arch/ive/ief (2000 - 2005)

Meutre raciste à Schaarbeek (multimedia report)
by imc-belgium Friday May 10, 2002 at 03:13 PM
info@indymedia.be

# Meutre raciste à Schaarbeek # Racitische moord in Schaarbeek # Racial Murder in Brussels

gemeenteplein

Français

Le 7 mai, un partisan du fasciste Demol, a assassiné les parents d'une famille marocaine de Schaerbeek. Deux enfants de la famille sont blessés et restent dans un état grave.


Nederlands

Op 7 mei vermoordde een man, die bekend stond als racist, een koppel van Marokkaanse origine. De man stak tevens het huis in brand en verwondde daarmee de vijf kinderen van het koppel. De kinderen werden gered door de buren, die weigerden hulpeloos toe te zien hoe de politie en hulpdiensten niets deden en de kinderen de dood injaagde. De buurtbewoners zijn razend en eisen een onafhankelijk onderzoek naar de politie. Meer dan duizend mensen verzamelden zich woensdagavond voor het gemeentehuis van Schaarbeek om hun verontwaardiging te tonen over de racistische moord en de passiviteit van de politie.

Don't hate the media?? "Een aanslag op de democratie" (De Morgen). Gaat dat over de Neo Nazi die in Brussel twee mensen vermoorde ? Neen, het gaat over de moord op Pim Fortuyn. Of hoe het ene leven het andere niet waard is.

English :


Racial Murder in Brussels

Brussels grief's after racist murder: Picture report