arch/ive/ief (2000 - 2005)

Oproep tot Aktiedagen tijdens het Bushbezoek
by Berliner Vorbereitungsbündnis Friday May 10, 2002 at 12:34 PM

Oproep tot internationale linksradikale aktiedagen tegen het bezoek van Bush van 21-23 mei in Berlijn Op 22 en 23 mei komen de president van de Verenigde Staten, Bush en de Minister van Defensie, Rumsfeld , in het kader van een rondreis in Europa, waarbij ze ook Parijs en Moskou bezoeken naar Berlijn. Op de agenda staan onder andere de zogenaamde "oorlog tegen het terrorisme" en transatlantische handelsbetrekkingen. Er zijn vele redenen om de straat op te gaan en woede en haat te tonen tegen een systeem waar politici als Bush en Schröder symbool voor staan.

Oproep tot internationale linksradikale aktiedagen tegen het bezoek van Bush van 21-23 mei in Berlijn

Op 22 en 23 mei komen de president van de Verenigde Staten, Bush en de Minister van Defensie, Rumsfeld , in het kader van een rondreis in Europa, waarbij ze ook Parijs en Moskou bezoeken naar Berlijn. Op de agenda staan onder andere de zogenaamde "oorlog tegen het terrorisme" en transatlantische handelsbetrekkingen. Er zijn vele redenen om de straat op te gaan en woede en haat te tonen tegen een systeem waar politici als Bush en Schröder symbool voor staan.

Oorlog is normaaltoestand
Oorlog heeft vele facetten en laat zich niet tot louter militaire handelingen reduzieren. De huidige verhoudingen kan men als oorlogsverhoudingen beschouwen. De rijkdommen van de VS, BRD en andere EU-staten berusten op jaarhondertlange onderdrukking en uitbuiting door (neo) kolonialisme, imperialisme, patriarchaat en rassisme. Deze rijke landen kunnen hun belangen door hun economische en militaire machtspositie doorzetten.

De gevolgen voor grote delen van de wereldbevolking in Azië, Afrika, Latijn-Amerika, Oosteuropa en in toenemende mate ook in Europa zijn katastrofaal. Veel mensen leven in omstandigheden waarin ze niet aan hun basisbehoeften kunnen voldoen (voedsel, kleding, onderdak, gezondheid, onderwijs) of sterven aan ziektes die te genezen zijn.

Militaire oorlogen worden gevoerd om economische en politieke belangen door te drukken. De "oorlog tegen het terrorisme" is niets anders als een propagandamiddel om imperialistische oorlogen met steun van de eigen bevolking te kunnen voeren. Vrede eisen in een kapitalistisch systeem is illusorisch: ten eerste, omdat onderdrukkende landen en klassen ook altijd oorlogen nodig hebben, om te kunnen blijven heersen; ten tweede omdat men niet van vrede spreken kan, wanneer een groot deel van de wereldbevolking uitgebuit en onderdrukt wordt en vele hieraan sterven.

Oorlog naar binnen
In het kader van de "kruisvaart tegen het terrorisme" verscherpen vele staten hun wetten. Het "alomtegenwoordige gevaar" wordt geconstrueerd om repressie en vervolging te legitimeren. Ook in Duitsland kon de minister van binnenlandse zaken Schily enkele paketten met wetswijzigingen in naam van "vrijheid, veiligheid en democratie" doordrukken. Feitelijk is daarmee de politiestaat en de criminalisiering van protesten weer een stuk verder uitgebouwd.


Rassistische consensus
Maatschappelijk racisme wordt door de nationalstaten en de politisch-economische blokken gepushed en wettelijk geregeld. De stigmatisering van mensen en groepen, het statelijk racisme en discriminatie van migranten en vluchtelingen en dagelijks racistische aanvallen versterken elkaar dubbelzijdig. De aanval op de elfde september en de daaropvolgende versterkte rassistische stemming heeft de Duitse staat uitgebuit om de toch al rigide asiel en vreemdelingenwet noch verder te verscherpen. Zo kunnen nu politieke aktiviteiten een reden zijn, ook erkende vluchtelingen en migranten met verblijfsvergunning te deporteren.

Wisselende bondgenootschappen
Duitsland voert haar nieuwe grootmachtpolitiek in de wereldmacht EU en de NATO (Nord Atlantic Treaty Organisation)/WEU(West-Europese Unie). Al sinds "het verdrag van Amsterdam" zijn er binnen de EU plannen een europees leger zonder de invloed van de VS op te bouwen. Sinds het einde van de koude oorlog konkureren wereldwijd 3 heersende machtsblokkken, ASEAN (Association of SouthEastAsian Nations), EU & NAFTA (NorthAmerican Free Trade Organisation), om invloedsferen, afzetmarkten en ressourcen. Bush en Schröder als vertegenwoordiger van twee machtsblokken EU en NAFTA streven bij hun treffen ernaar de konflikten tussen de machtsblokken te verkleinen.

Bestrijd de kapitalistische normaaltoestand!!!!!!!!!
Het bezoek van Bush als aktie-mogelijkheid gebruiken!!!!!!!!
De rode zone stormen!!!!!!!!!

21.5. Voku en aansluitend treffen
22.5. Reclaim the streets en decentrale akties
22.5. Linksradicaal blok op de vredesdemo
23.5. Meer decentrale akties om aan mee te doen

Voor slaapplaatsen en veganistisch eten wordt gezorgd, dus plan de dagen vast in. we rekenen op jullie!!!!!!!

Tot zover eerst maar,
De autonome voorbereidingscrew


Let op Flyers voor meer informatie!

Internet: http://www.smash the system.net


people from Belgium???
by culturehopper Friday May 10, 2002 at 12:57 PM
culturehopper@mac.com

any people from Belgium who are going to the demonstrations against Bush in Berlin???