arch/ive/ief (2000 - 2005)

Ideologie van de Lijst Fortuyn
by Paul Treanor Monday May 27, 2002 at 01:20 PM

Na de dood van Pim Fortuyn is het duidelijk geworden, hoezeer het klassiek-nationalisme het denken van de LPF en haar kiezers beheerst. Een samenvaating van hun ideologie.

Hieronder een poging om de ideologie van de LPF en haar kiezers samen te vatten. Het is de gewoonte in de westerse EU-landen, om te doen alsof het nationalisme niet meer bestaat, als concrete ideologie. Het nationalisme is desondanks springlevend, en waarschijnlijk zelfs sterker dan in de 19e eeuw. Na de dood van Pim Fortuyn is het duidelijk geworden, hoezeer het klassiek-nationalisme het denken van de LPF en haar kiezers beheerst. Hieronder een samenvatting van hun wereldbeeld en streven...

---------------

Het bestaansrecht van Nederland is absoluut, en niet in de tijd begrensd. Nederland bestaat in principe voor altijd, en mag zeker nooit opzettelijk beëindigd of afgeschaft worden. Nederland mag nooit opgaan in een Europese staat, in wat voor vorm dan ook. Het bepleiten daarvan is landverraad.

Het Nederlandse volk bestaat uit de afstammelingen van de mensen, die in vroegere eeuwen in Nederland geleefd hebben. Het Nederlandse volk ontleent zijn bestaansrecht, en zijn aanspraak op het Nederlands grondgebied, aan deze afstamming.

Het Nederlanderschap gaat in principe van generatie op generatie over, van ouders op kind. De kinderen van Nederlanders zijn Nederlanders. Anderen, die geen kind van Nederlanders zijn, krijgen het Nederlanderschap slechts na toestemming van deze eerste groep, en op de voorwaarden die ze stellen.

De grenzen van Nederland zijn heilig. Geen verandering is toelaatbaar, uitgezonderd kleine grenscorrecties om planologische redenen. Specifiek:
- Zeeuws-Vlaanderen blijft Nederlands
- Maastricht blijft Nederlands
- Nederlands Limburg blijft Nederlands, en mag niet geheel of gedeeltelijk verenigd worden met de Vlaamse provincie Limburg
- de oostelijke mijnstreek blijft Nederlands
- Vaals blijft Nederlands, en mag niet toegevoegd worden aan de stad Aachen.

Alle permanente inwoners van Nederland dienen Nederlanders te zijn. Tijdelijk verblijf van niet-Nederlanders, voor zaken, of studie, of als toerist, is toelaatbaar.

Migratie, het permanent bewonen van een ander land, is in principe fout. Nederland is een land voor Nederlanders met een Nederlandse cultuur. De permanente aanwezigheid van niet-Nederlanders verstoort deze eenheid van land, volk en cultuur. De grootschalige immigratie naar Nederland, in de afgelopen 40 jaren, is om die reden een grote fout geweest. De gevolgen hiervan moeten zo snel mogelijk ongedaan gemaakt worden.

'Zero migration', nul-immigratie, moet het streven zijn. Als het land voor 100% door niet-Nederlanders bewoond zou worden, dan zijn Nederland en het Nederlandse volk feitelijk vernietigd. Maar ook als het land voor 1% door migranten is bewoond, dan zijn land en volk al voor 1% vernietigd. De immigratie is principe een vijandige daad tegenover Nederland. De Nederlander, die de immigratie opzettelijk bevordert, pleegt landverraad.

Nederlanders trouwen in principe met Nederlanders: ze kiezen hun partners uit eigen volk, dat is de natuurlijke gang van zaken. Een partner uit een ander land halen, is slechts bij hoge uitzondering toegelaten, en deze vorm van immigratie mag nooit een structureel character krijgen. In zulke gevallen heeft de geïmmigreerde partner een absolute plicht, tot assimilatie in de Nederlandse cultuur, en moeten de kinderen als Nederlanders opgevoed worden.

Ook wanneer immigratie in andere uitzonderlijke gevallen is toegestaan, is assimilatie een absolute plicht. De overheid moet de voortgang van deze assimilatie regelmatig toetsen. Ontheffing wordt nooit verleend.

De permanente inwoners van Nederland hebben de Nederlandse cultuur. Ze zijn trouw aan Nederland, als natie en als nationale staat. Geen groep van permanente inwoners mag een andere cultuur hebben, of trouw zijn aan een andere staat. Een Nederlandse stad heeft Nederlandse winkels, Nederlandse scholen, Nederlandse verenigingen. Uitgezonderd tijdelijke bezoekers van Nederland, spreekt men daar Nederlands. Als gevolg van de immigratie bestaan er in Nederland enclaves, waar bijvoorbeeld Turken leven als waren zij nog in Turkije - met Turkse winkels, Turkse bedrijven, Turkse verengingen, en Turkse moskeeën. Dat is niet toelaatbaar: een assimilatie-beleid moet ervoor zorgen, dat zulke enclaves zo snel mogelijk verdwijnen.

De Nederlandse cultuur is een erfenis van de vroegere generaties van Nederlanders. Verandering is slechts toegestaan, zolang deze verandering geen afbreuk doet aan de culturele erfenis. Een volledige vervanging van alle cultuurelementen in de Nederlandse cultuur, zou gelijk staan aan het vernietigen daarvan, en de dragers van de nieuwe cultuur zouden geen Nederlanders zijn. Dat is ook het geval, als de Nederlanders assimileren tot een vreemde cultuur. Als alle Nederlanders vrijwillig overgaan tot de Islam, bijvoorbeeld, en Turks gaan spreken, dan zijn ze geen Nederlanders meer, al zijn ze hier geboren als kinderen van Nederlanders. Een natie moet niet alleen een biologische, maar ook een een culturele en taalkundige continuïteit vertonen.

De Nederlandse identiteit is primair aan deze band met vroegere generaties van Nederlanders ontleend, en niet aan enige visie van de toekomstige vorm van Nederland of Europa. Nederland is geen utopische gemeenschap, maar een volksgemeenschap.


---------------

Tot zover de ideologie van het Nederlandse nationalisme. Het antwoord? De nationale staat zelf moet verdwijnen. In Europa is er een reëele kans dat dat zou lukken. Het alternatief voor de LPF is dus niet een debat over de gefaalde integratie, maar het afschaffen van Nederland zelf. Nederland is sowieso een kunstmatige staat, grotendeels ontstaan door militaire veroveringen vanuit een (protestantse) kernstaat. Nederland heeft geen ethische doelstellingen die zulke veroveringen rechtvaardigen.

Natuurlijk denkt niet iedereen zo. Er is een klassiek-nationalistisch kiezersblok in vele Europese landen, dat is duidelijk geworden. In Nederland vertegenwoordigt de LPF een deel van dit blok, maar ook het CDA verkondigt duidelijk christelijk-nationale standpunten. Beiden zijn Nederlands-nationaal, op de wijze die boven geschetst wordt. Het heeft geen zin om politieke concessies te doen aan het nationalistische kiezersblok, want de nationalisten hebben een eigen wereldbeeld, een levensbeschouwing. Wat daarvan afwijkt, is voor hun heiligschennis. Het opvoeren van de immigratie, bijvoorbeeld, - daarover valt niet te praten. (Je kunt net zogoed een moskeebestuur vragen, een pornofilm over de Profeet te financieren). De politiek, in de zin van debat en compromissen, bestaat niet tussen nationalisten en anti-nationalisten. Hooguit kunnen ze samen constateren, dat ze elkaars vijanden zijn. En ook, dat ze samen geen gemeenschap kunnen vormen, en dus geen natie. Geen anti-nationalist kan tot een volk horen, net zomin als een atheïst een katholiek kan zijn.

Om de nationale staten af te schaffen, moeten zowel het nationalisme als de nationalisten zelf bestreden worden, bijvoorbeeld met verbodsbepalingen. Een waterdichte definitie van hun ideologie is een voorwaarde daarvoor. De lijst boven (of een verbeterde versie daarvan) kan dienen als basis voor een verbod op de LPF, en voor elk andere groep, die een vergelijkbare ideologie aanhangt. In België zou een vergelijkbare samenvatting kunnen dienen, als grond voor een ideologisch verbod op het Vlaams Blok. Het verschil is natuurlijk dat het Vlaams Blok de bestaande nationale staat België afwijst: een Vlaams nationale staat is er nog niet. Maar dat belet niet, dat het lidmaatschap van het Vlaams Blok, of het roepen van "Eigen Volk Eerst", strafbaar gesteld kunnen worden. Nogmaals, 'politiek' bestaat niet tegenover de LPF of het Vlaams blok. Het gaat voor hun om zaken van leven en dood, om het bloed van de voorvaderen, om 's-lands eer. Wat ik voorstel, het afschaffen van de nationale staten, geldt voor hun als 'landverraad', en ze hebben gelijk. Het is ook landverraad, maar ze zijn niet in staat om in te zien, dat landverraad niet fout is. Landverraad aan de nationale staten is juist een voorwaarde, voor elke toekomstige Europese staat. Zij kunnen en willen dat nooit accepteren, in hun wereldbeeld verdienen landverraders de dood. In dit politiek klimaat zijn verbodsbepalingen niet ongepast.

Het lijkt mij duidelijk: tegenover de nationalisten is de beste koers een ramkoers. Dat wil zeggen, hun ideologie totaal afwijzen, en een tegenovergestelde wereld bepleiten.

referenties aub
by JDB Monday May 27, 2002 at 02:08 PM

van waar komt dat tekstje? is het een sammenvatting? waar is dan het origineel te vinden? referenties aub!