arch/ive/ief (2000 - 2005)

Brussels grief's after racist murder: Picture report
by han Saturday May 11, 2002 at 03:32 PM
han@indymedia.be

May 7th, a known sympathiser of the racist party vlaams blok & Le Pen kills 2 people. The neighbors saved the Children while the police stood by and did nothing. If it were not for for the neighbors 7 people would haven been killed in the racist attack. May 10th more than 5.000 people gathered in Schaerbeek for the funeral.

Brussels grief's  af...
massa_01.jpg, image/jpeg, 400x300

Muslim community deeply shocked.
by han Saturday May 11, 2002 at 03:38 PM
han@indymedia.be

Muslim community dee...
bidden_01.jpg, image/jpeg, 400x300

Most of the more than 5.000 people who took part in the funeral were Muslims.
The Muslim community is deeply shocked about this racism murder. Strong concerns were expressed toward the Belgian government an police force who did nothing to prevent this murder.

More than 5.000 pray for Ahmed & Abeba
by han Saturday May 11, 2002 at 03:40 PM
han@indymedia.be

More than 5.000 pray...
bidden_02.jpg, image/jpeg, 400x300

More than 5.000 pray for Ahmed Isiyasni, Abeba El Hajji and the four children they left behind.
This must have been about the first time that Muslims were able to pray and grief in public in Belgium.
The few non Muslim people who attended the funeral were all deeply impressed.

Praying for justice and acceptance
by han Saturday May 11, 2002 at 03:42 PM
han@indymedia.be

Praying for justice ...
stoet_02.jpg, image/jpeg, 400x300

Thousands accompanied the body to the Zaventem Laan were they left for transport to Morocco were they will be buried.
Loudly chanting verses of Koran : "We are praying for justice and just to be accepted as Muslim"

Strong emotions ....
by han Saturday May 11, 2002 at 03:43 PM
han@indymedia.be

Strong emotions .......
stoet_01.jpg, image/jpeg, 400x300


"We are killed for being Muslims, how can this happen in a democracy like Belgium"

Hoe weet je dit Han ?
by jpe Saturday May 11, 2002 at 05:51 PM

Han: ik wil je vooreerst 'loven' voor je inzet in deze zaak, maar ben je zeker van die zin waarmee je opent: "a known member of the racist party vlaams blok" ??

Vermits ik in discussies met Fortuyn-sympathisanten de jongste dagen (die zijn er hier in Belgikske meer dan we konden denken), ook voortdurend moet uitleggen waarom hij dan wel extreem-rechts en racistisch was en zij mij vragen naar 'mijn bronnen' ... daarom stel ik dus deze vraag aan jou hier. Want in 'de klassieke media' was toch nergens sprake van 'een bekend LID van het VB'. Hij had Demol wel aantal keren ontmoet enzo. En die had hem geholpen met zijn uitkering; maar van lidmaatschap sprak niemand.

heh ....
by han Saturday May 11, 2002 at 06:00 PM

Zelfs op de VRT toonden ze de man op archief beelden als Vlaams Blokker.
Voor de hele buurt was de man een Vlaams Blokker, waar geregeld andere Vlaams Blok leden op bezoek kwamen en die samen de buurt terroriseerden.
De man voerde ook mee de kieskampanje voor het Vlaams Blok.

De man stond bij het gerecht bekend voor meerdere racistische aanvallen op de buren.
(Dat gaf het gerecht zelfs toe)

zeg dus maar :
"a known member of the racist party vlaams blok"

Maar jah, het Blok zegt natuurlijk ook dat zij niet racistisch zijn.

Als je wil weten of ik zijn lidkaart hier heb zien liggen, neen ....
En als hij die had zal het Vlaams Blok dat nooit publiekelijk toegeven.

Ik weet dat de rest van de media dat liever niet belicht en de man eerder voorstelt als een doorgeslagen oude man.
Maar dat was hier helemaal niet het geval.
Deze man was gek, omdat hij racist was.

onderscheid / pluim
by jpe Saturday May 11, 2002 at 11:05 PM

Han, ik volg je redenering. Maar elke politieke partij heeft veel sympathisanten zonder dat die daarom allemaal lid zijn. Het kan een detail lijken, dat onderscheid, maar 'we' worden op dat soort dingen soms 'gepakt'. Daarom merkte ik het op.

En verder een pluim voor het werk dat je in deze racistische moordaffaire stak en waarmee je aantoont hoe sterk de 'commer'- en staatsmedia het hier lieten afweten.

Distortion!
by Jan van den Berghe Sunday May 12, 2002 at 09:51 AM
jan.vandenberghe@mailandnews.com

This "information" isn't correct at all. It seems that the author of this brief article wasn't able to verify the different news soucres. In fact, the murderer was neither a member of the "Vlaams Blok" nor a known sympathisant of this right wing party (which main goal is the independancy of Flanders). There were no ties whatsoever between the "Vlaams Blok" and this person who acted on his own and according to his own agenda. It is interesting to note also that the murderer was known for his strong Belgian inspired nationalism, and that he has been a known partisan during the last world war against the German occupation of Belgium.

Een totale leugen!
by Havik Sunday May 12, 2002 at 10:09 AM

De moordenaar was een Belgische verzetstrijder die in de laatste oorlog de Duitsers saboteerde.

Hij is enkel bezien als rechts omdat hij een probleem had met de stoornis van vreemden.

Als deze organisatie nu ook met leugens begint, zal dit nog meer rechtse sympathie opwekken bij wie niet tegen leugens kan.

Eenzijdige berichtgeving
by Ivan Sunday May 12, 2002 at 11:08 AM

De doorsnee burger weet wel beter. Gelukkig maar.

toch wel vreemd...
by joeri Sunday May 12, 2002 at 11:16 AM
joeri@indymedia.be

Toch wel vreemd dat jan vdb en havik blijkbaar redelijk wat weten over de moordenaar. Jan weet zelfs te vertellen dat hij een Belgisch nationalist was. Kent u hem persoonlijk jan, of werkt u voor een inlichtingendienst? :-)
En indien hij een verzetsstrijder was in de 2e wereldoorlog, dan is hij toch wel erg van ideeen veranderd zenne; want meneer de moordenaar was wel een aanhanger van Le Pen; of is de heer jan vdb van mening dat de buurtbewoners van de slachtoffers leugenaars zijn?

Joeri

Kwestie van nog ff duidelijkheid te scheppen naar jan vdb en zn vriendjes: gescheld, racistische, homofobe, seksistische, negationistische,... uitspraken worden van de site gehaald (kwestie van preventie:-) )

Deeply shocked indeed.
by Luc Sunday May 12, 2002 at 11:37 AM

How many are killed BY muslims in a democracy like Belgium?

Kleinere opkomst op tuinfeest.
by E-V-1st Sunday May 12, 2002 at 11:45 AM

Kunnen jullie wel tellen tot 5000?

Aan Joeri
by Jan van den Berghe Sunday May 12, 2002 at 11:58 AM

Merkwaardig toch dat bepaalden op deze webstek zo weinig afweten van de moordenaar...

Indien Joeri de berichtgeving op tv en radio alsook in de krant een beetje had gevolgd, wist hij al enige tijd dat de moordenaar weldegelijk een Franstalige Brusselaar was, die er dan nog sterk Belgicistische opvattingen erop nahield. Ook stond bijvoorbeeld in De Standaard te lezen, dat deze persoon een voormalig verzetstrijder was. Daarbij weze trouwens opgemerkt dat een aantal van die verzetstrijders helemaal niet links waren (iets wat Joeri blijkbaar niet weet). Er liep in het verzet heus nog wat anders rond dan communisten en socialisten... Trouwens, heel wat van de voormalige Franse verzetstrijders scharen zich achter Le Pen. Maar dat is even een andere zaak, die ons van de kern hier doet afdwalen.

Feit is dat de man - naar de reguliere media ons duidelijk leert - helemaal geen lid was van het Vlaams Blok. Rekening houdend met wat allemaal geschetst werd, zouden we die man eerder kunnen plaatsen als aanhanger van het gedachtengoed van de Belgische zusterpartij van het Front National.

Dus Joeri, één goede raad: wie de berichtgeving een beetje volgt leert enorm veel bij. Daarvoor moet u zich niet tot één krant beperken, maar alles onder de loupe nemen. Dan hoef je trouwens ook niet voor een "inlichtendienst" te werken.

En nog een klein vraagje: wat dat gescheld betreft, geldt dat ook voor links gescheld?

hail the mainstream media, hail hail!
by joeri Sunday May 12, 2002 at 12:17 PM
joeri@indymedia.be

Jan, nie da ik je denken wil doorprikken zenne (ben geen paster, en wil het ook nie zijn), maar toch wel ff opmerken dat iedere media propaganda van zn ideologie door de strot van zn lezers, luiteraars, kijkers ramt. Aannemen dat kapitalistische (sommige zelfs met een fascistisch of pseudo-socialistisch kantje) kranten, radio en tv objectieve (ongelofelijk uitgehold begrip, net als bvb. democratie trouwens, maar dat is weer een andere discussie) info verspreiden, is mijns inziens al even fout als beweren dat de concentratiekampen niet bestaan hebben (al mogen we momenteel toch al blij zijn dat er geen mainstream media dit ontkennen).
Natuurlijk geldt dit propagandisme ook voor indymedia, al kunnen we stellen dat er hier, door het gebruik van "open publishing" meer soorten meningen aan bod komen dan in de commerciële media.

Waar heb ik dan gesuggereerd dat alle verzetsstrijders links waren?

ja, dat geldt ook voor "links" gescheld

wat een vraag
by joeri Sunday May 12, 2002 at 12:31 PM
joeri@indymedia.be

luc, nog suggestievere vragen in petto?

jullie (luc, jan en de rest van de bende) waren gister toch wel beter naar Kortrijk gegaan zenne, waar het gemeentebestuur een bloemetje gaf aan verzuurde, eenzame, en andere mensen

en om verdraagzaamheid wat te promoten geef ik jullie bij deze ook nog es een virtuele knuffel (wees gerust, ik heb geen aids:-p; deze opmerking om nog ongestelde vragen al op voorhand te beantwoorden:-p)

joeri

Een juiste houding aannemen
by Jan van den Berghe Sunday May 12, 2002 at 12:49 PM

Het is inderdaad zo dat de reguliere media niet altijd even objectief tewerk gaat, en soms wel eens bepaalde elementen verzwijgt die niet in hun referentiekader passen.

Hier is dat evenwel niet aan de orde. Hier werden alle relevante feiten opgesomd. En dacht u nu werkelijk dat de media er niet als de kippen bij zou zijn geweest mocht de moordenaar inderdaad een Vlaams-Bloklid zijn? Juist dat zou men breed en uitvoerig in krant en op tv uitgesmeerd hebben.

Hier boutweg gaan stellen dat de moordenaar een VB-lid is geen meerwaarde aanbieden ten opzichte van de reguliere media, maar zaken ter plekke uitvinden. Dit ruikt naar propaganda waar men de tegenstrever met alle middelen (dus ook leugens en verdraaiingen) mag bestrijden. U zou echter het oud Vlaams spreekwoord indachtig moeten zijn: al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel!

U suggereerde overduidelijk dat een verzetstrijder blijkbaar niet in het rechtse kamp kon thuishoren, daar u er onmiddellijk aan koppelde dat hij "dan toch wel erg van ideeën veranderd" is. Dat hij een "aanhanger" van Le Pen was, zegt niets over zijn aanhankelijkheid aan het Vlaams Blok (laat staan een lidmaatschap). Wie een beetje de standpunten en uitspraken van de VB-volksvertegenwoordigers leest, weet dat men niet onverdeeld achter een man als Le Pen staat. U vergeet dat het VB een volksnationalisme aanhangt (vandaar het verzet tegen een staat als België), terwijl Le Pen nooit onder stoelen of banken heeft gestoken dat hij een Frans staatsnationalist is in hart en nieren.

Ongeacht de leugen
by Havik Sunday May 12, 2002 at 01:24 PM

Ongeacht de leugen dat men de schuld op een VB-er wil schuiven en ineens op 600.000 kiezers van het blok is dat spelletje van een groep als schuldige aan te wijzen tamelijk idioot en getuigt van weinig redeneervermogen. Lijkt wel op de hysterie die bij een volk kan optreden.

Stel dat een communist, CD&V-er, socialist og groene (zoals die in Erfurt) het gedaan hadden. Dan is geheel de partij schuldig? Of is het een bewijs dat ze allemaal zo zijn?

En het feit van de inzenders hier die het daarmee niet eens zijn, direkt als "vriendjes" te betitelen omdat de reactie niet aanstaat is veelzeggend van het totaal gebrek aan objectiviteit. Met zo'n mensen kan niemand redeneren noch overeenkomen.

moord te Schaerbeek
by luke dierick Sunday May 12, 2002 at 01:35 PM
ldierick@eircom.net

Ik houd eraan mijn medeleven te betuigen met de familieleden van de slachtoffers.
Dat zulks mogelijk is , is eenvoudig omdat het humanisme waarvoor onze samenleving staat geen moord op andere mensen duldt. Onder geen enkel voorwendsel.
Het moet mij evenwel van het hart dat zelfs een Mr Hain, Europees commissielid, (vroeger anti-apartheidsacitivist !) vandaag een verklaring heeft afgelegd op de Britse TV, waarbij hij zijn afkeer betuigd voor het "isolationisme" van de Muslims. Hij verklaarde zich bereid ze op te nemen als een verrijking van zijn cultuur, maar dan moeten ze wel tot zijn cultuur behoren. Verklaring die hem vanwege de Muslims blijkbaar niet in dank werd afgenomen.
De zaak in Schaarbeek lijkt eerder die te zijn van een doorgedraaide man (waarom?) die zijn zinnen verloren heeft, wat in alle landen kan voorkomen. Waarom daar extreem rechts en vooral "Vlaams" daarbij sleuren als verklaring? Getuigt niet van "objectiviteit". Dat hij weerstander geweest is, nu ik ook, dat hij lid zou geweest zijn van VB, wel ik ben het. Maar wat dat met de zaak te zien heeft moet je mij maar eens uitleggen.
Luke

Suggestieve vraag maar waarom geen antwoord???
by Luc Sunday May 12, 2002 at 02:07 PM

Ik vroeg niet of mijn vraag suggestief was, wel of je ze kon beantwoorden. Ik wil het je gemakkelijk maken, neem gewoon de eerste 4 maanden van het jaar 2002. Als je tot 5000 kan tellen mag dit sommetje je niet te moeilijk vallen.

check first your sources!...
by Jean-Pierre Verbinnen Sunday May 12, 2002 at 02:47 PM

You state "... a known member of the racist party Vlaams Blok...". Forward me more information and proof of this membership.

As I expect no reply to this note, it only confirms your bias, manipulation and outright lies of the news.

By the way, did you know that your editor is also a member of the Vlaams Blok... You prove your statement, and then I will prove mine...

hallo indymedia, iemand wakker?
by Jeannk Sunday May 12, 2002 at 03:25 PM
jeannk@hello.be

Al heel deze ochtend zijn er leden van het Vlaams Blok bezig hun fascistisch gif hier op deze site te posten. Er wordt zelfs beweerd dat het erger is als een buitenlander een Belg vermoord dan andersom. Hoe lang gaat dit fasco gebral deze site nog ontsieren?

Jeannk

fascistische posts worden op hidden gezet
by joeri Sunday May 12, 2002 at 03:34 PM
joeri@indymedia.be

Jeannk,

momenteel kiezen we er nog voor niet-fascistische posts van fascisten te gedogen in deze discussie;
de post van havik ging wel duidelijk over de schreef, en heb ik op hidden gezet

groetjes
joeri

de werkelijkheid
by Catrysse Roger Sunday May 12, 2002 at 04:30 PM
http:/roger.catrysse@belgacom.net

Ik denk dat die franstalige oude weerstander en Brusselaar zodanig gepest is geworden dat hij zich niet meer kon inhouden. Ik vind dit erg dat zoiets gebeurd. Alles heeft zijn oorzaken.
Ik betuig niettegenstaande mijn gedacht, mijn innige deelneming met de familie.
Men vermoordt een blanke hollander wat zien we: geen geweld
Er worden spijtig genoeg 2 vreemden vermoord, wat zien we: steeds geweld.

objectief
by guido Sunday May 12, 2002 at 04:43 PM

het volgende komt uit kranten.

De Morgen 8-5:

Volgens de buren was hij een aggressieve man die te koop liep met zijn extreem-rechts sympathieën, Duitse marsmuziek door zijn flat liet schallen en een uitgesproken wapenfreak was.
"Vlak voor de laatste gemeenteraadsverkiezingen had ik beelden gezien van een meeting hier in schaarbeek. hij was op die beelden te zien met zijn hond en Johan Demol. Later zag ik zelfs hoe Demol hiernaast over de vloer kwam. Toen ik Karl(bijnaam moordenaar) daarnaar vroeg, zei hij:"natuurlijk komt demol hier over de vloer. Hij is een intieme vriend;"

De Gentenaar 8-5:

"Hij had het geregeld aan de stok met omwonenden van allochtone afkomst","hij aarzelde niet om zijn Duitse herder op iemand af te sturen en zei dat hij wapens bezat."


Het Volk 8-5:
"Maar sinds de nederlaag van LePen was hij woest. Hij zei dat, aangezien het Front National niks kon beginnen, hij maar zelf de boel moest uitkuisen."

De Standaard 8-5:
Buurtbewoners klagen dat de politie klachten over racisme en intimidatie niet ernstig nam.

De bejaarde man stond bij buurtbewoners én politie bekend als een racist, die aanleunde bij extreem-rechtse groepen.

Het Laatste Nieuws :

Tegen de Schaarbeekse Vlaams Blok-voorman Johan DeMol zei hij al:"ik heb mijn leven geriskeerd voor mijn land, maar het land laat mij nu in de steek door een invasie van moslims. Dat kan ik echt niet aanzien."


Le Soir 8-5:

Le forcené était connu dans le voisinage pour son aggresivité et ses sympathies pour l'extrème droite. Il avait notamment été filmé par la RTBF au côtés de Johan Demol, l'ancien commissaire de police de la commune passé au Vlaams Blok.

La Libre Belgique 8-5:

"A cuase de ce monsieur et de ses atiitudes véritablement aggressives et racistes, deux familles venues s'installer dans l'appartement du dessus avaient déjà dû le quitter."

"Cet homme terrrisait le quartier avec son chien. Il insultait tous les immigrés et se vantait d'avoir des relations haut placées. A plusieurs reprises, il y a eu des plaintes pour sa haine envers les étrangers et tout le monde savait qu'il était proche de l'extrème droite"

RTBF 8-5:

"L'auteur des coups de feu, Hendrik Veit était déjà connu de la police et de la justice bruxelloise. Le Parquet vient de confirmer que cet homme devait en principe comparaître le 13 mai prochain devant le tribunal correctionnel de Bruxelles pour coups et blessures. D'après divers témoignages l'homme était, semble-t-il, à l'origine de plusieurs conflits de voisinage."

"D'autres informations font état de sympathies qu'Hendrik Veit entretenait avec l'extrême-droite. Il aurait fait part à plusieurs voisins de sa déception de voir Le Pen perdre les élections présidentielles françaises. Selon le voisinage, il y avait déjà eu des plaintes pour sa haine envers les Arabes et pour les menaces qu'il proférait."

Enfin d'après Bernard Clerfayt, Hendrik Veit aurait été condamné à six mois de prison ferme récemment pour l'agression d'un jeune immigré. Le parquet de Bruxelles n'a cependant pas connaissance d'une telle condamnation qui a pu néanmoins intervenir dans un autre arrondissement judiciaire du pays.

Subjectief:

Waarom zou de RTBF beelden hebben van de moordenaar en DeMol als DeMol hem enkel hielp met zijn OCMW-steun?

Zelfs de politie "De bejaarde man stond bij buurtbewoners én politie bekend als een racist"(De Standaard)

Luc, vraag aan het Vlaams Blok in je buurt hoeveel mensen er dit jaar al vermoord zijn door moslims, ze hebben daar toch statistieken van?

havik, uw redenering klopt niet. als het iemand van CVP, Agalev geweest was, dan was het ook racistisch geweest en dan niet Agalev maar het Blok met de vinger gewezen worden.
Tot nu toe is het Vlaams Blok de enigste partij die haat zaait in België. I.v.m. die vriendjes, opvallend toch dat het steeds weer dezelfde zijn, die proberen om de moord af te doen als niet racistisch geïnspireerd.

Maar ja, lees er de krantenstukken nog eens op na.

kan iemand zeggen waar geschreven is dat hij dement was?

aan cartrysse
by guido Sunday May 12, 2002 at 04:50 PM

"Men vermoordt een blanke hollander wat zien we: geen geweld "

euh? Twee agenten gewond, auto's in de fik gestoken in de garages van het parlement. En dan nog de Feyenoordsupporters die Rotterdam op stelten gezet hebben.
Plus een raid op een kraakpand.
Wel geweld maar Cartrysse is selectief in zijn zien. Toevallig familie van dat rechtse burgemeestertje in de Haan?

Suggestief
by LUC Sunday May 12, 2002 at 04:55 PM

Heb met het Vlaams Blok niks te maken. Het enige foutje dat jullie me kunnen aanwrijven is dat ik AUTOCHTOON ben. Sorry daarvoor. Ben ik al van mijn geboorte en ik raak niet geïntegreerd. Krijg ook zo weinig kansen ....

cartrysse
by guido Sunday May 12, 2002 at 05:00 PM

"Men vermoordt een blanke hollander wat zien we: geen geweld "

euh? Twee agenten gewond, auto's in de fik gestoken in de garages van het parlement. En dan nog de Feyenoordsupporters die Rotterdam op stelten gezet hebben.
Plus een raid op een kraakpand.
Wel geweld maar Cartrysse is selectief in zijn zien. Toevallig familie van dat rechtse burgemeestertje in de Haan?

en het waren geen vreemen, maar belgen met de verkeerde kleur.

luc
by guido Sunday May 12, 2002 at 05:06 PM

Luc, ik zeg niet dat je bij het Vlaams Blok bent, ik stelde enkel voor dat je aan hen gaat vragen hoeveel mensen de moslims in België sinds bgeing dit jaar hebben vermoord. Dat was toch je vraag die je hier stelde.
Vraag eens aan Demol of hij je niet kan helpen integreren.

Als debatcultuur niet veel bijzonder.
by Havik Sunday May 12, 2002 at 05:09 PM

Postjes wissen omdat men niet meer weet wat antwoorden en zeker niet dat men één moordenaar een gehele groep verwijt moordenaars te zijn, getuigt van weinig objectiviteit.

Als daarbij vergelijkingen worden gemaakt om het verschil te doen inzien, dan is dat ook niet goed.

Dat men daarbij iemand als fascist verwijt terwijl die nuchter zijn mening zegt, toont dat niemand wil erkennen dat hij mis kan zijn, zoals dat het om een Belgische verzetstrijder ging.

Kunnen wij nog verder praten? Of worden lastige vragen aan de kant geschoven. Alleen medestanders die ja knikken?

Tussen haakjes: ik heb al jaren talrijke allochtonen als vrienden en wij kunnen zeer goed opschieten met elkaar. Verschil is dat ze mij gelijk geven over het gebeuren en de reactie van hun mensen als totaal overdreven aanzien.

Maar ja, als dit weer "fascistische" praat is, dan maar al wat hinderlijk is wissen. Dan weet ik en anderen genoeg.

havik
by guido Sunday May 12, 2002 at 05:18 PM

"De moordenaar was een Belgische verzetstrijder die in de laatste oorlog de Duitsers saboteerde.

Hij is enkel bezien als rechts omdat hij een probleem had met de stoornis van vreemden. "

Lees nog eens de verzamelde krantestukjes. Mocht je denken dat ik ze uit mijn duim gezogen heb, dan kan je steeds naar de bibliotheek gaan om het na te checken.
Noemen je vrienden je ook havik of heb je die naam gekozen om te referen naar de havikken in de Amerikaanse regering die Irak en zijn moslimgemeenschap willen bombarderen?

nationalistische belgen
by guido Sunday May 12, 2002 at 05:24 PM

Aleez, als een verzetssrijder bent en je houdt van je land, dan mag je allochtonen afschieten. Dit is de logica die hier gebruikt wordt.

Dat zijn niet mijn woorden
by Havik Sunday May 12, 2002 at 05:31 PM

Guido: dat zijn jouw woorden en niet de mijne. Dus, je ziet maar dat je er wat van maakt dat niet strookt met de waarheid. Wie werkelijk gevaarlijk is ziet daarmee iedereen.

Woorden leggen in de mond van anderen.

Nog zoiets? Of praten we verstandiger?

!!! Ik ben schuldig !!!
by han Sunday May 12, 2002 at 05:36 PM
han@indymedia.be

Amaai ....

Ik had dus moeten schrijven : een gekende sympahisant van het racistische Vlaams Blok.
Ik ben het met jullie eens dat was veel korrekter geweest.

Ik verander het zelfs in het tekstje : een voordel van dit medium.
ik voeg er ook aan toe : Le Pen.

Wezenlijk verandert het niets aan de inhoud van dit tekstje. Guido geeft dat in zijn opsomming zeer goed aan.

Het gaat niet om een doorgeslagen oude man, het gaat om man die door de hele buurt gezien werd als een bedreiging, ook dooe de Belgen in de wijk die dat zelfs zo hebben gezegd op Radio en TV.
En inderdaad :
Het ware gezicht van Indymedia is geen racisme en geen Fascisme. Wie het daar niet mee eens is, jah die kan elders wel terecht.

havik 2
by guido Sunday May 12, 2002 at 06:01 PM

Schrijf eens onder je echte naam.
En als jij na het lezen van die krantestukjes nog kan zeggen dat hij niet extreem-rechts was en dat het vuil is dat men er hier een rechtse van gemaakt heeft, ja dan raad ik je aan om terug naar school te gaan en de Vlaamsche taal te leren.

De Morgen 8-5:

Volgens de buren was hij een aggressieve man die te koop liep met zijn extreem-rechts sympathieën, Duitse marsmuziek door zijn flat liet schallen en een uitgesproken wapenfreak was.
"Vlak voor de laatste gemeenteraadsverkiezingen had ik beelden gezien van een meeting hier in schaarbeek. hij was op die beelden te zien met zijn hond en Johan Demol. Later zag ik zelfs hoe Demol hiernaast over de vloer kwam. Toen ik Karl(bijnaam moordenaar) daarnaar vroeg, zei hij:"natuurlijk komt demol hier over de vloer. Hij is een intieme vriend;"

De Gentenaar 8-5:

"Hij had het geregeld aan de stok met omwonenden van allochtone afkomst","hij aarzelde niet om zijn Duitse herder op iemand af te sturen en zei dat hij wapens bezat."


Het Volk 8-5:
"Maar sinds de nederlaag van LePen was hij woest. Hij zei dat, aangezien het Front National niks kon beginnen, hij maar zelf de boel moest uitkuisen."

De Standaard 8-5:
Buurtbewoners klagen dat de politie klachten over racisme en intimidatie niet ernstig nam.

De bejaarde man stond bij buurtbewoners én politie bekend als een racist, die aanleunde bij extreem-rechtse groepen.

Het Laatste Nieuws :

Tegen de Schaarbeekse Vlaams Blok-voorman Johan DeMol zei hij al:"ik heb mijn leven geriskeerd voor mijn land, maar het land laat mij nu in de steek door een invasie van moslims. Dat kan ik echt niet aanzien."


Le Soir 8-5:

Le forcené était connu dans le voisinage pour son aggresivité et ses sympathies pour l'extrème droite. Il avait notamment été filmé par la RTBF au côtés de Johan Demol, l'ancien commissaire de police de la commune passé au Vlaams Blok.

La Libre Belgique 8-5:

"A cuase de ce monsieur et de ses atiitudes véritablement aggressives et racistes, deux familles venues s'installer dans l'appartement du dessus avaient déjà dû le quitter."

"Cet homme terrrisait le quartier avec son chien. Il insultait tous les immigrés et se vantait d'avoir des relations haut placées. A plusieurs reprises, il y a eu des plaintes pour sa haine envers les étrangers et tout le monde savait qu'il était proche de l'extrème droite"

RTBF 8-5:

"L'auteur des coups de feu, Hendrik Veit était déjà connu de la police et de la justice bruxelloise. Le Parquet vient de confirmer que cet homme devait en principe comparaître le 13 mai prochain devant le tribunal correctionnel de Bruxelles pour coups et blessures. D'après divers témoignages l'homme était, semble-t-il, à l'origine de plusieurs conflits de voisinage."

"D'autres informations font état de sympathies qu'Hendrik Veit entretenait avec l'extrême-droite. Il aurait fait part à plusieurs voisins de sa déception de voir Le Pen perdre les élections présidentielles françaises. Selon le voisinage, il y avait déjà eu des plaintes pour sa haine envers les Arabes et pour les menaces qu'il proférait."

Enfin d'après Bernard Clerfayt, Hendrik Veit aurait été condamné à six mois de prison ferme récemment pour l'agression d'un jeune immigré. Le parquet de Bruxelles n'a cependant pas connaissance d'une telle condamnation qui a pu néanmoins intervenir dans un autre arrondissement judiciaire du pays.

Alleen een site voor ja-knikkers?
by Havik Sunday May 12, 2002 at 06:32 PM

Ik wilde zopas antwoorden op Han en ik zie dat die inzending al gewist is. Dus een antwoord is niet gewenst.

Mijn allochtone vrienden, oudere en respectabele mensen, hebben daarmee gelijk. Zij verafschuwen dat men de moord op een deel van de autochtone bevolking steekt die niets te maken heeft met een gewone moordenaar. Vinden integendeel dat het fanatiek reageren van sz

Sorry, mijn vinger schoot uit vooraleer te eindigen
by Havik Sunday May 12, 2002 at 06:39 PM

van andere allochtonen méér schade brengt dan voordeel. Zij geven toe dat vooral met de later gekomen allochtonen en hun kinderen niet te praten valt. Natuurlijk zijn er redenen. De werkloosheid en niet weten wat gedaan en dan ontstaat criminaliteit.

Daarmee sluit ik het gesprek af, indien men verder gaat met te wissen. Babbel dan maar gerust verder met ja-knikkers. Daar geraak je ook niet ver mee!

Een juiste houding aannemen ??
by han Sunday May 12, 2002 at 06:59 PM

Zoals sommiggen hier aangeven zijn er verschillende manieren om deze moord te interpreteren.

# Dit was een oude moegetergde man, hij was zelfs een oude verzetsstrijder,....

Dit is de interpretatie die we terug vinden in een bepaalde media en die gretig wordt overgenomen door extreem rechts (zoals we hier ook kunnen zien)

# Dit is de daad van oude man die sympathie had voor extreem rechts, desondanks zijn verleden als verzeststrijder.

Dit is wat we in zowat de gehele Vlaamse media terug vinden.

En dan komt men tot gekke standpunten die deze moord vergelijken met een moord ten gevolge van crimnaliteit, een overval met dodelijke afloop, of nog erger men vergelijkt het met het dodelijk ongeval waarbij Mommaerts omkwam.
(Die jongen die binnen gluurde in een café, Mommaerst wilde die jongen en pak rammel geven, de jongen liep weg en smeet een een ijzeren staaf achter zijn schouder, Mommaerst die de jongen achterna zat werd dodelijk getroffen).

De enige vergelijking die hier opgaat is dat er een blanke en een kleurling bij betrokken waren, maar dat is dan ook de enige mogelijke vergelijking.


# Een andere manier om de zaak te intepreteren is dat deze man een overtuid racist was. Banden had met De Mol (voorman van het Vlaams Blok) en sympathie had voor Le Pen.De man zou omwille van zijn racisme zelfs moeten voorkomen op 13 mei wist het gerecht te vertellen.

Die redenering, die ook deze is van de buurtbewoners, de Imam, de ambassade en zelfs de burgemeester en de minister van binnelandse zaken die geeft aan dat het racisme het probleem is.
Die redenering die zegt : het racisme leid tot moord.

En of de man nu al dan niet lid was van Vlaams blok is in deze een detail. Die welliswaar niet onbelangerijk is.

Maar mag ik eraan herrineren dat De Mol jarenlang zijn banden met het Vlaams Blok en het Front National heeft geloochend. Het is pas als Solidair de man zijn lidkaart afdrukte dat hij toegaf, ontslag nam en het gezicht werd van het Vlaams Blok in Brussel.

amai schoon volk op indymedia vandaag
by Jeannk Sunday May 12, 2002 at 07:27 PM
jeannk@hello.be

Het Vlaams Blok zit blijkbaar een beetje verveeld met het feit dat het drama van Schaarbeek in verband wordt gebracht met haar racistisch discours.
We hebben vandaag op deze site al de 'eer' gehad om de tussenkomsten te mogen lezen van iemand die vijfde stond op hun lijst voor het Vlaamse Parlement in Halle Vilvoorde (namelijk Jean Pierre Verbinnen) en één van hun gemeenteraadsleden uit Blankenberghe, tevens tweede op de lijst voor het Vlaams Parlement in Brugge en als klap op de vuurpijl winnaar van de jaarlijkse negatieve homofobieprijs in 2000 (namelijk Roger Catrysse).
Natuurlijk is het louter toeval dat deze mensen op hetzelfde moment beginnen posten op indymedia en heeft het blok hier verder niks mee te maken (sarcasme).


ps: jongens het is genoeg geweest jullie gif is hier niet welkom.

Mombaerts
by Jan van den Berghe Sunday May 12, 2002 at 07:48 PM

Daar er op deze webstek blijkbaar geen plaats is voor afwijkende meningen (althans zo laat Jeannk uitschijnen), reageer ik even kort en slechts op één bepaald punt dat toch rechtzetting verdient, nl. het "ongeluk" Mombaerts (niet Mommaerts)

De jonge Marokkaan die Mombaerts de dood injoeg, werd wel in een strafinrichting geplaatst. Blijkbaar ging het volgens de rechter toch niet om zomaar een "ongelukje". Na zeven maanden werd hij in vrijheid gesteld. Eigenlijk waren er zeven allochtonen jongeren bij betrokken, waarvan er drie (of twee dat herinner ik me niet precies) ook in een strafinrichting werden gestopt.

aanvulling
by Jeannk Sunday May 12, 2002 at 07:52 PM
jeannk@hello.be

Roger Catrysse had namelijk beweerd dat homofilie hetzelfde was als bestialiteit.

havik 3
by guido Sunday May 12, 2002 at 08:28 PM

volgens mij ben jij niet objectief en heb je dat verhaal over allochtone vrienden uit je duim gezogen. Waarom lezen we je echte naam niet?

racisme is geen mening , het is een misdaad.

de grondslag van het gebeuren:

De Morgen 8-5:

Volgens de buren was hij een aggressieve man die te koop liep met zijn extreem-rechts sympathieën, Duitse marsmuziek door zijn flat liet schallen en een uitgesproken wapenfreak was.
"Vlak voor de laatste gemeenteraadsverkiezingen had ik beelden gezien van een meeting hier in schaarbeek. hij was op die beelden te zien met zijn hond en Johan Demol. Later zag ik zelfs hoe Demol hiernaast over de vloer kwam. Toen ik Karl(bijnaam moordenaar) daarnaar vroeg, zei hij:"natuurlijk komt demol hier over de vloer. Hij is een intieme vriend;"

De Gentenaar 8-5:

"Hij had het geregeld aan de stok met omwonenden van allochtone afkomst","hij aarzelde niet om zijn Duitse herder op iemand af te sturen en zei dat hij wapens bezat."


Het Volk 8-5:
"Maar sinds de nederlaag van LePen was hij woest. Hij zei dat, aangezien het Front National niks kon beginnen, hij maar zelf de boel moest uitkuisen."

De Standaard 8-5:
Buurtbewoners klagen dat de politie klachten over racisme en intimidatie niet ernstig nam.

De bejaarde man stond bij buurtbewoners én politie bekend als een racist, die aanleunde bij extreem-rechtse groepen.

Het Laatste Nieuws :

Tegen de Schaarbeekse Vlaams Blok-voorman Johan DeMol zei hij al:"ik heb mijn leven geriskeerd voor mijn land, maar het land laat mij nu in de steek door een invasie van moslims. Dat kan ik echt niet aanzien."


Le Soir 8-5:

Le forcené était connu dans le voisinage pour son aggresivité et ses sympathies pour l'extrème droite. Il avait notamment été filmé par la RTBF au côtés de Johan Demol, l'ancien commissaire de police de la commune passé au Vlaams Blok.

La Libre Belgique 8-5:

"A cuase de ce monsieur et de ses atiitudes véritablement aggressives et racistes, deux familles venues s'installer dans l'appartement du dessus avaient déjà dû le quitter."

"Cet homme terrrisait le quartier avec son chien. Il insultait tous les immigrés et se vantait d'avoir des relations haut placées. A plusieurs reprises, il y a eu des plaintes pour sa haine envers les étrangers et tout le monde savait qu'il était proche de l'extrème droite"

RTBF 8-5:

"L'auteur des coups de feu, Hendrik Veit était déjà connu de la police et de la justice bruxelloise. Le Parquet vient de confirmer que cet homme devait en principe comparaître le 13 mai prochain devant le tribunal correctionnel de Bruxelles pour coups et blessures. D'après divers témoignages l'homme était, semble-t-il, à l'origine de plusieurs conflits de voisinage."

"D'autres informations font état de sympathies qu'Hendrik Veit entretenait avec l'extrême-droite. Il aurait fait part à plusieurs voisins de sa déception de voir Le Pen perdre les élections présidentielles françaises. Selon le voisinage, il y avait déjà eu des plaintes pour sa haine envers les Arabes et pour les menaces qu'il proférait."

Enfin d'après Bernard Clerfayt, Hendrik Veit aurait été condamné à six mois de prison ferme récemment pour l'agression d'un jeune immigré. Le parquet de Bruxelles n'a cependant pas connaissance d'une telle condamnation qui a pu néanmoins intervenir dans un autre arrondissement judiciaire du pays.

De zaak Mombaerts wordt gewoon gebruikt om Verwilghen zijn plannen voor jeugdinstellingen te rechtvaardigen.

Het is gewoon ongelofelijk om havik hier bezig te zien, kan die wel Vlaaaaaaaaaaaaaaaaaaamsch lezen?

Leuk om te zien dat mensen een verslag van een uitvaart van een koppel dat vemoord werd voor hun huidskleur gewoon kapotmaken om hun eigen xenophobe en racistisch gedachtengoed te verspreiden. Dat is de aard van extreem-rechts.

havik 4
by guido Monday May 13, 2002 at 03:07 PM

Ik heb de waarheid niet, ik geef allen de informatie die in de karnten stond.

De Morgen 8-5:

Volgens de buren was hij een aggressieve man die te koop liep met zijn extreem-rechts sympathieën, Duitse marsmuziek door zijn flat liet schallen en een uitgesproken wapenfreak was.
"Vlak voor de laatste gemeenteraadsverkiezingen had ik beelden gezien van een meeting hier in schaarbeek. hij was op die beelden te zien met zijn hond en Johan Demol. Later zag ik zelfs hoe Demol hiernaast over de vloer kwam. Toen ik Karl(bijnaam moordenaar) daarnaar vroeg, zei hij:"natuurlijk komt demol hier over de vloer. Hij is een intieme vriend;"

De Gentenaar 8-5:

"Hij had het geregeld aan de stok met omwonenden van allochtone afkomst","hij aarzelde niet om zijn Duitse herder op iemand af te sturen en zei dat hij wapens bezat."


Het Volk 8-5:
"Maar sinds de nederlaag van LePen was hij woest. Hij zei dat, aangezien het Front National niks kon beginnen, hij maar zelf de boel moest uitkuisen."

De Standaard 8-5:
Buurtbewoners klagen dat de politie klachten over racisme en intimidatie niet ernstig nam.

De bejaarde man stond bij buurtbewoners én politie bekend als een racist, die aanleunde bij extreem-rechtse groepen.

Het Laatste Nieuws :

Tegen de Schaarbeekse Vlaams Blok-voorman Johan DeMol zei hij al:"ik heb mijn leven geriskeerd voor mijn land, maar het land laat mij nu in de steek door een invasie van moslims. Dat kan ik echt niet aanzien."


Le Soir 8-5:

Le forcené était connu dans le voisinage pour son aggresivité et ses sympathies pour l'extrème droite. Il avait notamment été filmé par la RTBF au côtés de Johan Demol, l'ancien commissaire de police de la commune passé au Vlaams Blok.

La Libre Belgique 8-5:

"A cuase de ce monsieur et de ses atiitudes véritablement aggressives et racistes, deux familles venues s'installer dans l'appartement du dessus avaient déjà dû le quitter."

"Cet homme terrrisait le quartier avec son chien. Il insultait tous les immigrés et se vantait d'avoir des relations haut placées. A plusieurs reprises, il y a eu des plaintes pour sa haine envers les étrangers et tout le monde savait qu'il était proche de l'extrème droite"

RTBF 8-5:

"L'auteur des coups de feu, Hendrik Veit était déjà connu de la police et de la justice bruxelloise. Le Parquet vient de confirmer que cet homme devait en principe comparaître le 13 mai prochain devant le tribunal correctionnel de Bruxelles pour coups et blessures. D'après divers témoignages l'homme était, semble-t-il, à l'origine de plusieurs conflits de voisinage."

"D'autres informations font état de sympathies qu'Hendrik Veit entretenait avec l'extrême-droite. Il aurait fait part à plusieurs voisins de sa déception de voir Le Pen perdre les élections présidentielles françaises. Selon le voisinage, il y avait déjà eu des plaintes pour sa haine envers les Arabes et pour les menaces qu'il proférait."

Enfin d'après Bernard Clerfayt, Hendrik Veit aurait été condamné à six mois de prison ferme récemment pour l'agression d'un jeune immigré. Le parquet de Bruxelles n'a cependant pas connaissance d'une telle condamnation qui a pu néanmoins intervenir dans un autre arrondissement judiciaire du pays

"Om maar één vraag te stellen: hoeveel vreemden zijn hier uitgenodigd geworden met de voorafgaande verzekering door de overheid dat ze hier altijd mochten blijven en dat later geheel hun familie mocht overkomen. Méér nog, dat ze later hun bruid mochten halen in hun thuisland en die ook binnenbrengen"
De vreemdelingen zijn naar hier gehaald om het werk te doen dat de Vlamingen niet wouden doen. het feit dat Vlaanderen één van de welvarendste gebieden is, is dankzij het werk van de vreemdelingen.
deze vraag zal je moeten stellen aan binnenlandse zaken.
En schrijf eens onder je eigen naam.