arch/ive/ief (2000 - 2005)

Tobback=Fortuyn=mensen van de CDA
by guido Thursday May 16, 2002 at 05:25 PM
pannekoekrobert@hotmail.com

Volgende citaten heb ik gevonden in het boek 'antiracisme van Blommaert en Verschueren'

"De Nederlandse Centrum Democraat Janmaat stelde onlangs dat een aantal politici die niet volkszuiver waren, eigenlijk geen publiek ambt zouden mogen uitoefenen. De ministers Hirsch Ballin( een tot het christendom bekeerde joodse vluchtelinguit Midden-Europa) en d'Ancona( van een oud joods geslacht) en het parlementslid Apostolou( een genaturaliseerde Griek)waren ongeschikte dienaren van het volk. Enkel volksechte Nederlanders kunnen, zo stelde hij, met recht en reden oordelen over de Nederlandse belangen."p 48

"In dezelfde stijl motiveerde Tobback de Leuvense razzia door te wijzen op het feit dat de boot psychologisch en politiek vol is." p 98

Dit boekje werd geschreven in 1994

Wat is je boodschap?
by Peter Zegers Thursday May 16, 2002 at 09:43 PM
peter_zegers@runbox.no

Beste Guido,

Wat probeer je precies te zeggen? "In dezelfd stijl" als wie motiveerde Tobback de Leuvense razzia? In dezelfde stijl als Janmaat die vijftig pagina's eerder in het bloek van Blommaert en Verschueren werd genoemd? Het verband met Fortuyn en het CDA (staat voor Christen Democratisch Appèl) is me ook niet erg duidelijk. Wellicht wil je me dit uitleggen?

Tobback = fortuinlijke cda-er ?
by beaver Thursday May 16, 2002 at 10:33 PM

Zijn jullie nu eigenlijk betoeterd ? Wie Tobback zelfs maar 1% fascist durft noemen, heeft niet het minste politiek inzicht. Tobback is (was) een monument. Extreem linksen hebben blijkbaar maar 1 methode, en dat is alles wat niet extreem links is fascistisch noemen. Mensen toch, en ondertussen liggen er al bouwplannen van concentratiekampen op de tekentafel. Stop nu toch eens met gematigd links de grond in te boren !

euh...
by guido Thursday May 16, 2002 at 11:58 PM

Peter,
"in dezelfde stijl" komt uit dat boek. Daarvoor stond er een citaat van Tobback"In een democratie is er een grens aan opvangcapaciteit van de gemeenschap. Ik beweer niet dat die in België al is overschreden, maar er is wel degelijk een grens.">"In dezelfde stijl ...

Als Fortuyn zegt' vol is vol' dan is er een probleem en als Tobback dit zegt, dan kan het?

I.v.m. die concentratiekampen, in België hebben we er een stuk of zes, ze noemen dat gesloten opvangcentra. Tobback heeft die laten neerzetten en Tobback had er ook geen problemen mee dat de rijkswacht(zijn troetelkindje) kussentjes gebrukte om lastige vluchtelingen het zwijgen op te leggen.

Tobback heeft er ook geen problemen mee dat zijn agentjes in Leuven krakers in mekaar slaan, hij moedigde ze zelfs aan om nog harder te slaan.
Er is geen links in dit land, het gaat van rechts tot extreem-rechts. Hoeveel racistische kiezertjes zijn er bij de SP-A die niet eens weten dat ze racistisch zijn?

Slaap maar lekker verder...