arch/ive/ief (2000 - 2005)

En de media gaat maar door...
by Rob Swolfs Wednesday May 22, 2002 at 01:08 PM
robswolfs@hotmail.com

Gevonden op VTM-teletekst...

Vakbondsmensen vrijgesproken

De 13 ex-vakbondsmensen van de Waalse staalfabriek Forges de Clabecq zijn zo goed als vrijgesproken.
Ze stonden terecht voor gewelddadige manifestaties, een vijftal jaar terug. Toen ging Forges de Clabeqc failliet.
Het Hof van Beroep heeft nu 9 mensen volledig vrijgesproken, de straf van de overige 4 is opgeschort.

Dat betekent dat ze strafbare feiten gepleegd hebben maar dat die niet opgenomen worden in hun strafblad.
1 vakbondsman, Roberto D'Orazio, moet een boete betalen van 500 euro aan curatoren die hij afranselde.
Voor het arrest was er nog een protest van enkele honderden vakbondsafgevaardigden. Ze eisten de vrijspraak.

"1 vakbondsman, Roberto D'Orazio, moet een boete betalen van 500 euro aan curatoren die hij afranselde."

Hmmm, VTM brengt hier wel nieuwe feiten aan het licht. Blijkbaar zou D'Orazio verschillende curatoren rake klappen gegeven hebben. Let vooral ook op de woordkeuze...Het befaamde incident met curator Zenner , dat maar al te graag is misbruikt en uitgeperst door Zenner zelf, door de politiek, maar ook vooral door de media, die hierdoor vooral een middel vindt om de 13 verder te criminaliseren bij het publiek. Wat is er nu juist gebeurd?
De curatoren, onder leiding van Alain Zenner (PRL => waalse tegenhanger van de VLD), vergaten het loonbeslag van enkele honderden werknemers van de Forges door te storten naar banken en andere schuldeisers. Die bedragen waren nochtans wel van de rekeningen van de arbeiders gehouden. Dat zorgde voor enorme moeilijkheden (aanmaningsbrieven, deurwaarders, bedreigingen met beslag op inboedel) en een hoop wrevel. Op 7 februari 1997 bezoeken enkele betrokken curatoren het restaurant 'Le Relais du Marquis' te Ittre. Er volgt een dispuut met arbeiders van de Forges. Zenner krijgt een paar rake klappen en houdt er zelfs een gescheurde wenkbrauw aan over. De media buiten dit incident natuurlijk gretig uit en Zenner noemt zelfs D'Orazio als de dader, hoewel deze pas na het voorval toekwam. Zenner doet er zelfs nog een schepje bovenop en stelt dat D'Orazio zijn kinderen bedreigt had. Dezelfde D'orazio die een mars georganiseerd heeft die een onderzoek eistte naar de verdwenen kinderen.
En volgens VTM-teletekst bleef het zomaar niet bij Zenner , hij zou eigenhandig nog anderen afgeranseld hebben ook ! (curatoren)

Tja, kwestie van de mensen geen vertekend beeld te geven zeker?

Rob