arch/ive/ief (2000 - 2005)

Antikapitalisten verenigen zich!!!
by "Rage-Vlaanderen" Saturday May 18, 2002 at 09:32 PM

Enkele maanden geleden werd in Wallonië het Reseau Alternatif de Gauche (RAGe) opgericht, een netwerk van allerlei linkse jongerenorganisaties. Zij zijn erin geslaagd de versplintering van radicaal links te overstijgen…

Enkele maanden geleden werd in Wallonië het Reseau Alternatif de Gauche (RAGe) opgericht, een netwerk van allerlei linkse jongerenorganisaties. Zij zijn erin geslaagd de versplintering van radicaal links te overstijgen… Hier in Vlaanderen mogen wij niet achterblijven, ook bij ons is er een jongerenorganisatie nodig die een politiek verlengstuk biedt aan de gefragmenteerde andersglobaliseringsbeweging. Een verlengstuk dat alle linkse jongeren kan verenigen in de antikapitalistische strijd!

Eerste vergadering op 20 mei in Gent in het GEC, Maria Hendrikaplein = aan het station
11.30u Algemene Inleiding
12.00u Kennismaking en eten
12.45u Eerste Discussieronde: Concreet
15.15u Tweede Discussieronden: inhoudelijk
(?) u Afsluiting
De concrete discussie over de organisatie heeft maar één vooropstelling, namelijk vorming van een open, eerlijk én radicaal netwerk. Eenheid in verscheidenheid!

De inhoudelijke discussies zullen gevoerd worden rond vijf kernwoorden: Gelijkheid, Vrijheid, Democratie, Solidariteit, Zelfbeheer.

vraagje?
by Woody Saturday May 18, 2002 at 10:10 PM

Wie (welke organisaties) maakt er deel uit van dat Waalse netwerk?

Woody.

euh...
by Fréderic L. Saturday May 18, 2002 at 10:31 PM

Wel ik haal gewoon uit een Franse tekst van Rage de volgende groepen:

Couleurs Jeunes à La Louvière, que de Jeunes à Contre Courant à Liège (regroupant tant des indépendants que des militants du Parti Communiste, du Parti Ouvrier Socialiste, de Résistance Internationale et de la mouvance libertaire), des Piments Rouges et de la Jeune Garde Socialiste à Bruxelles, de la Socialistische Jonge Wacht et du Links Actie Netwerk en Flandre (les jeunes du Kommunistische Partij vont dans le même sens mais n'ont pu assister à la réunion)

en...
by Woody Saturday May 18, 2002 at 11:04 PM

en Rebelle (Rode Jeugd) godverdomme?
en de jong gasten rond Roberto?

of is't weer iets van de Trotten alleen?

Woody.

examens
by TUc Saturday May 18, 2002 at 11:35 PM


Zeg, hoeveel jongeren zijn er van plan om in dat Netwerk te zitten als je zo'n startvergadering plant net voor de examenperiode? Had je die niet beter uitgesteld tot in september of oktober? Drie maanden zullen het nu toch niet maken zeker, het loopt hier al jaren mank...
TUc

Mooie poging maar jammer maar helaas
by tommie Saturday May 18, 2002 at 11:38 PM

Ik vrees dat deze zogenaamde poging tot eenheid er geen is, inderdaad het afvlakken van bestaande meningsverschilletjes tussen verschillende trotskistische groeperingen, waarvan er sommigen (cf.SJW) geen andere keuze hebben omdat ze met uitsterven bedreigd zijn, kan als positief gezien worden. Hoewel fundamenteel deze groeperingen, net als de KP-PC (of de autonome leden ervan, autonoom bij gebrek aan bestaande partij waarschijnlijk) het toch al over essentiële punten eens waren. Met name: geen enkele steun aan welk land dan ook dat het socialisme, met alle positieve verwezenlijkingen en negatieve bijeffecten inbegrepen, probeert op te bouwen. Integendeel het overnemen, of zelfs verergeren van de burgerlijke leugens over deze landen. Overdrijf ik nu vindt u? Vergelijk eens voor de grap wat de trotten of de KP-PC over landen als Noord-Korea zeggen met wat op pakweg CNN of in USAToday (Amerikaanse propoagandakrant) gezegd wordt. Toen een tijd geleden een aantal Belgische parlementariërs naar N-Korea gingen, kwamen sommigen met lovende commentaren over onder meer de ontwikkeling van het onderwijs daar. Een lid van de PS werd daarvoor zelfs gedegradeerd. Vraag eens aan de trotten of de KP-PC om iets positiefs over Korea te zeggen? Ze slaagden er zelfs in om ten tijde van een internationale bijeenkomst van meer dan 30 communistische partijen te Brussel in februari dit jaar over de kwestie van de dreigende oorlog van Bush tegen Korea op hetzelfde moment een "conferentie" te organiseren (deelnemers: 6p hihi) om "aan te tonen" hoe "misdadig" dat regime wel niet is.
Cuba dan hoor ik u zeggen. Ik verwijs naar een artikel van Peter Mertens (PVDA) te vinden op http://www.pvda.be over hoe dat de "kritische steun" van de trotskisten eigenlijk alleen kritiek inhoudt. Inderdaad correcte houding van deze "linkse" partijen. Op het moment dat wij allen moeten (zouden moeten) strijden voor de verdediging van regimes die weerstand bieden aan het ongebreidelde imperialisme van Bush, gaan zij puur kritiekeren. Kritiek ja, maar waar zit de steun? En concrete steuncampagnes voor Cuba zullen we niet zien organiseren door deze "linksen".
Moet het ons dan verbazen dat deze organisaties samen komen?
Neen, één punt verenigt hen, met name een virulent anti-communisme. Laat mij, als we echt éénheid willen tenslotte een oproep doen, inderdaad je kan je meningsverschillen met hen hebben, maar de PVDA is in België wel de énige partij die constructief en consequent vecht voor een andere wereld. Chénge the world zoals zij het noemen. Laten wij als jongeren ons niet meer bezig houden met achterhoedegevechtjes van mensen die wel kunnen kritiekeren maar geen alteratief klaar hebben. Laten wij jongeren ons verenigen in de partij die gratis geneeskunde aanbiedt, de partij die advocaten voor het volk inzet, de partij die via een eigen kandidaat wérkelijk probeert de privatisering van de NMBS tegen te gaan, enzovoort, enzovoort,... Laten wij deze partij accepteren zoals ze is, haar sterke punten uitbouwen en haar zwakke punten helpen verbeteren. Dàt is éénheid.

Frederic, Tuc, Tommie...
by Woody Saturday May 18, 2002 at 11:53 PM

Frederic, goed geprobeerd man, maar ge hoort het.

Tommie, daar is wel heel veel vanaan van wat ge daar allemaal zegt. Maar ga toch maar eens het stukske van de Woody lezen "agendaatje voor radikaal-links". En geef het door aan uw maten.

Woody
(nee dedju, ik zen gene Trot)

Euh...(2)
by Fréderic Sunday May 19, 2002 at 10:39 AM

Wel woody, waarom dat rebelle niet mee doet, moet je hen maar vragen. Zij waren niet op vergaderingen en hebben volgens mij ook te kennen gegeven dat ze daar geen graat in zagen, net als alle anderen (om maar geen namen te noemen). Er waren op vergaderingen ook mensen van:

-Centre Libertaire uit Brussel (anarchisten)
- CRAAC, Comité de Réflection et d'Agitation Anti Capitaliste (onafh. comité aan de ULB waarin o.a. trotskisten en nieuwe antikapitalisten werken)
- onafhankelijken, vooral uit Brussel

aan Tommie
by TUc Sunday May 19, 2002 at 12:36 PM


sta me toe uw post totaal te negeren.
TUc

you must be kidding!
by foreltruite@ivillage.com Sunday May 19, 2002 at 02:50 PM

Antikapitalisten verenigen zich zeggen ze?

In hun laatste post op Indymedia, vonden mensen van RAGe het nodig Indy te bekritiseren voor gebrek aan steun voor de activiteiten rond de 3 duitsers van Thurn en Taxis.

Yeah, mensen "zich verenigen"! Doe zo voort! Toon hoe het moet!

Voorstellen voor je Agenda :
1) vernietigen van bestaande antikapitalistische projekten
2) kritiek van alle individuen die bezig zijn met alle andere linkse groupen.
3) alienatie en ruzie met alle bestaande coordinaties...

success guaranteed!

worst
by nana Sunday May 19, 2002 at 05:30 PM

"eenheid in verscheidenheid"
laat dan alle linkse groepen bestaan, dat ze elkaar ondersteunen als het nodig is, elkaar (constructief) kritiseren als het nodig is,
ik begrijp dat streven naar een linkse eenheidsworst niet...

vraag
by Tonton Sunday May 19, 2002 at 05:35 PM

Welk alternatief heeft de pvda precies?

goede vraag
by tommie Sunday May 19, 2002 at 05:59 PM

Goede vraag, helaas is een antwoord te uitgebreid. Kijk effe naar het alternatief voor de NMBS (of de hele openbare diensten sector) op hunsite en dat neemt al pagina's in, leuke vraag, maar helaas niet op 1.2.3 te beantwoorden. Studiewerk aan de winkel Tonton

Geen worst
by El Pimo Sunday May 19, 2002 at 07:09 PM
pimvdp@yahoo.com

De essentie van een netwerk is juist dat de verschillende stromingen samen kunnen werken zonder dat ze hun identiteit daarvoor moeten opofferen. Een soort eenheidstofu dus. :-)

Tommie's post toont het belang van zo'n netwerk aan. De meeste mensen zijn het immers kotsbeu dat linkse mensen niets anders doen dan op elkaar te vitten. De mensen van RAGe vinden de strijd tegen het kapitalisme prioritair, en willen daarom de handen in elkaar slaan om die strijd beter te kunnen voeren. Dit in plaats van keer op keer dezelfde discussies te voeren die steeds weer tot hetzelfde leiden: vijandschap, verdeeldheid, en een feitelijke verzwakking van de antikapitalistische krachten.

Dit wil niet zeggen dat we de verschillen moeten wegsteken of negeren. Er zijn heel wat verschillende stromingen in RAGe aanwezig, maar in plaats van voor het Grote Gelijk te discussiëren trachten we van elkaar bij te leren zodat de fouten in het verleden niet meer opnieuw gemaakt worden.

Zoals TUc zegt is het tijdstip niet echt ideaal gekozen. Daartegenover staat dan wel dat we nu al plannen kunnen beginnen maken voor het volgende school/academiejaar, daarvoor kunnen die drie maanden echt wel essentieel zijn.

Respect,
El Pimo

El Pimo, thx
by Fréderic L. Sunday May 19, 2002 at 07:51 PM

Voila, beter kan ik het niet zeggen, maar op welke manier daar zullen we het morgen eens uitgebreid over hebben...

Wat te doen?
by Allen Monday May 20, 2002 at 01:09 AM

Klein vraagje: wat dacht Rage concreet te ondernemen? Welke acties en activiteiten heeft de Waalse Rage reeds ondernomen?

trot
by herman Monday May 20, 2002 at 04:58 PM

is/was Roberto geen "trot"?

linkse eenheid
by herman Monday May 20, 2002 at 05:05 PM

deze discussie (vooral de bijdragen van ... neen, ik zal er maar geen schepje bovenop doen)nis een aardige poging om te spotten met elke droom over linkse eenheid

RAGE-Vlaanderen
by Teun Monday May 20, 2002 at 05:37 PM

Ha!
Bestaat RaGe-Vlaanderen al?
Kan dat in een landje waar elke socialist of antikapitalist een eigen éénmanspartijtje opricht, of zich laat inlijven in een sekte als die van Solidair (ik bedoel met "solidair" het blad en de sekte, want het woord en het ideaal zijn mooi genoeg).

Wat betreft anarchisten in Rage
by Hans Monday May 20, 2002 at 08:27 PM
psychedelphia@joymail.com

Om te beginnen maak ik, lid van Centre Libertaire, geen deel uit van Rage, en het Centre Libertaire als collectief al helemaal niet. Er zijn een of twee van ons die wel deel uitmaken van het netwerk.
Men heeft ons Rage proberen te verkopen als een netwerk van individuen, niet van organisaties. We hebben niet gekocht omdat we verwachtten dat Rage zou 'ontaarden' in een soort links eenheidsfront, en ons collectief (Centre Libertaire) is daar niet in geïnteresseerd. Ik denk dat onze verwachtingen nu juist blijken te zijn.
Op het eerste en tweede zicht schijnt Rage de derde communistische poging te zijn om de anti-globaliseringsbeweging in België te recupereren. Eerder hadden we al Internationaal Verzet van de trotzkisten, Chénge the World van de stalinisten en nu nog verser en met een vernieuwde smaak Rage van die goeie ouwe KP. Sorry jongens, maar jullie kunnen allemaal de boom in!

Hans

Verdorie toch
by aaargh Monday May 20, 2002 at 08:44 PM

Daar krijg ik het van, hé.
RAGe is helemaal geen recuperatiepoging van de KP. Het is juist een heel open initiatief waar iedereen welkom is.
Het overstijgt dus heel duidelijk de KP. Wat zeg je dan van al die andere jongeren die niets te maken hebben met de KP en toch willen meewerken?

overhaaste conclusie
by Deirdre Monday May 20, 2002 at 10:59 PM

Sorry Hans, maar het is toch niet omdat een aantal PvdA'ers kwaad zijn omdat zij de centrale spil niet zijn van dit initiatief dat je zo'n conclusie moet trekken. (toch wel erg Tommy,als het enige eenheidsfront het aansluiten bij de PvdA is)
Ik zie hier trouwens nergens staan dat Centre Libertaire als collectief mee doet, wel dat er mensen van het Centre meedoen.
Ikzelf wacht in alle geval af wat er uit de bus valt.

doodgeboren
by Teun Monday May 20, 2002 at 11:50 PM

Ik heb een grondige hekel aan leedvermaak.
Dus zul je mij niet horen juichen over doodgeboren initiatieven, integendeel.
Maar de vroege abortus van RaGe-Vlaanderen is op deze site gepast becommentarieerd: laten we misschien nog maar een eeuwtje wachten met die linkse eenheid?
Proficiat kameraden!

anarchisten, trotskisten, KPers
by Woody Tuesday May 21, 2002 at 02:35 AM

Kameraden,

Hoop dat het daar in Gent een beetje gelukt is?
Nee hoor...geen leedvermaak vanwege de Woody.

Wel een kleine waarschuwing. Je herinnert je nog wel de heer Zeegers? Hoe hij van leer trok tegen de "stalinisten" onder het stukje van Woody, elders op de open lijn? En den TUc die er in trapte?

Wel nu...mag ik jullie aanraden om zeker eens naar indymedia.nl te surfen. Naar het artikel "Na de verkiezingen: linkse samenwerking". Ook daar gaat hij weer eens tekeer tegen de linkse eenheid, ook daar probeert ie weer 's op de "stalinisten" te rammen. Hij presteerde het zelfs om de communisten bondgenoten van Hitler te noemen.
Ga 's kijken en lees vooral ook wat Red Typhoon te vertellen heeft. Kwestie van geen oogkleppen en zo.

RAGers, TUc en anderen...pak me niet op m'n woorden maar hou toch maar jullie ogen open, vrienden. Het zou niet de eerste keer zijn dat (extreem-)rechtse provocateurs proberen te infiltreren in anarchistische middens. Dat weten jullie ook wel.

Woody (alias Jerommeke)

hou godverdome uw manieren!
by TUc Tuesday May 21, 2002 at 08:34 AM


Kijk Woody, ik ga het simpel houden. Als iemand kritiek heeft op Stalin en de stalinisten, dan bestaat er een mogelijkheid dat ik die bijtreed.
Daar kun jij al PVDA-loverboy nog zo gefrustreerd van geraken, dat is dan maar spijtig voor jou.

pas dus op kameraden, want elke kritiek op Stalin wordt vanaf nu een fascistische mokerslag voor de beweging. Elke kritiek op Stalin doet je in de vallen trappen van rechts. bla bla bla...

TUc

Hans...
by TUc Tuesday May 21, 2002 at 08:38 AM


Goed dat je hier eens tussenkomt. Alleszins, nu is het wat duidelijker hoe de franstalige anarchisten zich voelen bij RAGe.
We zullen afwachten wat het wordt hier in Vlaanderen...
TUc

aanvulling, TUc
by Woody Tuesday May 21, 2002 at 10:04 AM

Voor meer duidelijkheid, cf. mijn laatste bijdrage "Bie, Bart, anderen" onder m'n post "agendaatje...".

Woody.

ik ben gaan kijken, en nu mijn commentaar erop
by manu Tuesday May 21, 2002 at 11:33 AM

toch grappig hoe mensen hier al dingen op voorhand beginnen af te schieten zonder zelf even te gaan kijken,

ikzelf ben om 11u30 gaan kijken met de bedoeling om hoogstens een uurtje te blijven en ben toch gebleven tot 17u00.
er waren zo'n 35 jongeren, zowel nederlandstalig als franstalig, veel onafhankelijk of niet echt van een bepaalde "trotskistische-communistische strekking", natuurlijk waren er wel de mensenn van sap-lsp, maar die hadden zeker niet de overhand in de discussies of zo, het gebabbel kwamvooral van de niet gebonden gastjes, er waren ook enkele libertair-georiënteerden (anars) die meestal gewoon even kwamen kijken,
er is niet zoveel afgesproken, enkel eenweekendje om elkaar te leren kennen en rage te leren kennen, en ook daar zijn er enkele anards die meehlpen om de inhoud te bepalen,

kort besluitje:
veel enthousiaste jongeren, die heel weinig zeiden over groepen of partijtjes en meer bezorgd waren om eens iets groters te proberen, baat het niet dan schaad het niet?
het is gewoon zaak om sektairen buiten te houden, zowel van de linker als de libertaire kant,

ps: en nu de vraag van 100 frank: wat ben ik?
trostky-trol, anarchist, stalinist, maoist, leninist, libertair, libertariër, hippie, warhoofd
of misschien gewoon mens?
manu

(

manu ...
by toeternietoe Tuesday May 21, 2002 at 12:40 PM

Een antwoord manu.

Je bent tegen de PVDA ;-)

Daar lijkt he me sterk op na enekel discussie te volgen op deze site.
Anti PVDA links probeert zich te verenigen.

eenheid?
by Harko Tuesday May 21, 2002 at 01:10 PM
harko21@yahoo.co.uk

"De inhoudelijke discussies zullen gevoerd worden rond vijf kernwoorden: Gelijkheid, Vrijheid, Democratie,
Solidariteit, Zelfbeheer."

Hoe kan er nu in hemelsgodsnaam gesproken worden van eenheid als er niet eens een deftig platform is?
Zijn die vijf kernwoorden dan zo links?
Ik krijg altijd het kippenvel als er gesproken wordt van "linkse eenheid" als er niet bijgezegd wordt met wie en waarom. Blijkbaar moet er per sé eenheid zijn met gelijk wie, gelijk waarrond, het doet er niet toe als er maar eenheid is.

Dat vind ik beangstigend.

LAN-RAGE: constructief nu
by Maarten Van Hove Tuesday May 21, 2002 at 03:37 PM
m.vanhove@skynet.be

OK, nu is het mijn tijd om even een constructieve bijdrage te leveren. Even de aandacht erbij, mensen. Lezen wat er staat, niet wat je er bij denkt. Ik ben nog stééds een onafhankelijke, dus ik hoop dat dat me op zijn minst de krediet van de twijfel kan opleveren, niet? Ik babbel OOK open met PVDA en Black Bloc, durf zelf te praten met Vlaams Blokkers en zelfs met de grootste reactionaire mensen in de straat. Het gaat me dus om meer dan gewoon het grote gelijk. Zonder een beetje respect zal voor mij élke 'andere wereld' zowiezo falen.

Ik was er ook bij gisteren, op de inleidende vergadering van wat we nu LAN noemen (Links Actie Netwerk - gelijk aan RAGE - Reseau Alternative de Gauche, onze Waalse tegenhangers)

Ik wil eerst mijn grote bewondering uitspreken voor onze Waalse broeders. Die doén het al op deze manier: in plaats van onder elkaar te klagen en te zagen en hun zwaar geschut op elkaar los te laten, doen ze echt moeite om een werkbaar open netwerk op te bouwen. Weet je wat? Het werkt. Ze kijken verder dan hun neus lang is, en ze hebben potentieel!

Het eerste woord van de alomverguisde Jan D op de vergadering (zeg van hem wat je wil, maar het strekt hem tot eer om dit initiatief te proberen), was: vertrouwen. Zonder een beetje vertrouwen in de andersdenkenden rond de tafel, was samenwerking niet mogelijk. Een beetje zoals vriendschap?

Heel sterk viel immers op hoe de helft van de tafel ongebondenen waren. Zoekenden. Ik durf het aan te zeggen dat zij zich vooralsnog niet terugvinden in de huidige initiatieven. Vinden ze misschien, net als mij, dat al die tweestrijd ronduit wanstaltig is? Is een 16-jarige jeugdhuisman met idealisme niet op zoek naar iets anders dan politieke machtspelletjes? Graag een antwoord.

Verder zaten rond de tafel: twee mensen van SAP, Jan D, Arne Ballière (beide KP), heel wat mensen van VAK, enkelen van Pink & Green, en dan mensen uit Antwerpen e.d. die ik niet ken. Leken me anarchistisch gezind. En een heleboel franstaligen. Sorry voor de mensen die ik vergeet. Een bonte bende dus. Op een bepaald moment kwam Raf Verbeke van LEEF! Gent even binnengewandeld met een héél interessante tekst van Roberto d'Orazio. Hij zei dat het héél hoopgevend was dat we een Vlaams-Waals initiatief opbouwden.

Nu, ik laat het niet om te zeggen dat er een redelijk groot vertrouwen was. We moeten wel! Alleen de blinden zien niet hoe rechts en extreem rechts, verzuring en kerktorendenken oprukt in de wereld. Het is NU of NOOIT. Als we over 10 jaar géén werkbaar alternatief hebben opgebouwd, zal er niet veel meer te herstellen vallen. Mijn vader is een 50-jarige pedagoog, en ook hij zegt het, ook al is hij niet bezig met politiek. Wel met materialisme, opvoeding en privacy.

Nu dus, er was een heel interessant psychologisch trek- en duwspel aan de gang. Pinkje kan daar wellicht een zeer zinnige bijdrage over schrijven. Ik kan jullie vertellen dat het initiatief géén trotskistich wat dan ook zal zijn, daarvoor zijn de meningen te verschillend. Wél doen we wat we kunnen om te bouwen wat het moet zijn: een los netwerk van groeperingen, elk met hun eigen mening maar met een overkoepelende structuur (communicatie vooral). Bij alle mensen rond de tafel heb ik de wil gemerkt om op zijn minst te doen wat we kunnen om sàmen te werken. Misschien ben ik fout over enkelen, maar meestal heb ik een nogal zuiver zicht op macht (dat zet mijn bloed tot koken aan, onbewust), en ik kon toch rustig ademhalen. Dat zit dus redelijk goed, al zal er zeker nog heel wat water naar de zee moeten stromen. En er zullen heilige huisjes gesloopt moeten worden.

VERTROUWEN EN RESPECT

Ik heb op enkele vlakken mijn kop uitgestoken om aan de noodrem en de kar te trekken: samenwerking, niet enkel tussen ons, maar tussen ons en tussen al diegenen die hier zoveel kritiek hebben. Het maakt me niet uit of diegenen die dit lezen liever een communistische revolutie hebben met een centraal partijbureau of de afschaffing van de staat: zonder een beetje respect voor elkaar zijn wij onze tijd aan het verspillen, en kunnen we beter alle anarchistische, communistische,... initiatieven begraven. Daar wil ik gerust ngo's en vakbonden bijtellen. 'De publieke ruimte heroveren', dat doen we samen of dat doen we niet.

Concreet betekent dit: ik heb hen voorgesteld, en zal dat blijven doen, om bijvoorbeeld samen met Indymedia te werken. Aan de vaste medewerkers van Indymedia: wellicht krijgen we het erdoor dat iedereen die in LAN activiteiten voorbereid, die activiteiten op de LAN-website (in opbouw) te zetten. Die komen dan terug, eventueel gebundeld, op de agenda van Indymedia. Meteen betekent dit dat van onze kant op termijn alle aankondigen op de NIEUWSLIJN van Indymedia zullen verdwijnen. Ik denk dat er veel wil is om samen met Indymedia af te spreken dat jullie het nieuws blijven verslaan, en dat wij ons op acties toeleggen. Dat vraagt een doorgedreven samenwerking, maar zonder kunnen we het niet, én het heeft geen zin om het zelf ook te doen en zo het warm water uit te vinden. Dat vraagt dus ook goodwill van Indymedia. Hierover later zeker meer. Ikzelf zal vanuit LAN ongebonden blijven (ik ben geen actievoerder maar een beetje de kruising van een schrijver en een blauwhelm. Wat interesseert mij één grote mening? Ik ben nog steeds op zoek naar een overkoepelende wijsheid.) en van daaruit een soort verbindingsman spelen met jullie (dit heb ik mezelf opgelegd, zou ik ook doen als de mensen uit LAN het niet zouden willen - noem het mijn eigen direct action).

Verder is het voor de mensen die binnen Indymedia dromen van een krantje, op termijn misschien mogelijk dat enkelen vanuit LAN zich geroepen voelen om Indymedia print, een initiatief dat al lang opzij ligt uit gebrek aan volk en middelen, bij te staan. Dit zal heel wat energie vragen, maar ik zal er voor blijven ijveren.

Tenslotte, als het gaat over externe communicatie naar de mensen toe, onlangs hoorde ik hoopvolle stemmen van iemand vanuit D14 die droomde van een soort samenvattende, duidelijke copyleft dossiers over 'wat is de WTO?', 'Wie is Bush', etc... Dit is een geweldig belangrijk project, omdat onze doelgroep helemaal de achtergrond niet meeheeft die wij als zo vanzelfsprekend vinden. De drempel is dus immens groot! Dit kunnen wij, vanuit Indymedia of vanuit LAN, ondersteunen. Ik geef alvast, officiëel, mijn medewerking. Ik stelde het voor, en enkelen vanuit LAN waren ook zéér geïnteresseerd. Wellicht kunnen dossiers: 'wat is libertairisme' en 'wat is de PVDA' ook.

CONCLUSIES

Dus. Voor mij is het ondertussen duidelijk dat ik niet langer de wil heb om mee te doen met partijpolitieke spelletjes. De ruzies tussen CC en JD interesseren me geen bal. Op Indymedia verdedig ik JD, in LAN zal ik CC en de PVDA verdedigen tot ik erbij neerval. Aan iedereen: beschaam dit vertrouwen aub niet. Ik doe dit niet voor mijn plezier, I don't give a damn over jullie bittere gevechten en roddeltoestanden. LAN dient daar niet voor, Indymedia ook niet.

Ik wil iedereen dus oproepen de strijdbijl te begraven en moeite te doen te focussen op elkaars gelijkenissen ipv de verschilpunten. Alleen een beetje respect kan de broodnodige samenwerking (mét alle verschillen tussen elkaar) teweegbrengen.

Altijd open voor feedback, hieronder of op mijn emailadres. Ik schrijf binnenkort een tekst over mijn visie op de linkse communicatie. Ook daar hoop ik op een zinvolle discussie.

En aub: geef LAN ook de krediet van de twijfel. Al was het maar voor al die ongebondenen die daar misschien hun hoop in zien.

BUSH ???
by LID Tuesday May 21, 2002 at 06:26 PM

Gelijkheid, Vrijheid, Democratie, Solidariteit, Zelfbeheer.

Waren dat niet de woorden die Bush gebruikte tegen Cuba.

Ah maar ik bergijp het.

Voor jullie hebben die woorden natuurlijk een andere betekenis.

geeuw
by bart Tuesday May 21, 2002 at 07:38 PM
bart@indymedia.org

deze reeks comments heeft me er opnieuw aan herinnerd dat ik geen comments meer mag lezen. dank u wel.

ik ben dan nog werkloos en heb niet eens tijd genoeg om dergelijke hoogst interessante discussies te lezen tussen allemaal overwegen autoritaire personen (autoritaire stalinisten, autoritaire trotskisten ,autoritaire anarchisten en autoritaire eenheidsdenkers die nogal macho-achtig staan schreeuwen hoe erg de anderen wel zijn en welke optie ons naar de hemel gaat leiden - de hemel is nog steeds voor de doden alleen).

zo ergens 21 mei 2003 zal ik nog eens een comment lezen, ik hoop dat het tegen dan terug beter is.

Daarbij, als jullie een forum willen, open een site en installeer een forum. dit hier hoort een nieuwssite te zijn (in de ruime zin)

Bart

slaapwel
by Woody Tuesday May 21, 2002 at 08:05 PM

Wel te rusten, Bart.

Ik ga der ook maar 's inkruipen. Morgen vroeg op.

Woody.

rage
by gc Tuesday May 21, 2002 at 11:43 PM

Hallo,

Ik was ook op die bijeenkomst en vond het wat teleurstellend. Vage slogans en goede voornemens volstaan niet om effectief eenheid te bereiken. Het leek mij bovendien alsof er vooraf een aantal discussies gevoerd waren, terwijl geprobeerd werd alles heel spontaan te laten overkomen.

Ik ben niet tot op het einde gebleven. In de pauze vroeg de organisator (van de KP) als we met LSP "eens kwamen kijken of echt wilden meewerken". Dat stoorde mij wat aan die bijeenkomst: in de vergadering allemaal mooie woorden, maar het komt niet overeen met de realiteit.

Wat mij vooral teleurstelde was dat er niks concreet uit de bus kwam: wat zou een linkse eenheid op straat naar voor brengen van campagne om wat te bereiken?

Geert Cool

ahaa
by toeterweltoe Wednesday May 22, 2002 at 11:40 AM

Ik denk dat ik weet welke KP'er, Geert.
Deze mail kreeg ik ondertussen al drie keer in mijn bus.
Van spam gesproken:

De Vlaamse radicale jongeren verenigen zich in een netwerk.
Eenheid in verscheidenheid voor gelijkheid, vrijheid, democratie, solidariteit en zelfbeheer.
info: Jan Dumolyn (09 221 41 91)
Lees het na op http://www.kp-online.be

Ik hou niet van mantelorganisaties, zeker niet als er zoveel lawaai rond gemaakt wordt door mensen die beweren dat ze tegen mantelorganisaties zijn.

hoe anars meekrijgen...
by Klaas Wednesday May 22, 2002 at 11:45 AM
klaas.maertens@pandora.be

Is eigenlijk heel simpel: maak duidelijk dat dit initiatief nooit aan verkiezingen zal meedoen, krijg een toezegging van de partijtjes dat ze dit in hun prop niet recupereren en ga uit van een netwerkstructuur (beweging dus) en geen eenheidsstructuur.

De achtergrond vanuit anarchistisch perspectief is nogal anders dan die vanuit een partijtje of partij-satteliet-groepje. We zijn al jaren grassroots bezig met initiatieven en thema's waar de antiglob pas de laatste jaren op zit. Toegepast en eerlijk voor het doel van zo'n initiatief, zonder verborgen agenda's en ook zonder directe return voor anarchisme. Is een radikale strategie die niet naar de gunst van de kiezer slijmt, maar de 'maatschappelijke onderstroom' probeert groter te maken. We hebben al tonnen recuperatiepogingen meegemaakt van trotskibouters, amadezen en dies meer. Sorry dus dat we wat wantrouwig zijn: we zijn trots op onze dynamiek en om de zoveel jaar probeert er wel een partijtje om dit te recuperen. (gelukkig kan de radicale/deductio-ad-absurdum-drive niet lang overleven in een sec marxistische omgeving: zit er gewoon niet in...). Kortom: we willen niet aanpappen met de goegemeente maar meer radikalen krijgen.
Dit soort strategie kan belangrijk zijn voor LAN/Rage. Als je die beter wilt begrijpen, kun je bvb. 'Cultuurkrakers' van Kalle Lasn (Adbusters Media Foundation)eens lezen (zelfs te koop in Fnac).

GEEN MANTELORGANISATIE
by KP'er Wednesday May 22, 2002 at 12:11 PM

Toeternietoe of toeterweltoe, (

Stop nu toch eens te proberen dit initiatief de grond in te boren door valse informatie te verspreiden.

Dit is GEEN MANTELORGANISATIE maar een netwerk van individuen, waar hoogstens een paar KP'ers bij betrokken zijn. Er zijn geen verborgen agenda's maar we proberen een sfeer van vertrouwen op te bouwen. Iedereen die erbij betrokken is weet dat en je beledigt ook hen door dit te suggereren. De KP heeft geen mantemorganisaties en werkt niet op die manier. We laten dat over aan de specialisten ter zake.

Dat mailtje werd verzonden door de vrijgestelde van de KP, enkel en alleen om dit initiatief verder bekend te maken en er mensen toe aan te trekken(en het is nogal onnauwkeurig). Dat het nu zo tegen ons en tegen dit hele initiatief wordt gebruikt, is triest en typeert de attitude van een deel van 'klein' links.

Beste Klaas, bedankt voor jouw constructieve suggestie. Ik denk dat aan al jouw criteria is voldaan. De franstalige werktekst over hoe functioneren e.d. werd trouwens in ontwerp opgesteld door een anarchist. De consensusbeslissingen laten geen recuperatie toe. Het wantrouwen is terecht, maar ik denk dat de aanwezigen van libertaire strekking (o.a. van RAAF, Pink and Green, Cenbtre Libertaire) jullie meer kunnen vertellen.

Eenheid in verscheidenheid!

Deze uitleg staat ook al elders op deze site trouwens.

Recuperatie?
by Jaak Perquy Wednesday May 22, 2002 at 12:34 PM
kommunistsiche.partij@pandora.be

Ik (verantwoordelijke van de KP) heb een bericht verstuurd over radicale jongeren die zich willen verenigen in een netwerk, zonder ook maar de schijn te willen wekken -m.i. ook niet de schijn te wekken- dat het om een Kp-initiatief ging.
Je kan op je hoede zijn voor recuperatie en je kan paranoïde zijn; maar je kan dat bericht ook lezen als het omgekeerde: jongeren die op zoek zijn naar een alternatief worden doorverwezen naar een onafhankelijk alternatief en niet in de eerste plaats binnengerijfd door de KP (al zijn ze natuurlijk welkom).
Zoals dat bij mij overkomt is het het omgekeerde van recuperatie. Wie dat anders ziet moet toch eens nagaan of hij/zij niet vooringenomen is en indien dat niet geval is verdient die mijn excuses.
Jaak Perquy

Aub een einde aan het deconstructivisme en het cynisme
by Maarten Van Hove Wednesday May 22, 2002 at 12:37 PM
m.vanhove@skynet.be

Wat is dat hier toch allemaal? Waar stoppen we verdomme ons tijd, moeite en hoop in? Kan je begrijpen dat ik persoonlijk wél graag hoop stel in een initiatief dat op zijn minst probéért samen te werken? Of het wil proberen? Dit was een eerste, verkennende vergadering, en is het dan onwaar dat we toch wel al érgens zijn geraakt? En ja hoor, het leek hier en daar inderdaad een beetje te wrijven tussen mensen, maar dat anarchistisch-geïnspireerde groepen als VAK of Pink & Green niet zijn weggelopen, dat betekent toch wel wat?

Geert, met alle respect: zover ik weet waren er géén voorafgeschreven teksten e.d.. Jullie zijn in de pauze vertrokken! Daarna hebben we ons in groepjes verdeeld die praatten en concrete ideeën opbouwden rond acties, actievormen, filosofie, communicatie, een weekend eind juni waar we elkaar beter willen leren kennen,... Heel open allemaal, en met onze Waalse vrienden in een belangrijke rol (zij hebben ons heel wat te leren, volgens mij).

Aan toeternietoe: waar komt Bush hier bij kijken??? En mooie woorden? Een consensus is evt voor later, maar in ieder geval wil ik wel meewerken met een initiatief dat durft te zeggen dat we allemaal voor hetzelfde streven: een constructief alternatief voor de toekomst, zonder al die moddergevechten.

Aan Klaas: 'Is eigenlijk heel simpel: maak duidelijk dat dit initiatief nooit aan verkiezingen zal meedoen, krijg een toezegging van de partijtjes dat ze dit in hun prop niet recupereren en ga uit van een netwerkstructuur (beweging dus) en geen eenheidsstructuur.': Je hebt het. Dat is nu net het concept! Kom je oor eens te luisteren leggen. Jullie zijn wie jullie zijn.

Al dat deconstructivisme. Ik krijg er een punthoofd van. Het maakt me moe en het doet me de vraag stellen waarom ik in hemelsnaam actief ben binnen het 'linkse' kamp of binnen Indymedia. Doe maar op: blijf op jullie eilandje stenen smijten naar andere eilandjes en leer aub niks bij over de gebeurtenissen van de laatste maanden.

Ik ga hier de selectieve dove spelen denk ik: ik negeer gewoon alles dat bol staat van samenzweringstheoriën en wantrouwen. Het geeft me toch maar maagzweren. Schrijf gerust verder op die manier, maar het zal wel tegen het bloemetjesbehang zijn, en niet tegen mij.

Wat betreft anarchisten in Rage (2)
by Roos Vantuyne Wednesday May 22, 2002 at 03:26 PM

Als ik de uitnodiging voor de eerste vergadering in Gent goed gelezen heb, heeft Rage Vlaanderen de bedoeling uit te groeien tot een radicaal netwerk (lees : één jongerenorganisatie) die een politiek verlengstuk biedt aan de gefragmenteerde andersglobaliseringsbeweging. Een verlengstuk dat alle linkse jongeren kan verenigen in de anti-kapitalistische strijd !
Ten eerste : wat een pretentie, ten tweede : wat is in godsnaam de invulling van dat 'politiek verlengstuk' en ten derde : wie zit te wachten op zo'n kleurloze één-jongerenorganisatie !
Uit de commentaren heb ik verder begrepen dat Rage een netwerk van individuen of organisaties wenst te zijn.
Voor mij druipen de overtuigingspogingen 'van alle goeie bedoelingen' er te veel af.
Laat Rage 'Rage'. Iedereen die als individu wenst te participeren aan dit initiatief doet maar.
Alleen zou ik willen dat de 'bezielers' van dit project de 'eerlijkheid' die ze prediken in de uitnodiging ook correct zouden invullen.
Want het stoort mij enorm dat tijdens discussies (of noem het overtuigingspogingen)namen van organisaties of groepen ten grabbel worden gegooid die met dit netwerk géén uitstaans hebben (of wensen te hebben).
Eén aanwezige nieuwsgierige maakt nog géén participerende of geïnteresserde groep ! Blijf netjes en eerlijk : een individu is waar het voor staat 'een individu'. Jullie neiging (of nood) om mensen -geen mensen te laten- maar steeds te verwijzen naar hun organisaties of groepen lijkt mij te veel op ronselpraktijken, het ontbreekt hierbij ook aan enig respect !
Zelf ben ik actief bij RAAF (anarchistisch forum) en hierbij kan ik meedelen dat RAAF als groep NIET heeft deelgenomen en bijgevolg ook niet als dusdanig op de vergadering aanwezig was. Waarom dan toch de behoefte om naar RAAF te verwijzen ?
Mensen die wel nieuwsgierig zijn naar dit project 'kunnen' zich steeds in persoonlijke naam engageren in jullie netwerk. Als de 'bezielers' van dit netwerk over enig fatsoen zouden beschikken weten zij dat bij opsomming van 'aanwezige individuen' men zich best beperkt tot vermelding van deze individuen, zonder verdere verwijzing naar een organisatie.
Dus wat mij betreft hebben jullie het al van bij de start aardig verkorven en kan dit netwerk voor mijn part den boom in !

Roos

Maarten...
by TUc Wednesday May 22, 2002 at 03:32 PM


Maak je niet ongerust...

Ten eerste kan één persoon onder vele nicks negatieve bijdragen leveren op de newswire. Enkele personen kunnen alzo de boel 'verzieken'.

Ten tweede betekenen deze discussies misschien net dat bepaalde delen van klein-links beginnen inzien dat de initiatieven wel eens aan hun neus voorbij zullen gaan. In die zin dat ze beginnen schelden enzo als defensieve reactie... tracht het zo eens te zien!

hetzelfde gebeurt toch ook met die andere discussie (agendaatje voor radikaal-links)?

Als je maar goed beseft dat het geen algehele ruzie is. Ik denk dat je best wel weet welke belangen hier op het spel staan.

groetjes,
TUc

for 30 years now...
by Her Maphrodite Wednesday May 22, 2002 at 05:05 PM

Nothing really changes, has it?

I still see the same uptight discussions about ideologies, whilst the status quo remains, the powerful laughing while we squabble about who does what and who knows more.

I tried to read this forum as good as i can, as i know some dutch, since i've been living in Belgium for a couple of years now. It depresses me to see that the left wing has not yet learned from its mistakes.

I'll show you :

* Any of you realises that there's NO WOMAN around here o the forum? Did the question "why's that?" arise to some of you? I tell you : It's because men want to win, no matter if they're right or wrong. Kinda creepy for ideoligists, i know...
While you guys are launching written assaults at each other, (some) women are having a life.

* So you are sitting here behind your high-resolution-fully-coloured-fucking-capitalist monitor, showing off how smart you are because you (think you) know all these facts about history, about life, about Stalin, Marx, Mao, Trotski, Bakunin, Stirner, Malatesta, Engels, and fuck knows who else... Stop the bragging mate, and get on with your life.

* Ideologically you are all brainwashed, no matter if you're an anarchist, a communist, ... and so on. And you are all so self-righteous. I would never ever go for any of you.

* My neighbour is extreme right (or better : he votes Vlaams Blok - but that's extreme right, innit?). About ten years ago, i would've cursed him, called him a fucking fascist, because i thought like you guys did. Right now i just live my life and show respect. And guess what!!!Although we disagree on a load of topics, i can talk and discuss with him, and sometimes i get this feeling he starts to think different about things. A small success which i'd never achieve by mouthing him off...

* Sorry Woody, but i don't like you at all, not because of any politically reason, but just because of the high-standard machismo, your megalomanic, self-righteous look-who-knows-better-attitude. You really think you are better, smarter, more eloquent, better informed than ALL THE REST, don't you?
In a way, you are pathetic. But don't you mind. Grab another beer and shag your girlfriend. She'll be looking up in heavenly adoration as you are explaining her how you will change the course of history.

*sigh*

I'm sorry people, i'm going next door. My Vlaams Blok-neighbour needs a babysit. I guess talking to his six year old son might be a good thing to do.


²Herm²

PS. I thought the lyrics of this song might offer you something to think about. Unfortunately it's "anarchist".
I'd wished it were just "human"...


"Bloody Revolutions"
by Crass originally
recorded 1980
You talk about your revolution, well, that's fine
But what are you going to be doing come the time?
Are you going to be the big man with the tommy-gun?
Will you talk of freedom when the blood begins to run?
Well, freedom has no value if violence is the price
Don't want your revolution, I want anarchy and peace

Chorus: You talk of overthrowing power with violence as your tool
You speak of liberation and when the people rule
Well ain't it people rule right now, what differnce would there be?
Just another set of bigots with their rifle-sights on me

But what about those people who don't want your new restrictions?
Those that disagree with you and have their own convictions?
You say thay've got it wrong becuase they don't agree with you
So when the revolution comes you'll have to run them through
Yet you say that revolution will bring freedom for us all
Well freedom just ain't freedom when your back's against the wall

Chorus

Will you indoctrinate the masses to serve your new regime?
And simply do away with those whose views are too extreme?
Transportation details could be left to British rail
Where Zyklon B sucessed, North Sea Gas will fail
It's just the same old story of man destroying man
We've got to look for other answers to the problems of this land

Chorus

Vive la revolution, people of the world unite
Stand up, men of courage, it's your job to fight

It all seems very easy, this revolution game
But when you start to really play thing won't be quite the same
Your intellectual theories on how it's going to be
Don't seem to take into account the true reality
Cos the truth of what you're saying, as you sit there sipping beer
Is pain and death and suffering, but of course you wouldn't care

You're far too much of a man for that, if Mao did it so can you
What's the fredom of us all agaist the suffering of a few?
That's the kind of self-deception that killed ten million jews
Just the same false logic that all powermongers use

So don't think you can fool me wiht your political tricks
Bovernment is government and all government is force
Left of right, right or left, it takes the same old course
Oppression and restriction, regulation, rule and law
The seizure of that power is all your revolution's for
You romanticise your heroes, quote from Marx and Mao
Well their ideas of freedom are just oppression now

Nothing's changed for all the death that their ideas created
It's just the same fascistic games, but the rules aren't clearly stated
Nothing's really different cos all government's the same
They can call it freedom, but slavery is the game
There's nothing that you offer but a dream of last years hero
The truth of revolution, brother..................... is year zero

Aan Roos
by Jacob Wednesday May 22, 2002 at 05:48 PM

Beste Roos,

Eigenlijk heb je wel gelijk. Als het om een netwerk van individuen gaat, zijn de namen van die orgs onbelangrijk. Maar ik denk dat de mensen die ze hier vernoemden dat met de beste bedoelingen deden (je zal nu misschien glimlachen), namelijk om te zorgen dat niemand zou denken dat het allemaal uit één hoek komt en zo. Nergens wordt gezegd of gesuggereerd dat het deze groepen zijn die steunen, maak je dus niet boos. Men begon deze groepen op te noemen omdat tegenstanders daar eerder mee waren begonnen. Jammer is dat.

'Een politiek verlengstuk bieden' is inderdaad een beetje een bombastische idee, ik weet zeker dat dat nergens in de teksten staat waarover Rage al per consensus heeft gesproken. Dat is een zinnetje dat gewoon in die uitnodiging stond die iemand hier heeft gepost en dat is alles. Juist is ook dat ieder woord, elke zin, enorm gevoelig ligt in zo'n samenwerkingsnetwerk. Iedereen zal dus zeer voorzichtig moeten zijn om geen verkeerde indrukken te wekken.

Maar zoek aub ook geen spijkers op laag water. Nu al zeggen dat alles al verkorven is, vind ik niet echt constructief. Geef de dingen eens een kans. In Rage is echt een oprechte groep mensen bezig, wijs ze liever vriendelijk op de fouten die ze misschien maken en nog gaan maken. En zoals TUc zeer juist zegt: deze discussie die hier gevoerd wordt heeft eigenlijk zeer weinig tot niets te maken met de discussies en de sfeer op die vergadering. Wat hier allemaal staat, is eigenlijk 95% irrelevant en kan alleen maar schadelijk zijn. Inderdaad, er zijn hier een paar krachten bezig die er natuurlijk belang bij hebben dat dit mislukt. Ik hoop dan ook dat deze discussie hier wordt beëindigd en dat de dingen zich in de praktijk kunnen bewijzen.

Ciao
by Maarten Van Hove Wednesday May 22, 2002 at 09:17 PM
m.vanhove@skynet.be

Jacob's: '...Ik hoop dan ook dat deze discussie hier wordt beëindigd en dat de dingen zich in de praktijk kunnen bewijzen.'

Da's precies wat ik ga doen. Heb met een opengevallen mond Roos' bijdrage gelezen. 'Bij voorbaat verkorven en voor mijn part den boom in'.

Tja. Indymedia is dus duidelijk een verkeerde plaats voor comments. Terug naar de artikels dus. 't Is jammer dat hier niet normaal te discussiëren valt. Ciao.

De linkse versnippering in Vlaanderen
by Peter Morlion Thursday May 23, 2002 at 03:17 PM

Deze discussie is een herhaling van vroegere discussies. Toen heb ik ook eens de tekst van Crass - Bloody Revolutions erbij gezet. De tekst van deze bekende punkband heeft nog niks van zn kracht verloren.
Waarom is een linkse eenheid hier zo moeilijk? Ik zou het echt niet weten, maar het is duidelijk dat er veel terugvalt op inhoudelijke aspecten, maar ook op de vele recuperatie-pogingen van linkse organisaties. Of moeten we zeggen partijen? Misschien hebben we ons laten doen door de liberale democratie, die eigenlijk niet de weg is van links. We hebben stemrecht gekregen om ons stil te houden mensen. En laat het duidelijk zijn dat iedereen er haast schuldig aan is.
Het initiatief is mooi, maar ik wil eerst zien waar het heengaat, en dan beslissen of ik het steun. Nu geniet wat mij betreft, het voordeel van de twijfel.

Ice-tea
by guido Monday May 27, 2002 at 04:42 PM

tot mijn grote verwondering zijn er hier mensen die durven kritiek te geven op een organisatie die in haar embryale fase zit.
Mensen die Ice-tea en Cola drinken moeten waarschijnlijk nog een inleiding krijgen in wat de gevolgen zijn van kapitalisme, hé mensjes van militant, oeps, sorry, LSP.. Het had jullie ook gesierd om je afval in een vuilbak te gooien maar dat was teveel moeite zeker?

Al de mensen die niet naar de vergadering geweest zijn en er toch over oordelen, kruip maat terug in jullie bed.
elders op deze site staat er een tekst van Jan Dumoulyn, LEES HEM EENS AANDACHTIG want zelf mensen van de Nar vonden dit een tamelijk objectieve tekst.
Hoeveel 'cummunisten 'kennen jullie die zich negatief uitlaten over Stalin, Mao, Castro en daarbij kritische bedenkingen hebben?

In het verslag van de vergadering van Rage stond alles mooi genoteerd. Het is spijtig om te zien dat het steeds weer dezelfde kleinlinkse idioten zijn die elk iniatief de grond moeten inboren, waarschijnlijk omdat ze het zelf niet bedacht hebben.

GEEF DE MENSEN EEN KANS EN SCHIET ZE DAN AF ALVORENS ZE TE VEROORDELEN ZONDER DAT ZE IETS GEDAAN HEBBEN.

En Geert en co, organiseer meer betogingen tegen extreem-rechts want dat is het enigste positieve dat jullie kunnen.

ergens toch wel grappig
by Jeannk Monday May 27, 2002 at 08:28 PM
jeannk@hello.be

Het lijkt erop dat een aantal van de mensen die ooit D14 en zelfs indymedia hebben verdacht proberen maken als mantelorganisaties van een bepaalde partij, van het zelfde laken een pak krijgen. Als ik een cynisch persoon zou zijn zou ik waarschijnlijk zeggen: "Leuk nu weten ze ook eens hoe het voelt." Gelukkig is dit niet het geval ( ik ben waarschijnlijk nog juist niet genoeg vergiftigd door het autoritaire communisme). Hoe dan ook ik wens jullie LAN/RAGE initiatief veel succes toe (hoewel ik de Vlaams/Waalse scheiding toch niet helemaal zie zitten, maar soit langs de zijlijn kritiseren is te makkelijk). En hoop iets te horen als er iets in Antwerpen gebeurd.

Ik hoop da niemand zie geraakt voelt, maar ik moest dit gewoon even kwijt.