arch/ive/ief (2000 - 2005)

Palestina :Israël verwoest fabrieken in Gaza
by raf Friday May 24, 2002 at 10:36 AM
raf.custers@euronet.be

Tijdens een nieuwe blitzactie in Gaza hebben Israëlische troepen fabrieken vernield. Het toont eens te meer aan dat de oorlog tegen Palestina niets vandoen heeft met "terrorisme-bestrijding", maar dat Israël de Palestijnse infra-structuren wil likwideren.

GAZA, 24/5 (AFP) = Israëlische troepen hebben een korte inval gedaan vrijdagmorgen in Gaza en vernielden daarbij enkele fabrieken, meldden Palestijnse veiligheidsdienten en getuigen aan AFP.
Verschillende Israëlische tanks zijn meer dan twee kilometer in Palestijns gebied binnengedrongen en hebben het vuur geopend in de industriezone in het zuiden van Gaza, aldus diezelfde bronnen.
Tijdens de inval, die rond 1 uur plaatselijke tijd begon, hebben de Israëlische troepen explosieven geplaatst in twee fabrieken, één voor metaal en één voor glasvezel, en in een houtzagerij, die volgens getuigen volledig vernield zijn.
Er vielen geen gewonden. Het leger trok zich na drie uur terug. Voordien hadden de Israëliërs helikopters gebruikt om verschillende doelwitten in de stad Gaza aan te vallen, aldus dezelfde bronnen.