arch/ive/ief (2000 - 2005)

Getuigenis: Als de buren de kinderen niet hadden gered waren er nu zeven doden.
by han Wednesday May 08, 2002 at 01:49 PM
han@indymedia.be

"De politie deed meer dan twee uur niets. Als mijn man en de buren de vier kinderen niet hadden gered waren er nu zeven doden geweest." Fatiha is nog steeds geschockt door de gebeuretnissen, en dat is zacht uitgdrukt. Ze zag het drama voor haar ogen, haar man redde één van de kinderen terwijl de politie zich wegstak achter een geprakeerd wagen.

We hoorden in het midden van de nacht de man luid kloppen op de deur van de buren. "Laat me binnen" riep hij een paar keer. Hij moet dan de deur geforceerd hebben en meteen daarna hoorden we enkel geweerschoten.
Mijn man trok gelijk de straat op, maar er werd geschoten. Na tien minuten kwam er een politie patrouille maar die wilde eerst weer wegrijden. Mijn man en de buren hielden die patrouille tegen en maakten ze duidelijk dat het serieus was en dat ze iets moesten doen.

Ik ben dan weer binnen gegaan om mijn dochtertje in veiligheid te brengen, die slaapt namelijk in de kamer met het raam op straat. We konden niet op straat blijven staan want er werd geschoten ion alle richtingen.

We hoorden toen één van kinderen om hulp roepen : "Help ons".
De twee agenten stopten zich weg achter een wagen die voor onze deur geparkeerd stond. Ze riepen naar de man "Geef u over, de politie is hier" Er volgde toen een schietpartij zoals in een film. Ik belde nog twee maak de politie om om versterking te vragen. "Mevrouw U moet ons niet zeggen wat wij moeten doen, er is reed een patrouille ter plaatse."
Maar die agenten die hier waren dat waren piepjonge agenten, ze hadden geen enkele ervaring. Ze schoten 9 maal in het huis van de buren, kan je je voorstellen, negen maal schoten ze op het verkeerde huis. Het heeft meer dan twee uur geduurd voor een versterking kwam.

We hoorden de kinderen om hulp roepen en konden het niet meer aanhoren, we maanden de politie aan om de kinderen te gaan redden maar die bleven achter hun auto zitten. "Ik ga springen, alsjeblieft kom me helpen, kom me opvangen."
De agenten riepen naar de kinderen : "blijf waar je bent."

Mijn man is dan samen met de buurman de kinderen uit de brand gaan redden.
Ze hebben een laddertje tegen de gevel gezet en hebben zo de kinderen uit de brand gered. Andere buren hebben dan de kinderen die nog beneden waren uit de brand gered. De politie die heeft werklijk niets gedaan. Na twee uur als alles gedaan was, dan kwamen ze er aan met hun mitrailleurs.

Er is zoveel dat ik wil vertellen,.... het was als een film.
Ondertussen roept haar man haar van alles toe dat ze nog moet vertellen.

"De buurvrouw, die nu dood is, was vorige week nog klacht gaan indienen tegen de buurman. Die had er al meerdere keren mee gedreigd om hen te vermoorden. We wisten ook allemaal dat hij gewapend was, ook de politie wist dat.
Heel de buurt wist dat die man banden had met het Vlaams Blok er waren voortdurend problemen met die man."
Ondertussen roep haar man "Wij zagen dat De Mol kwam daar regelmatig op bezoek kwam."
"De buurvrouw was al een paar keer naar de politie geweest en naar de huisvestingsmaatschappij om te vragen om iets te doen. Een paar dagen geleden was zij volledig over haar toeren en was ze aan het huilen : "Hij gaat ons vermoorden" snikte ze."

"We gaan met de buurt klacht indienen tegen de politie.
"En dan nog, jullie zijn toch wilden en moorden elkaar toch uit." Riep een agent toen we onze verontwaardiging lieten horen.
Natuurlijk is het racisme, ik beschuldig die twee agenten niet, misschien waren nog stagiairs. Maar het heeft meer dan twee uur geduurd voor er versterking ter plaatse was.
Eén van de kinderen vertelt dat zijn moeder nog leefde en dat ze gestorven is in de brand. Als de politie sneller versterking had gestuurd had ze waarschijnlijk gered kunnen worden.
Natuurlijk is het racisme, hoe moeten we dat anders noemen."

Ik vertel haar dat in de Nederlandstalige media nauwelijks belangstelling is is voor die moord.
"Ja ... ik weet het, en die Nederlander dat is plots een heilige. Ik ben een beetje te verward om daar nu over te praten. Er zijn zoveel gevoelens die bij me opkomen."

Schrijnend
by Lien Wednesday May 08, 2002 at 04:27 PM

Bedankt voor deze schrijnende getuigenis.

deMol
by guido Wednesday May 08, 2002 at 10:26 PM

Johan DeMol kwam meermaals langs thuis bij de moordenaar.

aan zwette jan, van het Vlaamsch Blok
by Woody Monday May 13, 2002 at 02:13 PM

Dat van die brusselse "politie" met een Front de la Jeunesse sticker op hun kamionet, geloof je allicht ook niet?

Dat van die volbloed vlaamse maat van mij die werd tegengehouden door brusselse "politie" (vanwege wat teveel zwarte krullen), geloof je natuurlijk ook niet.

Ga het pallieterke maar volkrabbelen, zwette Jan.
Allez...huphuphup.

Zonder respect,

Woody
"this machine kills zwette jannen"