arch/ive/ief (2000 - 2005)

Ali : Wij zijn niet tegen de Joden wel tegen Israël.
by han Friday April 26, 2002 at 02:33 PM
han@indymedia.be

Mijn vader die vocht mee met het Belgische leger tetgen de Nazi's. Weinig Belgen weten dat er ook Arabieren hebben meevochten tegen de Duitse bezetter, wel mijn vader was zo'n Arabier. Ze moeten dan niet afkomen met te zeggen dat wij tegen de Joden zouden zij hé.

Ali : Wij zijn niet ...
ali_01.jpg, image/jpeg, 300x201

"Dat land is nu al 54 jaar bezet en de enige reden dat het Pakestijnse volk afziet is omwille van de Amerikaanse petroleum belangen in de regio. Ze geven meer om Olie dan om de mensen.
Mijn vader die vocht mee met het Belgische leger tetgen de Nazi's. Weinig Belgen weten dat er ook Arabieren hebben meegevochten tegen de Duitse bezetter, wel mijn vader was zo'n Arabier. Ze moeten dan niet afkomen lmet te zeggen dat wij tegen de Joden zouden zij hé. We zijn hier omwillen van een onrechtvaardigheid die nu al meer dan 50 jaar duurt. Israël lapt al al die jaren vele UNO resoluties gewoon aan zijn laars. Israël vernietigd daar huizen, scholen, ... dat is toch zuiver terrorisme. Als de mensen daar naar de wapen grijpen is dat om hun grond te verdedigen tegen de terroristen. We willen vrede en we willen dat Israël de UNO resoluties na leeft. Maar we willen ook vrede in Irak, dat Embargo dat moet stoppen, want dat is pas terrorisme.

Ik vraag of zeg Ali dat ze ook Solidair verkopen. Hij kijkt me verbaasd aan alsof ik een wel zeer domme vraag heb gesteld.
"Ja natuurlijk verkopen wij hier ook Solidair lacht hij. We willen de mensen ook informeren natuurlijk. Dat is wel echt nodig want veel mensen begrijpen de hele situatie niet goed. Ik heb hier al plannetjes moeten tekenen om mensen uit te leggen waar Palestina eigenlijk gelegen is. Gisteren kwam hier een man en hij vroeg honderd exemplaren van Solidair. Hij betaalde ze allemaal en gaat ze in zijn wijk onder de mensen verspreiden, het is eens iets anders dan wat de mensen altijd in de moskee horen hé.

Weet je, eigenlijk is er genoeg op deze planeet om allemaal heel goed te kunnen leven. Als men het geld dat men investeert in wapens zou gebruiken voor onderwijs dat zou al een groot verschil maken hoor. Eén raket kost 4 miljard, weet je hoeveel mensen je daar mee kan helpen. Maar neen, dat kan natuurlijk niet want ze willen als maar meer macht en geld.

Zoals altijd vraag ik ook aan Ali of ik niets vergeten vragen ben.
Neen, neen, maar ik zou gewoon nog willen zeggen dat geen enkel volk toewens wat het Palestijnse volk nu doormaakt.