arch/ive/ief (2000 - 2005)

AEL Manifestatie Brussel 12/05 verslag
by Libby Sunday May 12, 2002 at 09:31 PM

Zo'n 3000 manifestanten protesteerden tegen de op z'n minst gezegd passieve houding van de Arabische landen t.a.v. Palestina.

Mannen en vrouwen, van heel jong tot heel oud stapten op in een geanimeerde betoging die defileerde langs de ambasades op de Rooseveltlaan, tot een beetje voorbij de egyptische ambasade, waar de betoging ontbonden werd.

Op enkele uitzonderingen na blonken onze autochtone medeburgers weer uit door afwezigheid. Hun aanwezigheid werd wel degelijk geappreciƫerd door de organisatie, die woorden van dank hadden voor de steun die ze van de Europeanen ondervinden.

De initatiefnemers vonden dat het tijd was, na de oproepen voor solidariteit aan de landen van de Europese gemeenschap, dat het tijd was om ook de Arabische leiders op hun verantwoordelijkheid te wijzen.

Volgens hen ligt de verantwoordelijkeid voor het steunen van de Palestijnen in de eerste plaats bij de leiders van de Arabische en Islamitische landen.

"Ooit zal Palestina vrij zijn, wij kunnen onze solidariteit tonen en ook anderen oproepen om solidair te zijn. Maar de bevreiding zelf moet op het terrein door het verzet gebeuren." Aldus besloot de woordvoerder van de Arabische Europese Liga.

Twee fait divers:
Bij het zoeken naar een parkeerplaats merkten we de massale aanwezigheid van de oproerpolitie.

Op de weg terug zagen we dat de ambassade van Soedan de Palestijnse vrag naast haar eigen vlag gehesen had.

bedankt
by Tom Monday May 13, 2002 at 09:54 AM

Bedank voor het verslag. Als je de VRT volgt, was er enkel een fietsfeest gisteren in Brussel.