arch/ive/ief (2000 - 2005)

Schilderij in beslag wegens "Zedenschennis"
by ministerie van agitatie Tuesday May 07, 2002 at 02:06 PM
ministerievanagitatie@yahoo.com http://users.pandora.be/peter.terryn

procureur zotgevingerd in Plasticland

Schilderij in beslag...
tyfus.jpg, image/jpeg, 782x569

Het schilderij 'Plasticland' van Dennis Tyfus dat op 22 maart in Antwerpen op last van de procureur in beslag werd genomen - nog voor de opening van de tentoonstelling 'Zot gevingerd in Plasticland' - blijft onder beslag. Dat besliste de
Kamer van Inbeschuldigingstelling van het Hof van Geroep vrijdag ll. De auteur van het werk, Dennis Tyfus, had bij monde van zijn advocaat beroep aangetekend tegen een eerdere uitspraak van de kamer van Inbeschuldigingstelling. De kamer van inbeschuldigingstelling (hof van beroep) wilde het beslag opheffen, op voorwaarde dat hij het werk niet zou tentoonstellen. De procureur-generaal was akkoord om -
zonder enige voorwaarde - het beslag op te heffen, maar de kamer van inbeschuldigingstelling weigerde, ondanks het goede advies van de Procureur Generaal en gaf de Procureur des Konings gelijk. Volgens de advocaat van de kunstenaar is het moeilijk te voorspellen hoe deze zaak verder zal evolueren en blijft het afwachten op wat het openbaar ministerie verder onderneemt.

Gevraagd om een reactie draaide Dennis Tyfus zich kotsend om en begon prompt aan een nieuwe versie van hetzelfde werk, waarbij de procureur oraal wordt bevredigd door de fascisten. 'Want daar komt het eigenlijk op neer', aldus Dennis.
Het werk zal natuurlijk nooit nergens niet onder geen beding en voor geen geld tentoongesteld worden want dat zou de openbare zeden kunnen schennen. En zo zijn we niet. Natuurlijk. Deze zaak zal wellicht een vervolg krijgen voor de correctionele rechtbank.

De verontwaardiging is in ieder geval groot: artikel 14 en 18 van de Belgische Grondwet garanderen in Belgie het recht op vrije meningsuiting en vrijheid van drukpers. Het moet ergens van in de duistere jaren zestig geleden zijn dat een dergelijke vorm van Inquisitie in dit land werd vertoond. De kunstenaar vindt deze goedkope vorm van reclame een beetje flauw en wil graag verder gaan met zijn werk dat zich niet beperkt tot lullen en kutten. Hij roept alle collega's die gelijkaardige goedkope reclame zoeken op, om met heel platte, vulgaire en de openbare zeden schennende kunstwerken naar buiten te treden, 1 copie naar hun plaatselijke procureur te sturen en 1 naar de plaatselijke gazet.


Het is geen kunst! En de mensen zijn zot.

If you want to see the painting...
by red kitten Tuesday May 07, 2002 at 10:33 PM
imc-belgium-edito@lists.indymedia.org

Sorry, but the pic have been hidden because it may have offended quite a lot of people, so we couldn't really let it in the newswire...
So, for those who are 18+ and appreciate hardcore stuffs, click the link bellow and enjoy!

According to me this picture is not a political problem on this site, because it's criticizing something by showing it roughly, and certainly not promoting what it shows.

Still, it's a bit shocking, so like other pictures (slaughtered bodies in Palestine,etc...) we prefered to hide from the larger audience.

seen in papers
by guido Wednesday May 08, 2002 at 12:16 AM

the panting apearred in some papers a couple of weeks ago.
It's funny that people stiil can skock in the world of today.

heh ....
by han Wednesday May 08, 2002 at 12:43 AM
han@indymedia.org

Sorry hoor, ik bergijp niet goed waarom deze afbeelding verborgen moest worden.

Gaan we nu echt een preutse bende worden?

Wie wil er zichzelf nu spiegelen aan het viezen ventje op de afbeelding.

Soms is de realiteit goor, smerig, .... moeten we dat vanaf nu altijd wegsteken.

Ik ben het dus niet eens met zij die vinden dat de mensen dit soort afbeeldingen niet zouden mogen zien.

Groeten

han

Who's narrow minded?
by red kitten Wednesday May 08, 2002 at 07:29 PM
redkitten@indymedia.be

I'm sorry, Dennis Tyfus's art is quite funny, but i think lot of people who may visit this website may be shocked.

As we are trying to promote Indymedia.be inside broad public, including young and/or Arabian people, etc, i don't think this is really inteligent...

You may think it's stupid to be shocked by that? Well there're different cultures, different values, etc, that worth to be respected (... but if you think that only YOUR culture and YOUR values are right...)

comment red kitten
by guido Thursday May 09, 2002 at 12:25 AM

Hi,
I don't think it's a good idea to publish this picture for the reasons Red Kitten says.

My remark about shocking considers the procureur who did take this painting away.

Don't worry, Red Kitten, I know their are other cultures and on this site I did learn quite a bit already troughout outscussions.

I still don't know what to think about the painting, I don't get the meaning of it.