arch/ive/ief (2000 - 2005)

Minister Duquesne op begrafenis van Ahmed en Abeba
by han Saturday May 11, 2002 at 04:56 PM
han@indymedia.be

Het siert de Franstalige politici dat zij aanwezig waren op deze begrafenis plechtigheid, integenstelling met Vlamingen waarvan enkel Anciaux aanwezig was. Minister van binnenlandse zaken mocht het woord nemen op deze uitvaartplechtigheid die hij misbruikte om op meer politie te vragen. Toch deed hij enkele uitspraken aan de welke we hem zullen moeten herinneren.

Minister van binnenlandse zaken mocht van de ouders en familie het woord nemen op de begrafenis plechtigheid van Ahmed en Abeba. Het zou de uitgelezen plaats geweest zijn om familie, vrienden, buren en de hele Moslim gemeenschap te verzekeren van een grondig onderzoek naar het optreden van de politie. Maar niets daarvan de baas van de politie repte daar met geen woord over, integendeel hij vroeg om een versterking van de politie opdat die beter de strijd tegen "De extremisten" zou kunnen aanpakken.
Zij hele toespraak was gericht tegen de extremen, dat is een beetje verontrustend want in zijn ogen ben je al een extremist als je de markt durft te bevragen en ben je een terrorist als je tram, trein, bus, openbaar gebouw,.... bezet.

Toch deed de minister enkel uitspraken aan de welke we hem vroeg of laat zullen moeten herinneren.

# We zullen vastberaden het racistische geweld aanpakken. Niets kan het racisme verantwoorden, we zullen alles doen om dergelijk drama's te vermijden.
# Het antwoord moet van elk van ons komen, we moeten nadenken over wat we in Nederland en Frankrijk zien gebeuren.
(hij vergeet Antwerpen ....)


.

duquesne
by guido Saturday May 11, 2002 at 10:25 PM

Misschien kan iemand eens aan Duquesne vragen waarom er pantserwagens en een waterkanon achter de hand gehouden werden bij een begrafenis.

daarom
by :-) Wednesday May 15, 2002 at 05:51 PM

omdat die bruin mannen niet te vertrouwen zijn.....

bruin mannen..
by yannindy Wednesday May 15, 2002 at 07:39 PM
yannindy@yahoo.fr

yep, they are not thrustworthy for Mr Duquesne. I think he should go to the costa blanca and take a little bit of tan himself..
If he isn't allowed into Belgium any more, it would be nice :-)

CU
Y