arch/ive/ief (2000 - 2005)

Taartengooiers Pim Fortuyn gearresteerd
by PPP Tuesday May 14, 2002 at 04:13 PM

De mensen van de Biologische Bakkers Brigade, die op 14 maart taarten gooiden naar Pim Fortuyn, zijn vandaag aangehouden.

DEN HAAG (ANP) - Justitie heeft dinsdagmorgen drie mensen aangehouden die op 14 maart taarten zouden hebben gegooid naar Pim Fortuyn. De verdachten zouden zich schuldig hebben gemaakt aan openlijke geweldpleging. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag dinsdag gezegd. Minister Korthals van Justitie zei dinsdag dat er een rechercheteam van 55 mensen op de zaak is gezet. Naast het taartincident onderzoeken de rechercheurs ook of deze drie verdachten banden hebben of hadden met Volkert van der G. (Graaf), die wordt verdacht van de moord op Fortuyn.

Schandalig
by Lander Tuesday May 14, 2002 at 06:12 PM

Indien de Nederlandse Justitie, niettegenstaande het feit dat er geen band met Volkert bestaat, toch de aanklacht wegens openlijke geweldpleging zou hardmaken, is dit een zeer verwerpelijk iets.

Het gooien met taarten geweldpleging? Zijn de mensen getraumatiseerd door het krijgen van een taart tegen hun gezicht? Fysieke schade is volgens mij toch onmogelijk.

Een mens zou toch verwachten/hopen dat het gerecht zich niet laat meeslepen door massahysterie..

Taartgooiers
by Sergio Tuesday May 14, 2002 at 08:31 PM

Een taart met stront gooien is niet leuk, is niet grappig en is niet ongevaarlijk, én bovendien gewoon walgelijk.

geen stront
by guido Tuesday May 14, 2002 at 10:40 PM

Er zat geen stront in de taart, dit is een verzinsel van de media. Het waren bedorven taarten.

zelfs niet bedorven
by geert Wednesday May 15, 2002 at 03:01 PM

De taarten waren zelfs niet eens bedorven. Tegelijk had iemand een stinkbom in de zaal gegooid. Vandaar de verwarring. Naar 't schijnt waren de taarten zeer eetbaar.