫle tegoeden kwijt moeten, en al de autoriteiten die overvloedige subsidiƫn uitkeren.

Zijn "European Business Summit" verwelkomt iedere lobbyist, voor zover hij in staat is de nagenoeg 2.000 EUR neer te tellen, een bescheiden deelname in de kosten van zijn feestje.

Langs de andere kant bevindt zich al de rest van de wereld: die bevolking die werkzaam is, die bevolking die ademt, die bevolking die zich vermaakt en die eet.Haar Mensenrechten is al wat zij vraagt, maar zij vindt die onherroepelijk, ontegensprekelijk, hardnekkig ontontbeerlijk. Zij zal haar eisen bekend maken ter gelegenheid van een grote pic-nic aan de Beurs, op vrijdag 7 juni vanaf 18 uur. Doe mee en deel de hoop en levensvreugde van al die straatartiesten en muzikanten die een lofzang zullen brengen aan een wereld waarin iedereen zijn volwaardige plaats heeft. Breng uw mandjes mee, uw boterhammen, uw dranken en uw onderleggers; wij zullen voor de sfeer wel zorgen.

NB: indien mogelijk, kom vanaf 16u30 af: vooraan de Beurs vindt iedere vrijdag een animatie plaats tegen oorlog en voor het Recht van de Palestijnen op een onafhankelijke staat.

* vrijdag 31 mei te 19u45: vrije vergadering ter mobilisatie en voorbereiding,

op 19a Priemstraat te 1000 Brussel (dicht bij het Fontainas- en het Rouppeplein)

Doe mee en help ons de activiteit van 7 juni op touw te zetten, deel ook uw andere voorstellen in dit verband mee. Zij zijn zeker welkom. Doe ook mee indien U uw mening over het UNICE en de Europese toppen wil meedelen.

* donderdag 30 mei om 11 uur: persconferentie tegenover Manneken-Pis

****************

Voor alle inlichtingen in dit verband:

. serge.cols@skynet.be (ATTAC-Bxl)

. info@d14.be, www.d14.be of 0473/745766 (D14)