arch/ive/ief (2000 - 2005)

EuROTOPpen voortaan in Europese wijk in hartje Brussel
by jpe Wednesday May 15, 2002 at 02:50 PM

De FET van 15 mei meldt dat de Brusselse minister-president François-Xavier de Donnéa (MR) op 14 mei liet weten dat voortaan alle Europese toppen in de Europese wijk plaats vinden. Wie tegen die toppen wil protesteren weet waar ie zijn moet.

De uitspraak van de Donnéa kwam er na een studie over de opvang van de uitbreiding van de Europese Unie. Die opvang moet volgens de Donnéa gebeuren "zonder het stedelijk weefsel aan te tasten of de wijken te verstoren" ...

Dat de EuROTOPpen plaats zullen vinden in de Europese wijk, betekent dat "Thurn & Taxis" en de Heysel als lokatie komen te vervallen. Voor antiglobalisten geen slechte zaak, want zoals Dieter Lesage al stelde, het antiglobalistisch protest moet plaats vinden in het hart van de steden waar er over de wereld beslist wordt, en niet in de buitenwijken of in steden van tweede rang.

Merk op: in het artikel in de Financieel-Economische Tijd ( p. 40) werd met geen woord gerept op de anders zo hoog op de agenda staande 'veiligheidsproblematiek'. Betekent dit dat de Donnéa er gerust in is ? Gunnen we hem die rust ?

Not too far
by yannindy Wednesday May 15, 2002 at 03:01 PM
yannindy@yahoo.fr

Nice. So I can go and demonstrate just by taking the metro. How lovely. :-)