arch/ive/ief (2000 - 2005)

palestina manifestatie gent
by lux Friday May 24, 2002 at 08:32 PM
luxien@mail.be

Vanavond had wederom een vreedzame wandeling door het gentse centrum plaats

palestina manifestat...
ovrzcht24-05-02.jpg, image/jpeg, 640x480

Een eerder chaotische groepje mensen verzamelden vanavond om 18u aan het zuid in Ghent voor een jawel VREEDZAME manifestatie.

De nadruk op 'vreedzame', want dat is blijkbaar Žcht nodig, want ik verneem hier ondertussen dat de 8 juni betoging in Antwerpen is verboden door de burgemeester omdat er voor rellen gevreest word.

Ookal gebeurt de mobilisatie door onafhankelijke mensen )...en niet door 'diezelfden' als tijdens de eerste 'palestina' manifestatie van 3 april jl.
(die hun recht op meningsuiting willen gebruiken om hun ongenoegen over onrecht in de wererld kenbaar te maken

Het was een zeer bond gezelschap van belgen (allochtonen, autochtonen, moslim, kristenen, individuen....)

Enkel georganiseerd progressief ontbrak heftig!

Omdat onafhankelijke (lees niet-partijgebonden) mensen opriepen, werd deze manifestatie blijkbaar door de roden geboycot.

In Gent MAG men dan manifesteren, maar daar is heel de protestbeweging al genoeg gecriminaliseert en is er blijkbaar weinig interesse

Hello people what's going on: geven we nu echt niets meer om onze mede wereldburgers, laten de progressieven zich overhalen met vooroordelen en leugens (van de door rechts gecontroleerde media)?

;-) PLEASE speak / antwoord TO me (-;

ZEG IETS
by lux Friday May 24, 2002 at 08:44 PM

of zeg iets via:
Gentsplatform@yahoogroups.com
http://groups.yahoo.com/group/Gentsplatform

Sorry hoor
by El Pimo Saturday May 25, 2002 at 11:24 AM
pimvdp@yahoo.com

Wel, ik had er graag bij willen zijn, maar in de blok is het nogal moeilijk om tijd vrij te maken. Ik heb alleen de aankondiging op indymedia gelezen. De vorige betogingen werd er ook hevig rondgemaild, werden er pamfletjes uitgedeeld, en de organisaties op de hoogte gebracht. Misschien dat dat de relatief lage opkomst deze keer wel verklaart. Ik denk niet dat je daar boycotacties of zo moet achter zoeken.

Niettemin een goed initiatief. Het is nodig dat de mensen op straat blijven komen tegen het onrecht. Des te beter als het door onafhankelijke mensen wordt georganiseerd. Laat het volgende keer iets meer op voorhand weten (je kan me altijd een mailtje sturen), en dan zorgen we voor wat meer volk en ambiance.

Groetjes,
El Pimo

sorry
by guido Saturday May 25, 2002 at 01:25 PM

sorry, ik moest werken.

't beste !
by geert calis Saturday May 25, 2002 at 09:50 PM
g.calis@pi.be

als papa van 2 kleine jongens geraak ik niet overal waar ik zou willen zijn. Ik ben blij dat jullie blijven manifesteren voor deze zaak. hou het juist , pluralistisch en open voor iedereen !
Proficiat en 't beste !
Geert Evergem