arch/ive/ief (2000 - 2005)

Ouders Melissa Russo trekken zich terug uit proces Dutroux
by de standaard(posted by guido) Sunday May 26, 2002 at 04:05 PM

LUIK - Gino en Carine Russo, de ouders van het vermoorde Waalse meisje Melissa, hebben beslist om zich uit het proces Dutroux terug te trekken. Het nieuws werd zaterdagmiddag door de openbare omroepen RTBF en VRT bekendgemaakt en is bevestigd door de raadgever van de families van de slachtoffers, meester Victor Hissel. Mogelijk nemen de ouders van Julie Lejeune dezelfde beslissing. enkele bedenkingen.

Vijf jaar geleden stond België in rep en roer door het 'Spaghetti-arrest'. Er was toen het kleine incident op een autostrade tussen arbeiders van Forges De Clabeq en de rijkswacht(nu federale politie). Er was ook veel beroering rond artikel 342bis, een artikel dat bedoeld was om criminele organisaties aan te pakken maar zo ruim interpreteerbaar was dat ook sociale organisaties zoals vakbonden en milieubewegingen konden worden aangepakt en veroordeeld. De arbeiders van Forges hebben een opschorting van straf gekregen wat wil zeggen dat ze de volgende drie jaar braaf moeten zijn en dus eigenlijk beperkt worden in hun vrijheid van handelen. Of deze uitspraak een overwinning is of niet, daar gaat het nu niet over.

Twee onderzoeksrechters haddden twee meisjes bevrijd uit de handen van een pedofiel en kindermoordenaar die ook nog in de autozwendel zat. Een beetje later werd één van de onderzoekers van het onderzoek verwijderd omdsat hij spaghetti gegeten had bij de ouders van de bevrijdde kinderen.

Ook kwam er een zekere Nihoul in het verhaal die er openlijk voor uitkwam dat hij " een arm zo lang als de Donau had".

Overal kwamen studenten op straat, In Gent een kleine 20.000 die werd voorkomen door de ordediensten dat ze de E17 gingen bezetten. Deze protesten werden ondersteund door proffen en andere mensen met een maatschappelijke rol.

Toen kwam De Morgen met de X-dossiers, voor velen sensatieverhalen die enkel bedoeld waren om de oplagen van de krant te vergroten. Ik herinner me goed hoe opmerkelijk het was dat De Morgen samen met Humo alleen stonden in de mediawereld. Alle de andere kranten probeerden voortdurend de berichten te ontkranchten en af te doen als larie en apekool. Toen Regina Louf alias X1 zei dat haar ouders haar verhuurden en niet goed behandelenden, gaven de andere kranten pagian's grote inerveiuws met de ouders en foto's om te tonene hoe goed Regina het wel had. In Knack had de De Moor ,die telkens opnieuw met scherp uithaalde naar De Morgen, nnoit antwoorden opp de vargen die gesteld werden maar nam hij wel pietluttigheden onder vuur.

Herinner je je de verhalen rond DeBates, de rijkswachter die de ondervragingen met Regina gedaan had, die alles zou opggezet hebben. Hij werd uit zijn functie gezet en beklad in de meida, in het breed en in het groot. Later kwam er een klein artikeltje in enkele kranten waarin gezegd werd dat justitie DeBaets vrijgesproken had van elke blaam, hij had neits verkeerd gedaan. Maar ondertussen waren velen overdonderd door de negatieve berichtgeving over DeBaets dat z er geen vertrouwen in hem hadden. En als er dan een klein artikeltje verschijnt in enkele kranten dat hij niets verkeerd gedaan heeft, ja, hoe zou de grote massa dan opeens van gedachten veranderen als ze het niet eens onder de ogen krijgen?

Met Regina is net hetzelfde gebeurd. Ondertussen zijn er dertien mensen overleden die te maken hadden met het onderzoek, enkele onder hen de dag voor dat ze ondervraagd zouden worden. Buitenlandse media bracht dit verhaal waarna het overgenomen werd in Belgische media!?

Is het mogelijk dat wanneer Dutroux terecht staat (positief denken), dat iedereen dit van op zijn televisie zal volgen omdat door de media de mensen dit deels vergeten zijn en omdat het niet meer constant in het nieuws of onder de aandacht komt, het ook niet meer zo volgen?

Vijf jaar geleden eisten mensen een rechtvaardige justitie.
Onlangs werden de top van een katholieke elite school in Brussel die veel justitiemensen levert, vrijgesproken in een pedofieliezaak. De ouders van de kinderen werden net niet veroordeeld voor het aanzetten van hun kinderen tot liegen. Kinderen tekenen waarschijnlijk omdat hun ouders dat vragen tekeningen met daarop twee kinderen en een man afgebeeld waarbij zij het geslachtsdeel van de man moeten strelen.

Er was toen ook dat autochtone meisje met een bruine huidskleur dat opriep voor meer verdraagzaamheid.

Kinderen verhandelen voor geld is een deel van het kapitalisme waarin alles te koop is. Arbeiders zijn niet bij machte het geld op tafel te leggen dat gevraagd wordt voor een kind. Je moet daarvoor al veel geld hebben en ook de juiste mensen kennen die je niet op café ontmoet?

Ik weet dat er contacten waren tussen sommige ouders en D'Orazzio. Ook tussen DeBaets, Regina en Herzele waren er contacten.

Waarom is dit allemaal stilgevallen en schrijft enkel de Solidair soms nog over deze zaak?

vraag naar details
by Woody Sunday May 26, 2002 at 06:37 PM

Gino en Carine trekken zich terug uit het proces Dutroux.
Waarom precies? Wat is hun motivatie?

Dertien mensen die wat te maken hadden met het dossier Regina zijn ondertussen overleden. Enkele een dag voor ondervraging. Ik viel hier half van m'n stoel, van het verschieten. Is nieuw voor mij.
Welke mensen? Wanneer? In wat voor omstandigheden?

Meer details graag, Guido.

Woody.

opmerking aan woody
by joeri Sunday May 26, 2002 at 07:42 PM
joeri@indymedia.be

Woody,

je kan het volledige standaard-artikel lezen door op de link onderaan het artikel te klikken; of je kan het morgen in de papieren versie lezen:-)

doden
by guido Sunday May 26, 2002 at 08:51 PM

Dat waren enkele rijkswachters, een paar getuigen,... Ik weet dat het in Panorama en De Morgen gekomen is alsook op de Duitse televisie.
Het kan ook allemaal toevallig zijn.
Het waren verkeersongelukken zonder andere wagerns of getuigen, zelfmoorden van mensen die gelukkig waren volgens hun omgeving,...

duiding
by guido Sunday May 26, 2002 at 10:15 PM
http://www.pvda.be/solidair/n3099/dutroux.htm

http://www.pvda.be/solidair/n3099/dutroux.htm