arch/ive/ief (2000 - 2005)

El Pimo eist de vrijlating van die van Clabecq
by El Pimo Thursday May 16, 2002 at 08:23 PM
pimvdp@yahoo.com 09/2259960 Drongenhof 26

El Pimo eist de vrijspraak van die van Clabecq.

El Pimo verklaarde vandaag aan een fictief persoon dat hij de onmiddelijke vrijspraak eiste van die van Clabecq:

"Vrijspraak, dat is wat ik eis. Het is schandalig dat mensen die opkomen voor hun recht op arbeid zonder meer voor de rechtbank gesleurd kunnen worden. Het toont aan dat in de zogezegde moderne, beschaafde maatschappij van vandaag de rechtbank nog altijd in laatste instantie dient om de belangen van de gevestigde macht te beschermen."

In een opmerkelijke gedachtesprong, die ikzelf niet helemaal kon volgen, klaagde hij de tekortkomingen van de alternatieve media aan.

"Het toont aan dat de huidige mechanismen, indien mensen er misbruik van maken, hun tekortkomingen hebben. Meer dan tien keer achter elkaar hetzelfde artikel, en ze blijven er maar bijkomen. Waar is dat nu voor nodig? Die mensen kunnen dat toch ook allemaal in één artikel steken? Het getuigt van een gebrek aan respect tegenover de andere mensen die artikels schrijven."

Op de vraag hoe het zover kon komen bij indymedia had El Pimo geen pasklaar antwoord.

"Ik weet het niet. Toen de LSP indertijd drie keer dezelfde aankondiging postte werd dat er ook afgehaald. Wordt er misschien met 2 maten en gewichten gemeten? Han Soete verklaarde dat hij het allemaal wel 'interessant' vond. Dat begrijp ik wel, maar moet je daarvoor dan heel de newswire laten spammen?"

El Pimo voorspelde vervolgens nog dat de evolutie weinig goeds zou brengen.

"Oh oh. Hier komt sarcastisch volksverzet van, dat verzeker ik je. Gelijke rechten voor iedereen, en als solidair.org haar artikels wat bescheidener publiceert mogen ze mijn gewauwel er ook afhalen."

Wat hij met dat laatste bedoelde weet ik nog niet precies, maar dat komt waarschijnlijk nog wel. Tijdens het gehele interview balanceerde El Pimo 3 paprika's op zijn neus, allicht om het absurde karakter van zijn interventie te onderlijnen.

De boodschap was er niet minder serieus om.

Elke ondersteunt de eis van El Pimo
by Elke Thursday May 16, 2002 at 08:53 PM

SUPER ARTIKEL PIM!

In een ander commentaar vroeg ik ook al of het imc-team of degene die al die artikeltjes poste (volgens Mara is dit niet solidair, maar ja, wie 'is' solidair?) alles in 1 bericht wil samenvatten.

Een heleboel interessante artikels van zeer diverse auteurs en met verscheidene onderwerpen worden door een dergelijke bombardement van artikelen in één keer helemaal achteruit geschoven.

Han haalt als argument aan dat hij de artikeltje interessant vindt en dat een dergelijke reeks vorige week ook is verschenen.

Er is hier toch wel een duidelijk onderscheid Han. De verslagjes en interviews over Schaarbeek werden door verschillende auteurs opgesteld en daardoor uiteraard ook afzonderlijk op de website gepost.
De meeste van de artikels waar jij naar verwijst (o.a. van Mara, Han, Selma, Christophe)hebben vooreerst een grotere omvang. Ze zijn langer dan 1 alinea. Maar wat belangrijker is, de meeste zijn vanuit andere invalshoeken geschreven.
En over degene waar deze zaken niet van opgaan, tja, dan had je die misschien toen beter ook samengevoegd?

Er zijn vandaag 16 artikeltjes gepost van bijna telkens 1 alinea, maar allemaal over hetzelfde.

Wat voor mij ook een belangrijk onderscheid is Han, is dat deze artikeltjes telkens uitdrukkelijk naar een andere website verwijzen. ALLE getuigenissen die hier vandaag gepost zijn staan integraal op de website van de PvdA/PTB.

Komaan, 1 artikel en een verwijzing naar die website was toch genoeg geweest?

Als ik geïnteresseerd ben in de PvdA, het proces, de getuigenissen dan surf ik toch gewoon naar die website?

Gewoon, om het onderscheid tussen de twee websites toch enigszins te vrijwaren, probeer dergelijke situaties in de toekomst te vermijden. (vat het zelf samen, verwijder de overbodige artikels,...)

allez allez
by tompie Thursday May 16, 2002 at 09:02 PM

zo erg is dat nu toch ook niet hé, ik denk dat gezien de belangrijkheid van de opkomende uitspraak er niet genoeg de nadruk op kan gelegd worden dat die van Clabecq niet alleen staan. Zeker op een medium als indymedia moet iedereen zoveel mogelijk gesensibiliseerd worden en zolang niet iedereen (tot de laatste) het belang beseft van zijn/haar aanwezigheid volgende week woensdag is geen artikel te veel.

niet zo erg?
by Elke Thursday May 16, 2002 at 09:21 PM

Tompie, je mag het indymedia publiek toch niet onderschatten hoor! Ik denk niet dat de mensen 16 artikeltjes nodig hebben om ze te overtuigen om woensdag naar Brussel te gaan. Eén artikel is voor de activisten van indymedia toch zeker voldoende, of -alé omdat gij het zijt- eentje nu en dan begin volgende week nog eentje.

Het gaat me om de i in imc en dat vind ik OOK belangrijk.

relativeer
by Rob Thursday May 16, 2002 at 09:53 PM
robswolfs@hotmail.com

kom kom, als ik hier straks 16 artikels achter elkaar post over een belangrijke gebeurtenis zoals Clabecq, maar elke keer gezien vanuit een ander perspectief, vanuit een ander personage, zou ik dan ineens Indymedia bezitten?

Ik volg Tompie in zijn redenering dat het inderdaad nuttig is om te laten zien hoeveel mensen achter de 13 staan. Ik moet zeggen dat ik niet alle linken die gepost worden op indymedia lees, maar ik neem wel men tijd voor de geposte artikels. Het is de mening van 16 mensen, gepost door 1 persoon...Hadden die 16 mensen dat apart geschreven en gepost, hadden jullie dan ook van je tak gemaakt?

Akkoord, het kon bondiger, het kon met 2 getuigenissen in 1 artikeltje, maar is dit dan een discussie over de onafhankelijkheid van indymedia waard??? Voor mij zijn het nog altijd 16 verschillende meningen die gepost werden. Bij de moord in schaarbeek werden vele artikels gepost; allemaal hetzelfde klinkend (allemaal kritiek op het politie-optreden etc). Had 1 man/partij deze artikels allemaal gepost, was hij dan plots de baas/bezitter van indymedia??? Die uitleg ivm dat indymedia opeens niet meer independent zou zijn, vind ik toch wel te relativeren!

Rob

Best wel grappig
by Fréderic Thursday May 16, 2002 at 10:15 PM

Ik vond dit eigenlijk best wel grappig en dat mis ik ook af en toe op indymedia.

leve El Pimo!
by Woody (alias Jerommeke) Friday May 17, 2002 at 05:41 AM

Het ga je goed, El Pimo, het ga je goed.

Een links front, nu!
Op naar de volksrepubliek!

Jerommeke: president
Kris: eerste minister
Ludo: buitenlandse zaken
Roberto: justitie (hehehehe)
El Pimo: cultuur
JPE: onderwijs
Han: media
Katja (van Holland): vrouwenzaken
Robert: sport
Oxfam: ontwikkelingssamenwerking
Een radikale groene (iemand?) op milieu
en een trotskist...wel, we vinden wel wat

Woody (alias Jerommeke)

nu effe serieus
by Woody Friday May 17, 2002 at 06:44 AM

Ik kan de wrevel van sommigen wel begrijpen,maar toch...niet overdrijven he mensen. Zo erg was het nu ook weer niet. Met die suppersnelle computertjes van jullie.

Ik denk dat Solidair een goeie beslissing nam om die interviewtjes in stukjes aan te bieden.
Kwestie van communiceren, op een vlot leesbare manier.
Gooi die interviews allemaal samen in 1 artikel en velen beginnen er niet eens aan. Want veel te lang.
Arbeiders en uw aller Woody willen ook wel eens wat lezen hoor. Zonder zich af te vragen..."oei, zo lang; gaat ie nou moeilijk doen of niet? zou ik er aan beginnen of niet?"

Nu was er voor elk wat wils. Hou je van voetbal, dan trekt Bassegio je wel aan. Heb je wat tegen dure vuilbakken, dan doet Mie het wel. Werk je in de fabriek, dan hebben we Jan Cap. Ben je een intellectueel, op naar Morelli of Van Istendael.
Goeie beslissing dus.

Misschien hadden ze er wel beter aangedaan om alle interviewtjes in 1 blok aan te bieden. Je klikt op het blok en dan kan je opnieuw kiezen tussen ofwel Bassegio, ofwel Jan ofwel Geert enzovoort.
Zoals Han dat deed met de stukjes onder de heading "racistische moord in Schaarbeek". Zoiets.
Kan dat op de open nieuwslijn, Han?
Nog niet? Dan weet je alvast wat te doen.

Tenslotte. Niet teveel zeuren, vrienden, niet teveel zeuren.
Wel allemaal naar het proces tegen Roberto en de zijnen.
Op 21 mei.
Alvast een nieuw actiepuntje voor de anti-globalisten.
Naast de Tobin taks, nu ook "Roberto vrij".
We hebben hem hard nodig.


Voila,

Woody (alias Jerommeke)

Zo leer je de mensen kennen
by han Friday May 17, 2002 at 01:22 PM

Zo leer je de mensen dus kennen.

Onder één van die artikeltjes poste ik:
"We gaan dit op een elegante manier oplossen."
Nu moet de lezer maar eens zeggen of het imc-team dat al dan niet gedaan heeft.

Maar het is ook intressant om te zien hoe men hier appelen met Peren vergelijkt.
Een tiental intervieuws of getuigenissen van mensen die het belangerijk vinden om die van Clabecq vrij te spreken worden hier zo even vergeleken met de aankondiging van een actie.

Ik ga er niet meer woorden aan vuil maken, ...

(tussen haakjes)
by Mara Friday May 17, 2002 at 01:25 PM

"In een ander commentaar vroeg ik ook al of het imc-team of degene die al die artikeltjes poste (volgens Mara is dit niet solidair, maar ja, wie 'is' solidair?) alles in 1 bericht wil samenvatten."

Beste Elke, wanneer heb ik dat precies gezegd? Ik herrinner me nl. niets en heb de laatse dagen ook niets over dit onderwerp gepost. Help me, ik lijd aan een ernstige vorm van geheugenverlies!
Ik denk dat je iemand anders bedoelt.

Stop de PVDA
by Bruno Paelinck Friday May 17, 2002 at 01:40 PM

Mij is het allemaal duidelijk: vele lezers en schrijvers zeiden het al eerder: indymedia wordt gestuurd door de PVDA om hun verborgen agenda uit te voeren. Nu proberen ze door steeds hetzelfde bericht of gelijkaardige berichten te sturen iedereen van het door hun gecoltoleerde medium te jagen. Zo klaar als een klontje, niet? Die vuige communisten.
Komt el pimo trouwens naar het proces?

grrrh
by TUc Friday May 17, 2002 at 01:43 PM


Wel laat het webteam van solidair.org dan de volgende keer een beetje oppassen met wat ze op Indymedia posten, ok?

ik stoor me ook een beetje aan deze zaken. PVDA weet dat dit gevoelig ligt en zou er beter aan doen geen olie op het vuur te gooien.

TUc

prima
by Woody Friday May 17, 2002 at 01:56 PM

Dat heb je zeker goed gedaan, Han. Zeeeeer goed zelfs.

Solidair trouwens ook. Ze hebben het nog eens over gedaan, ditmaal onder heading "Geert Van Istendael..."
En daaronder vind je dan links naar Jan, de andere Geert, Bassegio...
Prima zo.

Zo zie je maar...een beetje constructieve kritiek en we komen er wel.

Bruno...man, man, man toch.


Uw aller schoolmeester,

Woody.

buik
by Woody Friday May 17, 2002 at 02:01 PM

Minder omvang ... nu!
Minder alineas ... nu!

Naar de buik van het werkvolk...nu!

Woody.

Woody...
by Françoise Friday May 17, 2002 at 03:56 PM
fvermeersch@hotmail.com

Dat van die artikels van solidair... Ze zijn gewoon (sedert gisteravond) samengelinkt om niet heel de newswire in te nemen. Daar moet je niet van pvda voor zijn. Als je eens gaat kijken naar "more news", zal je zien dat al die afzonderlijke posts "verdwenen" zijn.

BTW: je moet ook al niet van pvda zijn om woensdag naar Clabecq te gaan. Blijkbaar betaalt de ABVV de treintickets van degenen die naar het proces gaan (althans in Kortrijk).

Treintickets
by Gc Friday May 17, 2002 at 04:05 PM

Tja, Nollet zal ze niet betalen.
Paar dagen illustreerde de voorzitter van het ABVV nogmaals aan welke kant hij staat.
Tussen Zenner en D'orazio koosde hij Zenner omdat hij een 'democraat' was.....

Gc

Hè Hè Pim
by Maarten Van Hove Friday May 17, 2002 at 05:22 PM
vanhovemaarten@yahoo.com

Je oogst wat je zaait, zeggen ze. Ik vind dat El Pimo dit op een wree originele manier heeft opgelost. Voor de rest, wel, die aparte artikeltjes vielen best mee. Beetje opvallerig en narcistisch, voor de rest: doe maar op.

Tot later!

Sorry dat ik teveel krediet gaf aan de ABVV
by Françoise Friday May 17, 2002 at 05:39 PM
fvermeersch@hotmail.com

Rechtzetting: heb net ook gehoord dat het slechts een slechte roddel was, dat van die vakbond die zou betalen. Laat dit niemand ervan weerhouden om toch naar Brussel te gaan op woensdag (hoe meer zielen hoe meer...).

...
by Woody Friday May 17, 2002 at 07:00 PM

...kans dat ze een schrik pakken en Roberto laten gaan.

Woody.

aangenaam jou te leren kennen, Han?
by Elke Sunday May 19, 2002 at 11:44 PM

Euh Han, wat bedoel jij nu met 'zo leer je de mensen kennen'?
Ik vind nog altijd dat de kritische opmerkingen en vraag van een aantal mensen terecht waren.
Het imc-team heeft dit dezelfde avond nog op een goede manier opgelost.
Ik heb dan ook ogenblikkelijke een email gestuurd naar belgium@indymedia.org om de mensen van het imc-team te bedanken en te feliciteren met hun snelle oplossing.

(Mara, je hebt volkomen gelijk, ik bedoelde red kitten. Sorry, voor deze verwarring.)

Elke
by han Tuesday May 21, 2002 at 12:54 PM

Elke ...

Blijkbaar kon ook jij niet volledig lezen wat ik schreef.

Ik vertelde toen dat ik die intervieuws OK vond.
Maar ook dat we dit op een elegante manier zouden oplossen.

El Pimo en nog een paar anderen maken daar een heel gedoe rond de PVDA over.
AUB zeg, ...
zo leer je dus de mensen kennen.

Dat is wat ik wilde zeggen.

Of de post van Pim leuk is of een grap.
Neen natuurlijk niet, en dat geeft hij zelfs zelf aan.
"De boodschap was er niet minder serieus om."

Ik heb jou mailtje gezien Elke, bedankt.

En ik hoop echt dat morgen deze nieuwslijn vol komt te staan met artikeltjes over het proces.

Cheers.

Han
by Elke Tuesday May 21, 2002 at 01:33 PM

Ik kan wel degelijk lezen.
dank je wel
Met mijn comment wou ik een verduidelijking van jou, want 'zo leer je de mensen kennen' en 'ik ga hier niet meer woorden aan vuil maken' dat vind ik eigenlijk niet echt een positieve boodschap tegenover een aantal mensen die op een constructieve (en leuke)manier een vraag stelden.

heh ...
by han Tuesday May 21, 2002 at 06:53 PM

Elke ...

Ik schreef : We zullen dit op een elegante mannier oplossen.

Maar er waren paar mensen die bleven door emmeren over 16 artikels, ....

Maar hé.

Je hebt gelijk dit is te onnozel om ruzie over te gaan maken.

Cheers