arch/ive/ief (2000 - 2005)

Aan Yves & Betty Boop: wat fietstocht door Bxl leert: Kut-Blanken zijn de ergste
by jpe Thursday April 25, 2002 at 09:35 PM

Vandaag paar keer met fiets door BXL gereden en beter dan uit een auto, zie, ruik en proef je vanop de fiets de klassentegenstellingen die grote steden soms onleefbaar maken. Think global, act local: als antiglobalisten moeten we die slogan meer dan ooit waarmaken. Voor de 3de en 4de wereld moeten we niet naar het zuiden.

De tochten begonnen elke keer in Schaarbeek - la belle - liepen door het historische stadscentrum (met zijn feërieke Grote Markt), via het trendy St-Goriksplein waar Yves Desmet gisteren lyrisch over schreef, langs het Klein Kasteeltje (met zijn eeuwige vluchtelingen die er hun dagen op straat slijten, niets om handen, niets te doen), voorbij de kastelen (het is er niet één maar een hele rij) van de KBC (jongens, zou ik dromen van daar in te breken moest ik daar tussen die mensen aan het kanaal moeten rondhangen), langs de gebouwen van o.a. de fiere Vlaamse Gemeenschap, de afbraaktorens op het Rogierplein, bergop door de 'hoerensteegjes' van laag Schaarbeek tot centrum Schaarbeek.

Nu heb ik die toer al vaker gedaan, maar na dat opiniestuk van Desmet gisteren over de 'kut-Marokkaantjes' kijk ik anders naar Brussel. Als je de enorme verschillen ziet tussen de verschillende stadsdelen, die confrontatie tussen uitgestalde luxe en niet weg te bergen armoede en ellende ... Wat voor een kut-blanken besturen dit land dat ze zo'n ongelijkheid toelaten. Dat ze toelaten dat de belastingen hier ontdoken, ontweken, opgelicht en wat nog al meer worden voor bedragen om bij te duizelen waardoor overheden continu moeten bezuinigen op ons aller onderwijs, op onze gezondheidszorg, sociale huisvesting ...

Neen mijnheer Desmet, na vandaag ben ik meer dan ooit overtuigd dat de kut-blanken die dit land besturen het ergste crapuul (de luxe) vormen. En als u de hersenen die u van moeder natuur rijkelijk meekreeg wil prostitueren om tot eigen profijt en glorie, dat crapuul de luxe te dienen en hun witteboord-misdaden tegen de bevolking te verhullen, dan bent u een kut-blanke. Hou dus op met lullen over kut-Marokkaantjes die niets meer dan ook een graantje willen meepikken.

Pfff !
by red kitten Thursday April 25, 2002 at 11:29 PM
redkitten@indymedia.be

Jpe: if it's for Yves & Betty send a mail, or post it as comment, please! Pfff. (if it's not, that's no title for an articlr, btw.)

jpe, stop ermee
by guido Friday April 26, 2002 at 12:22 AM

Stop eens met al uw energie in Yves Desmet te steken. Hebben jullie een ruzie of zoiets. Er zijn zoveel andere dingen om uw talenten en energie in te steken.
groetjes, Guido

tuurlijk jammer van die energie...
by pat Friday April 26, 2002 at 01:07 AM
pat.perquy@pandora.be

Als m'n kijk op deze "aardkloot" niet ook uit "de morgen",en indymedia mag/moet komen. Dan is 't beter de "link" en de "krant" te vergeten. Of is het zoals hier in Brugge2002 als je "kleren van de keizer" niet kunt zien, dan ben je blind...?

Slaap zacht
by jpe Friday April 26, 2002 at 10:21 AM

Maar allé jongens, hebben jullie dat artikel in De Morgen over die kut-marokkaantjes gelezen of niet ? Wel daar werd ik zo ziedend (= woedend) over dat ik er vandaag nog genoeg energie aan over houd om Desmet vandaag nog eens te attakeren (wat ik niet zal doen, wees gerust; ik heb nog wel ander werk te doen).

Maar dat artikel over Brussel, kwam er gisterenavond echt heel spontaan uit hoor. Kostte me 15 minuten werk. Was eerder een bevrijding dan dat het energie kostte.

En kom nu niet lastig doen dat ik Desmet aanval: HEB HET AUB OVER DE INHOUD ! En daar kan geen enkele linksgeaarde Indylezer (zijn er andere ?) het oneens mee zijn dacht ik.

Trouwens als we zo'n kut-schrijver niet meer mogen bekritiseren op deze site, ga dan maar slapen. Ik vecht wel verder. Energie zat.

Strijdbare groeten, JP

En PS voor Red Kitten: ik had er inderdaad andere titel moeten boven zetten. Heb je gelijk in. Iets over dat we als antiglobalisten ook LOKAAL moeten ageren. Want daar ging stuk over. We moeten echt gaan opkomen voor Brussel.

iets positief
by Deirdre Friday April 26, 2002 at 12:39 PM

Goed geschreven. Doe zo voort.

Voor één keer ;-)
by han Friday April 26, 2002 at 02:04 PM

Awel se ....

Voor een keer ben ik het eens met JPE.
Al klinkt het allemaal een beetje sloganesk ;-)

En ik vind het best OK dat "Het geweten van Vlaanderen" hier van troon wordt gestoten.

Want als Yves het geweten van Vlaanderen is, dan is het heel erg gesteld met Vlaanderen.

han

inhoud
by guido Friday April 26, 2002 at 02:19 PM

Ik heb dat artikel ook gelezen en vond het soms wat overdreven maar echt niet de moeite om er woorden aan vuil te maken. Er zijn al veel ergere dingen geschreven. En dat Desmet het geweten is van Vlaanderen, wie heeft dat uitgevonden?

Hijzelf
by han Friday April 26, 2002 at 03:51 PM

Ik heb de man al meerdere keren zichzelf horen uitroepen tot het geweten van Vlaanderen in verschillende radio & TV inteviews.

...

Een graantje meepikken?
by Alida Friday April 26, 2002 at 05:32 PM

"Hou dus op met lullen over kut-Marokkaantjes die niets meer dan ook een graantje willen meepikken." zegt JPE. Graantje meepikken??? Wil iemand mij aub eens vertellen waarom die snertjochies, kernkapitalistjes bij uitstek omdat ze niets liever willen dan met een grote rotBMW rondsnorren om hanerig naar de vrouwelijke bevolking te pochen, altijd maar in verdediging worden genomen?

pfff
by françois Friday April 26, 2002 at 06:45 PM

Kampisme zeker. Omdat de vijanden van onze vijanden onze vrienden zijn.

Erger dan ik dacht
by jpe Saturday April 27, 2002 at 12:55 AM

Ik sta er verbaasd van hoeveel mensen die zich hier op de site uiten, Desmets semi-racistisch gezwets slikken. Jezus ... Als zelfs een deel van de Indybezoekers het niet meer doorhebben ...

Herinner u de heisa over die Congolese minister Yerodia omdat die in het midden van een oorlog in Congo de Tutsi's met ongedierte vergeleken had.

Wel hier komt het ook weer zover. Vandaag spreekt Desmet van 'kut-Marokkaantjes', Pim F. heeft het over onze 'rotjochies' en straks zijn het kakkerlakken, makakken ... De woorden bestaan ... Nu nog een journalist die ze op papier zet. En de gevolgen zullen er naar zijn, want kakkerlakken, wat doe je daarmee ?

Om het nog één keer samen te vatten: je kan over onveiligheid niet spreken als je niet de kapitalistische systeem-oorzaken aanpakt. En dat is wat Desmet doet maar tegelijkertijd beweert hij links te zijn. En op VTM zit hij maar te lullen dat er een fatsoenlijk rechtse partij moet komen. Als dat het geweten van Vlaanderen moet zijn ...

euh...
by guido Saturday April 27, 2002 at 10:18 AM

Jpe,
op O19 zag ik hoe drie jongeren van 13, 14 jaar gaten maakten in de houten wanden die rond het Wilsonplein stonden. Toen ik daar als peacekeeper naartoe ging, werd ik heel boos bekeken, echt heel boos. En ik wist niet hoe die jongeren aan te spreken omdat ik schrik had om versleten te worden voor racist. En dat is nu net het hele punt, als je zo'n jongere bekritiseert ben je voor links een racist. Zeg mij, wat zou jij gedaan hebben?

Wat is het echte probleem ?
by jpe Saturday April 27, 2002 at 11:30 AM

Guido, ik zou toch als dat van die gaten maken (dat je niet verder omschrijft) ernstig was (jonge mensen mogen ook nog wat kattekwaad uithalen hé; dat vergeet men ook al te vaak) er op toegestapt hebben want tegen vandalisme moet iedereen zijn, blank-bleu-rouge ... Maar ik zou het wel op een niet al te agressieve manier doen, want zo lok je agressiviteit uit. Enfin, ik ken de situatie niet goed genoeg om daar nu iets op te zeggen, maar wat is het grootste probleem met die jongeren: dat ze geen deftig onderwijs krijgen, dat hun ouders hier niet weten hoe zich te oriënteren in deze samenleving, dat de jongeren zelf weinig vooruitzicht op deftig werk enzoverder en Guido, als je links bent, hou je daar continu rekening mee. En Yves doet dat dus niet.

niet links
by guido Saturday April 27, 2002 at 04:46 PM

Ik wil liever de term links niet opgekleefd krijgen. Ik ben voor menselijke waarden en mensenrechten. Links heeft al teveel betekenissen en niet altijd even goed.

Ikzelf had hier al eens een artikeltje gepubliceerd over redenen waarom migrantenjongeren niet graag naar school gaan en waarom migranten niet aan werk geraken. Dat is een probleem. En dat geeft een ander probleem: hoe ermee omgaan? En een antwoord daarop heb ik nog nergens gelezen.

Hoe omgaan met mensen die zelf denken dat ze geen toekomst hebben en al de blanken hetzelfde vinden?

Racisme is het probleem
by han Sunday April 28, 2002 at 04:18 PM

Als mensen iets mispeuteren dan moet je dat niet pikken.

Of het nu gaat om diefstal, gaten maken in de muur van guido ;-), ....

Het feit dat je die jongeren niet bekijkt al jongeren maar als Marokanen, dat is het probleem.
Het racisme is heel die ingebakken in deze samenleving dat bewijzen de vele tussenkomsten en recaties op deze website.

Een prachtig voorbeeld zijun de betogingen in Anwterpen (iof te minste het verbod). Elk weekend gaan er in die stad voetbalswebsitrijden door, elke week zijn daar relletjes bij (de ene keer al wat meer dan de andere). Zo goed als nooit haalde iemand in zijn hoofd om de voetbal af te schaffen.

Maar als de migranten hun woede willen tonen tegeover Israël en de Zionistische lobby in Antwerpen, dan wordt dat verboden, onmiddelijk en zonder pardon : Zero tollerance.
De vraag is : Hoe komt dat de kriminaliteit toeneemt.
Volgens mij heeft het veel te maken met de globalisering of het neoliberalisme of het kapitalisme.
Het kapitalistische ideologie is krimineel, de markt het privé bezit, .... allemaal krimineel : het recht van de sterkste.
Moeten we dan verschieten dat steeds meer mensen die ideologie in haar uiterste consequentie toepassen en krimineel worden.

Ik denk dat het best merkbaar is in Oost Europa, waar kriminaliteit tot voor het vallen van de muur zo goed als onbestaande was (tenmiste straat kriminaliteit). Dat verklaart ook het grote aantal stmmen voor de oude Communistische partijen in Oost Duitsland en nog meer in Berlijn.

Ik ben met Yves De Smet eens dat de politiek korrektheid moordend geworden is. Maar ik heb het over een andere politiek korrektheid.

Ik wil kunnen zeggen : Yves jij bent een racist en samen met jou de hele Belgische politieke heersende kaste : Paarsgroen en voeg daar Spirit, CD&V maar aan toe.

Ik wil kunnen zeggen : ik vond het goed dat in Frankrijk de PS verloren heeft, ze verdienden niet beter.

Ik wil kunnen zeggen : de markt is rechts

Ik wil kunnen zeggen Zionisme = racisme.

Ik wil kunnen zeggen : Het parlement dat is een circus.

Ik wil kunnen zeggen dat vluchtelingen kampen moderne concentratie kampen zijn.

Ik wil kunnen zeggen dat ik OK vind dat meer dan 80% van de Belgen niet meer gelloft in "de politiek".

Maar dat is natuurlijk net waar Yves naartoe wil.
Die wil schaamteloos de appologie van het kapitalisme en haar ideologie kunnen verkondigen.

aan Han
by guido Sunday April 28, 2002 at 07:19 PM

"Het feit dat je die jongeren niet bekijkt al jongeren maar als Marokanen, dat is het probleem."

In mijn comments hek ik nergens geschreven over 'Marokkanen', dit is jouw conclusie want ik heb zoveel mogelijk geprobeerd om neutraal te schrijven.

Dit is net wat ik bedoel.

"En ik wist niet hoe die jongeren aan te spreken omdat ik schrik had om versleten te worden voor racist. En dat is nu net het hele punt, als je zo'n jongere bekritiseert ben je voor links een racist."

Dit is net wat ik bedoel.


Ik persoonlijk weet echt niet meer hoe je over dit onderwerp moet spreken.

Als je zegt jongere dan is het voor iedereen goed.
Als je zegt "van Marokkaanse afkomst" dan ben je racist.

Dus hoe kan je dan open praten over het feit dat er met sommige jongeren een probleem is?(blank, bruin, zwart, geel,...)Herinner je de twee tieners die een peuter vermoordden in Engeland.

Jongeren die in groep meisjes verkrachten.
Jongeren die op hun 14de meisjes versieren om die dan in de prostitutie te laten belanden.

Schijtbelgen, vuile witte,domme Vlamingen,... zijn dingen die ik al gehoord heb en ik ben het beu dat dit door iedereen enerzijds ontkent wordt en anderzijds wordt goedgepraat door dingen als (ze hebben geen onderwijs, ze hebben geen kansen op de arbeidsmarkt).

Van de 1.000.000 allochtonen die in Belgie leven( illegalen niet meegerekend), is er Misschien bij 0.05% een probleem. Indien geen onderwijs en geen kansen op de arbeidsmarkt de enige redenen zouden zijn, dan zouden volgens deze redenering 600.000 mensen reden hebben om crimineel te worden.
Wat blijkt? Al deze mensen zijn geen criminelen en zullen het nooit zijn. Dus waarom zij niet en die heel kleine groep wel?

Andere voorbeelden die door 'links' afgedaan worden als zever. Een vriendin van mij werd versierd door man, toen ze niet op zijn avances wou ingaan, vroeg hij haar: "Ben jij racist?
Als je een sigaret weigert (in gevallen dat je zelf niet veel tabak meer hebt) aan een allochtoon wordt je heel, heel, heel, heel zelden versleten voor racist.
Hoe ga je hier mee om? Sommigen gebruiken echt racisme als een excuus om er hun voordeel uit te halen en gebruiken hun slachtofferrol.

Het gaat om een heel kleine minderheid. En het is net die heel, heel kleine minderheid die gebruikt wordt door extreem-rechste partijen om kiezers te winnen en hun haat-propaganda verder te verspreiden waardoor dat iedereen denkt dat elke allochtoon zo is en diezelfde kleine minderheid blijft een taboe voor links en diezelfde kleine minderheid blijft ondertussen lekker voortdoen omdat er nog steeds geen oplossing is gevonden voor dit probleem.


En dit zijn die personen waarover niemand durft spreken. Ongelooflijk maar er bestaan nog taboes in deze wereld.