arch/ive/ief (2000 - 2005)

vlaamse leeuw niet welkom op begrafenis fortuyn
by standaard(posted by Guido) Saturday May 11, 2002 at 01:21 AM

Nog voor de stoet aankwam aan de kathedraal, was er een incident. Een Vlaming meende zijn solidariteit uit te drukken door de Vlaamse leeuwenvlag te ontvouwen voor de ogen van een VTM-camera, waarop een Fortuyn-fan van Pakistaanse afkomst hysterisch werd. ,,Fortuyn had niks te maken met het Vlaams Blok'', schreeuwde die. ,,Hij was geen racist.''

Nog voor de stoet aankwam aan de kathedraal, was er een incident. Een Vlaming meende zijn solidariteit uit te drukken door de Vlaamse leeuwenvlag te ontvouwen voor de ogen van een VTM-camera, waarop een Fortuyn-fan van Pakistaanse afkomst hysterisch werd. ,,Fortuyn had niks te maken met het Vlaams Blok'', schreeuwde die. ,,Hij was geen racist.'' En richting camera voegde hij eraan toe dat de ,,media mee schuldig zijn aan de dood van Fortuyn''.

De man werd weggeleid door politieagenten -- ,,laten we maar even een watertje gaan drinken'' -- en de leeuwenvlag werd weer opgeborgen: veel succes zouden ze hier niet hebben, hadden de enkele Vlaams Blok-aanhangers blijkbaar te laat begrepen.

goed nieuws
by Woody Saturday May 11, 2002 at 12:40 PM

Dus toch nog goed nieuws van het Fortuyn front.
Vanzelfsprekend was Fortuyn wel een racist. En een fascist.

Maar daarom zijn electoraat nog niet. Dat zijn in de eerste plaats mensen die de klassieke politiek kotsbeu zijn. En vervolgens hun heil zoeken bij Fortuyn. En dan stapje voor stapje meer en meer naar rechts opschuiven.

Idem dito overigens voor nogal wat Vlaams Blok stemmers...

En als er nu eens een linkse Fortuyn zou opstaan?

Roberto D'Orazio...vrijspraak nu!

Woody.