arch/ive/ief (2000 - 2005)

Vlaamse ScholierenKoepel (VSK) nodigt uit...
by Kenneth RUMES Tuesday April 30, 2002 at 12:45 PM
kennethrumes@hotmail.com

VSK, de officiële scholierenvertegenwoordiging, organiseert op 18/5 een boeiend debat in het VLaams Parlement. HIerbij hun uitnodiging. Eindelijk een boeiend initiatief, allen daarheen! (P.S. als het goed is, zeggen we het ook...)

Wil je Freya van den Bossche aan de tand voelen? (schepen van onderwijs in Gent)
Of Geert Bourgeois? (voorzitter N-VA)
Of Ludo Sannen (fractieleider in Vlaam Parlement voor AGALEV)
Of Annemie Vandecasteele (voorzitter van 'jongeren'partij Spirit)
Of Gilbert Van Baelen (onderwijsspecialist VLD)
Of Luc Martens (onderwijsspecialist CD&V)

Wil je betere leerkrachten? Wil je dat het huiswerk wordt afgeschaft? Wil je dat je je school je leerlingenraad (beter) ondersteunt? Wil je geld voor je leerlingenraad? Wil je dat de examens in overleg met de leerlingen worden gepland? Wil je met een piercing kunnen rondlopen op school? Wil je dat leerlingen die stage lopen beter beschermd worden en minder uitgebuit? Wil je dat het onderwijs echt kosteloos wordt? Wil je dat de mening van de leerlingen wordt gehoord op school?

Dit is de kans om in RECHTSTREEKS debat te gaan met de mensen die het beleid bepalen in Vlaanderen!

Kom naar het gratis Kopstukkendebat van de Vlaamse Scholierenkoepel
op zaterdag 18 mei in het Vlaams Parlement, zaal de Schelp, in Brussel

Schrijf je in op info@vsknet.be (geef je naam en adres, eventueel school op en met hoeveel mensen je denkt af te komen)


AGENDA

14u Opening

14u20 Debat en interactie met publiek

>>> Gelijke kansen in het onderwijs: krijgt iedereen gelijke kansen? hoe zit het met concentratiescholen en witte scholen? Hebben scholen het recht leerlingen te weigeren? Wat met mindervalide leerlingen? Waarom is het onderwijs niet kosteloos?
>>> Kwalitatief onderwijs: Zijn de lessen wel interessant en uitdagend genoeg? Hebben leerlingen iets te zeggen op school? Zijn de leerkrachten in staat om goed les te geven? Wordt het technisch en beroepsonderwijs voldoende gewaardeerd? Krijgen de leerkrachten voldoende loon? Worden de leerkrachten voldoende gewaardeerd?
>>> Participatie lokaal waarmaken: Moeten de leerlingen niet meer betrokken worden bij het schoolleven en schoolbeleid? Krijgt de leerlingenraad bevoegdheden? Krijgt de leerlingenraad financiële ondersteuning? Moet de directie antwoorden op adviezen van de leerlingenraad? Krijgen leerkrachten meer te zeggen over het schoolbeleid?
>>> Pluralisme en vrijheid van onderwijs: Moet er één officieel en één vrij net komen? Moeten vrije scholen alle leerlingen aannemen? Moet er godsdienst op school worden aangeboden?
>>> Financiering: Moeten vrije scholen even veel geld krijgen als officiële? Moet er niet geïnvesteerd worden in schoolinfrastructuur? Moeten leerkrachten meer loon krijgen?

Er wordt telkens een thema besproken door het panel van politici (10') en daarna zijn er vragen uit de zaal (10'). er is dus voldoende tijd om JOUW vraag te stellen.

16u Receptie
17u Einde

Het debat vindt plaats in het Vlaams Parlement, Leuvensesteenweg 27, 1000 Brussel. Je neemt de trein tot centraal en wandelt 10 minuten of je neemt de metro vanuit centraal naar Madou. Een kaartje vind je op
http://www.maporama.com/share/Map.asp?ADDRESS=leuvenseweg&CITYCODE=3200120000014155&CITYNAME=BRUSSEL&ZIPCODE=1000&XgoPointX=743266&XgoPointY=2652286&XgoSetLogicalScale=3&NumberCurrentStep=0&SESSIONID={57F23A59-5BCC-434C-B65F-6AA7B62C577E}


Hopelijk tot dan!


--
Vlaamse Scholierenkoepel vzw
Paleizenstraat 90
1030 Brussel
02-215 32 29
02-215 41 78 (fax)
info@vsknet.be
**** Bezoek onze website: http://www.vsknet.be ***