arch/ive/ief (2000 - 2005)

Ambassadeur van Marokko op begrafenis van Ahmed en Abeba
by han Saturday May 11, 2002 at 05:51 PM
han@indymedia.be

Ook de Ambassadeur van Marokko deed een tussenkomst op de begrafenis van Ahmed en Abeba. Volgens sommigen op deze website sprak de Ambassadeur zeer opruiende taal die je enkel in Solidair terug vind, want de man vroeg net net als de buurtbewoners gerechtigheid.

Korte samenvatting van tussenkomst ambassadeur van Marokko.

Ik wil een laatste eer betuigen aan de slachtoffers. Deze moord treft ook de mensen in Marokko en ook de koning van Marokko wil zijn medeleven uitdrukken met de familie, de buren en de slachtoffers van deze racistische moord.
Wij willen volledig onderzoek naar omstandigheden waarin deze moord heeft kunnen plaatsvinden.
We zouden er graag aan willen herinneren dat precies vandaag op 10 mei het Marokkaanse bataljon in Jembloux samen met het Belgische leger strijd leverde tegen de Duitse bezetter. Toen gaven Marokkaanse burgers hun leven in de strijd tegen de Duitsers.
Een dergelijke moord mag zich niet herhalen.

SCHITTEREND
by Libby Saturday May 11, 2002 at 06:47 PM

Doe zo voort Han, volgens mij pak je dit schitterend aan. Christophe en Mara ook trouwens. De manier waarop je deze hele zaak aanpakt, hoe je er in geslaagd ben ook de buurtbewoners aan het woord te laten heb ik heel erg weten te appreciƫren.

Aan zij die blij zijn dat er geen problemen, rellen etc. waren: denk eens na hoe het komt dat je daar zo blij om bent. Ik ben niet blij, ik vind dit normaal. En kleine pestkopjes die vindt je overal hoor, in alle lagen van de bevolking.
Praat eens met een Moslim,zet je (al dan niet bewuste)vooroordelen opzij en ga de dialoog aan. Ik doe het elke dag en ben nog nooit gebeten.

Bedankt
by han Saturday May 11, 2002 at 07:03 PM

Bedankt.

Ik verschiet inderdaad zelf over hoe diep ingeburgert het racisme ingebakken zit in deze samenleving.

Maar ik ben blij dat we er min of meer in slagen om een stem te geven aan de buurtbewoners en famillie.

Zeker aan de Nederlandstalige kant is dit meer dan broodnodig.

En stem geven aan het volk, sommigen hebben daar duidelijk zeer veel schrik van en verbazend genoeg ook mensen die zichzelf als progressief beschouwen.