arch/ive/ief (2000 - 2005)

Politieke moord?? Remember Cafer Dereli???
by Kevin Wolfs Monday May 06, 2002 at 11:58 PM
Kevin@Lenet.be

.

Politieke moord?? Re...
vermoorde_cafer_1.jpg, image/jpeg, 886x591

Nederland, het land van het humanisme, Nederland het land van de democratie, Nederland het land waar de politieke moorden onmogelijk zijn??

Nee daar trek ik toch even de lijn. Heel Nederland staat in rep en roer voor Pim voor het Fortuin...

In Rotterdam werd op 9 december 2000 Cafer Dereli vermoordt. Hij kreeg een messteek in zijn borst toen hij aangevallen werd door de fascistische grijze wolven. Hij verdedigde daar de hongerstakers die solidair waren met hun kameraden die vermoordt werden in de Turkse gevangenissen.

Dit was een politieke moord!!

Een onderzoek is er bijna niet gevoerd. Daders evenmin opgepakt.
Zijn familie en vrienden blijven in de kou staan. Op het Nederlandse nieuws zag ik er weinig van, en van de politieke kopstukken evenmin.

Wim Kok is er kapot van... Wij waren er op die 9ste december 2000 ook kapot van...

Sorry als ik wat te cynisch klink

je hebt gelijk ...
by An B. Tuesday May 07, 2002 at 02:04 PM

Kevin, je hebt gelijk. Het was ook één van mijn eerste reacties toen ik het hoorde van Fortuyn. Ze trekken zich er precies allemaal niets van aan. De ambulance was veel te laat; anders kon Cafer misschien nog gered worden.

En dat maakte mij en maakt me nog steeds zo woedend!!!

Cafer's dood werd afgeschilderd als een "gevecht tussen turken onderling", Fortuyn's dood wordt in alle media weergegeven als een "schending van de democartie". Met wat zijn we dan bezig?

Maar vergeet niet, Cafer, ookal hebben de fascisten (grijze wolven) je vermoord, je zal voor altijd voortleven in ons hart... Hoewel we je missen, we zetten je strijd verder. Hasta la victoria siempre !