arch/ive/ief (2000 - 2005)

Lorenzo ABVV Forges de Clabecq : De werkers moeten opstaan.
by han Wednesday May 22, 2002 at 10:25 PM
han@indymedia.be

k ben heel blij met deze uitspraak. Ik heb 25 jaar op Clabecq gewerkt en voor mij is dit één van de mooiste overwinningen. Ons strijd syndicalisme hebben ze niet kunnen criminaliseren. We kunnen nu eindelijk onze strijd hervatten.

Ik heb het hier vandaag al op het podium gezegd, maar wij winnen op de straat. Je moet opstaan om een toekomst te hebben. De werkers die moeten opstaan dat was en is nog steeds onze logica.
Zelfs als je wil opkomen voor het Zuiden moet je hier opkomen voor je rechten.

De strijd iop Clabecq die begon in jaren 70. Maar eigenlijk kende we onze doorbraak ion de strijd tegen het racisme. We voerden mety de degelegatie een kampanje om van de fabriek een fabriek zonder racisme te maken.
Toen we ons certifikaat van fabriek zonder racisme kregen besloten we er een fabriek tegen racisme van te maken. Het is die strijd tegen racisme die de arbeiders op Clabecq heeft eengemaakt.

Ik heb 25 jaar op Clabecq gewerkt, vandaag ben werk ik op het CNCD (11.11.11) en voor mij is dit één van de mooiste overwinningen. Ons strijd syndicalisme hebben ze niet kunnen criminaliseren.