arch/ive/ief (2000 - 2005)

The US Imperium & Oil: figures
by fRED Saturday April 27, 2002 at 05:30 PM
fred@gmx.net

Wanneer men alle Amerikaanse militairen van welke smaak ook, die actief zijn in en buiten de VS, inkleurt op een wereldkaart, dan verkrijgt men een waar imperium volgens Angelsaksische traditie…

The US Imperium & Oi...
thegreatgame.gif, image/gif, 600x900

Wanneer men alle Amerikaanse militairen van welke smaak ook, die actief zijn in en buiten de VS, inkleurt op een wereldkaart, dan verkrijgt men een waar imperium volgens Angelsaksische traditie…
Interessanter wordt het wanneer je dat plaatje vergelijkt met kaarten omtrent de dagelijkse olieproductie en de bewezen oliereserves per land. Oordeel zelf!


Noten:
Kaart op basis van gegevens van US Department of Defense (http://web1.whs.osd.mil/mmid/m05/hst0901.pdf) van 30 september 2001, geupdate met recente gegevens over Colombia, Soedan, Filippijnen, Jemen, Georgië en Afghanistan met al zijn buurlanden op basis van verschillende gegevens uit de conventionele media. Voor deze laatste landen echter verandert het aantal militairen dagelijks (waarschijnlijk eerder toename dan afname) en dus is dit kaartje eigenlijk nu al achterhaald en wellicht onvolledig.
Oliekaartjes op basis van gegevens van Energy Information Administration (http://www.eia.doe.gov/emeu/ipsr/t22.txt) en The Oil Depletion Analyses Centre (http://www.cabinet-office.gov.uk/innovation/2001/energy/submissions/ODAC.pdf )

Kleine Broghel?
by Lander Saturday April 27, 2002 at 06:15 PM

1000 tot 5000 Amerikaanse militairen actief in ons klein belgenlandje? Waar? Kleine Broghel of Navo of nog ergens anders?

Kleine Brogel
by fRED Saturday April 27, 2002 at 09:13 PM

In België zouden 1578 Amerikaanse militairen actief zijn, waarvan 549 werken voor de "Air Force". Geen idee waar deze precies werken, maar het lijkt me inderdaad logisch dat deze laatste vooral in Kleine Brogel werken om hun kernkoppen te bewaken en de rest waarschijnlijk in Elsene om hun "War against Terror" voor te bereiden.

Ter vergelijking: in Nederland zijn 676 militairen actief waarvan 281 voor de luchtmacht.

Nato
by Françoise Sunday April 28, 2002 at 10:34 AM

En de NATO-hoofdkwartieren? zouden er daar geen Amerikaanse soldaten zitten?

En ook nog op de Amerikaanse ambassade...

Verder zijn er "uitwisselingsprogramma's", waarbij Amerikaanse officieren een tijdlang komen werken bij het Belgische leger (gedetacheerd of zo). Heb er zo een paar ontmoet, die op de fregat F912 Wandelaar werkten (eerst kregen ze 6 maanden lang intensieve taallessen Nederlands, dan werden ze naar België overgeplaatst).
(leuk hé, die interculturele communicatie?)

euh... ik weet niet hoor...
by TUc Sunday April 28, 2002 at 12:13 PM


Maar in Mons bevindt zich het SHAPE gebouw.

Supreme
Headquarters of the
Allied
Powers in
Europe.

Inderdaad, de Amerikanen.

groeten,
TUc