arch/ive/ief (2000 - 2005)

Kritische aandeelhouders Barco stellen opnieuw vragen op Algemene vergadering.
by Forum voor Vredesactie Monday May 06, 2002 at 06:03 PM

Op woensdag 8 mei zullen sympathisanten van het Forum voor Vredesactie en Netwerk Vlaanderen als kritische aandeelhouders de jaarlijkse Algemene Vergadering van Barco bijwonen.

Kritische aandeelhouders Barco stellen opnieuw vragen op Algemene Vergadering Barco

Op woensdag 8 mei zullen sympathisanten van het Forum voor Vredesactie en Netwerk Vlaanderen als kritische aandeelhouders de jaarlijkse Algemene Vergadering van Barco bijwonen. Als aandeelhouder wensen zij tekst en uitleg bij de deelname van Barco aan de hoogtechnologische wapenproduktie. Zij zullen pleiten voor een reconversie van het bedrijf naar een volledig civiele produktie.

Uit het jaarverslag blijkt dat de militaire productie van Barco aanzienlijk gestegen is (Barcoview kende een omzetstijging van 27%). We willen informatie over mogelijke verkoopscontracten met landen zoals Israël, India, Pakistan en Afghanistan,… waar vorig jaar bloedige conflicten zijn ontstaan. En natuurlijk zijn we benieuwd naar de beleidsintenties van de nieuwe gedelegeerd bestuurder Dhr. Martin De Prycker. Betekent een nieuwe bestuurder eindelijk een drastische ommezwaai en gaat Barco vanaf nu werk maken van de afbouw van zijn militair gamma ?

Afspraak : woensdag 8 mei om 16.30u aan de ingang van het Customer Center van BarcoProjection te 8520 Kuurne, Noordlaan 5.

Voor meer informatie : Luc Meskens, 0479/68.84.24 of 03/281.68.39