arch/ive/ief (2000 - 2005)

racist schiet 2 mensen neer en sticht brand...
by alex.wieme Tuesday May 07, 2002 at 02:16 PM

een 82 jarige man schoot zijn 2 marrokaanse onderburen dood en stichtte brand in zijn gebouw. De 4 kinderen van het marrokaanse koppel konden gered worden. de man stond gekend als racist en had al eerder een veroordeling opgelopen voor gewelddaden.

Dit komt uit de standaard:
ik vraag me gewoon af, komt dewinter hier ook met de thesis af dat extreem rechts rechtstreeks verantwoordelijk is voor deze wandaad, doordat onder meer het vlaams blok steevast migranten bestempelt als criminelen, dieven, werkloze schooiers... zoja, wanneer dient dewinter dan zijn ontslag als politicus in??

of is de media en de politiek enkel verantwoordelijk bij de moord op rechts populistische kopstukken??


Drie doden bij schietpartij Schaarbeek (update)

08:34:06

BRUSSEL - Een 82-jarige man heeft vanmorgen in een appartementsgebouw in Schaarbeek, dichtbij het Brusselse Noordstation, een Marokkaans echtpaar doodgeschoten. De man stichtte daarna brand in het gebouw. Hij kwam daarbij om.

De man van 82, die op de tweede verdieping woonde, schoot zijn buren van de eerste verdieping neer. Daarop stak de man zijn eigen verdieping in brand. Ook schoot hij vandaar naar de agenten en brandweermannen die ter plaatse kwamen.

Op dat moment bevonden de vier kinderen van het koppel zich nog in het gebouw. Terwijl agenten het gebouw langs achteren wilden betreden, slaagde een buur erin de kinderen vooraan te helpen ontsnappen door een raam via een ladder.

Wanneer de brand onder controle was, zijn twee lichamen aangetroffen op de eerste verdieping van de woning. Het lichaam van de schutter werd op de tweede verdieping gevonden. Hij was bekend in de buurt als racist.

De dolle schutter, wiens identiteit niet is meegedeeld, was gekend in de buurt voor racisme. Een half jaar geleden werd hij nog veroordeeld tot zes maanden effectieve celstraf voor een agressie op een jongere uit de buurt. Die verloor een oog bij het incident.

De wereld staat op zijn kop...
by Kevin Tuesday May 07, 2002 at 08:05 PM

Ik werd vanmorgend wakker en opeens was Pim voor het Fortuin national held van Nederland, de fascist is ineens vrijvechter van de democratie geworden, een echte revolutionair.
een oude geezer schiet een gezin neer, schiet op kinderen met racistische motieven en dat komt maar gedurende 2 minuten in de pers of helemaal niet...

Ik kan maar beter weer gaan slapen en dan wordt alles terug als ervoor?????