arch/ive/ief (2000 - 2005)

En Chirac die hoort in de gevangenis
by christophe c. Wednesday April 24, 2002 at 03:42 PM

Kiezen tussen de pest en de cholera? Moeten democraten zich massaal achter Chirac scharen? Is Chirac de redder van de republikeinse waarden?

« Comment voulez-vous que le travailleur français qui travaille avec sa femme et qui ensemble gagnent environ 15000 francs, et qui voit sur le pallier à côté de son H.L.M., entassés, une famille avec un père de famille, trois ou quatre épouses, et une vingtaine de gosses, qui gagnent 50000 francs par mois de prestations sociales sans naturellement travailler ! Si vous ajoutez à celà le bruit et l'odeur, eh bien, le travailleur français sur le pallier il devient fou ! Et ce n'est pas être raciste que de dire cela. Nous n'avons plus les moyens d'honorer le regroupement familial. Et il faudra enfin un jour poser le grand débat qui s'impose dans notre pays, qui est un vrai débat moral, pour savoir s'il est naturel que des étrangers bénéficient d'une solidarité nationale à laquelle ils ne participent pas puisqu'ils ne payent pas d'impôts. »

Jacques Chirac, Meeting électoral, 1990

De man van de 100 schandalen is ook de man van het ranzige racisme.
En het blijft niet bij woorden. Chirac (en Jospin btw) dat betekent voor de Franse jongeren van migrantenoorsprong de schande van de dubbele straf (la double peine waar Tavernier onlangs nog een film over maakte: sommige jongeren worden door dit systeem tot zes keer gestraft voor een onnozel vergrijp), de uitwijzingen, de jacht op sans papiers, l'impunité policière (on est tous du gibier au flic, is een bekende grafittislogan in de Franse voorsteden),...

Nu roepen sommigen op om in naam van de democratie te stemmen voor Chirac die eigenlijk al lang in de gevangenis hadden moeten zitten.
Daarmee blijven ze doof voor de 10.000 jongeren die zondagavond de Parijse boulevards bezetten. "Le Pen dehors! Chirac en prison!" riepen ze. En ook:
"Assez d'une société qui n'offre que le chômage et la précarité!"
"Assez d'une société qui engendre les Chirac, les Le Pen et les Mégret!"

Is er een keuze?
by Geert Wednesday April 24, 2002 at 04:06 PM

De vraag is niet "Voor wie te kiezen?", maar "Is er een keuze?"

keuze
by guido Wednesday April 24, 2002 at 04:38 PM

de Fransen hebben een keuze. Ze kunnen allemaal thuisblijven en daarmee aantonen dat geen van beide kandidaten voor hen voldoet. Spijtig genoeg draait de mediamachine al op volle toeren en zullen ze stemmen voor Chirac.

Chirac lacht in zijn vuistje
by Rénée Wednesday April 24, 2002 at 04:50 PM

Stemmen voor Chirac dat is Chirac een mandaat geven om nog vijf jaar lang dit soort vulgariteiten te verkondigen en om zijn repressieve politiek verder te zetten. Le Syndicat de la magistrature klaagde maandag al de harde repressie van de spontane betogingen van zondagavond aan. Zij spraken van een "violence inouë". Als ik van Christophe verneem wat de manifestanten riepen, begrijp ik al waarom de politie van Chirac en Jospin zo hard te keer ging. Hun boodschap paste niet in het plaatje.
Ik schrik wel een beetje als El Pimo de keuze die de Fransen nu moeten maken een zeer evidente keuze vindt. Sommige mensen vinden echt alles evident. Voor Chirac stemmen bijvoorbeeld...

Vreemd
by anoniem Wednesday April 24, 2002 at 05:38 PM

Vreemd dat bepaalde mensen nu verdeeldheid willen zaaien net op het moment dat er complete eenheid nodig is tegen de fascisten. Het is nu het moment niet om citaatjes van 15 jaar geleden op te duikelen om de kiezers aan het twijfelen te brengen. Extreemlinks speelt hier nog maar eens de poujadistische bondgenoot van extreemrechts. Misschien omdat ze beiden vies zijn van echte democratie?

Geef eens wat relevante argumenten aub
by El Pimo Wednesday April 24, 2002 at 06:39 PM
pimvdp@yahoo.com

OK, dat Chirac gene toffe is om op te stemmen weten we hier wel allemaal. Daar ben ik het ook volledig mee eens. Daar gaat de discussie ook helemaal niet over.

Wat er bij mij niet ingaat is dat sommige mensen uit principe oproepen om de verkiezing te boycotten en zo het risico lopen een fascist mee aan de macht te helpen. Ik vind die houding onverantwoord tegenover de migranten, de homo's, de linksen,... omdat zij reeël gevaar lopen indien Le Pen verkozen wordt. Ondanks het feit dat Chirac een dief en een oplichter is kan je toch niet beweren dat er geen verschil met Le Pen is?

De Franse presidentsverkiezing heeft 2 mogelijke uitkomsten:
1) Een dief aan de macht
2) Een fasco aan de macht

Alle retoriek, boycotten en marginaal geschreeuw ten spijt kunnen we daar niets aan veranderen. Maak zelf u keuze.

El Pimo

P.S. Stem dief!

Slechts een kwestie van tijd..
by Raf Grinfeld Wednesday April 24, 2002 at 10:42 PM

Kijk eens, laat ons realistisch blijven. Als Le Pen nu niet aan de macht komt omdat genoeg mensen willen meedoen aan die stemboycot, is het slechts een kwestie van tijd alvorens hij wel aan de macht komt. Fascisme is zo irrationeel dat het als een sneeuwbaleffect op ons af kan komen.

Europese hypocrisie
by guido Wednesday April 24, 2002 at 11:54 PM

Europese hypocrisie...
20020424bruxelles_26euy5l.jpg, image/jpeg, 298x198

Dit zijn eveneens de mensen die verantwoordelijk zijn voor de vele dode vluchtelingen aan de grenzen van FORT EUropa.

europa
by guido Thursday April 25, 2002 at 03:54 PM

Fort Europa:
1.Miljoenen werklozen.
2.Miljoenen werkloze allochtonen wegens racisme van werkgevers, slechte opleiding.
3.Inleggen rode zones bij grote toppen.
4.Afschaffen Schengenakkoorden bij grote toppen.
5.Promoten van alcohol en tabak terwijl bewustzijnsverruimende middelen verboden blijven.
5.Zero-tolerantie in grote steden.
6.Robocop is verschenen in het Europees straatbeeld.
7.Aan de grenzen van FORT EUropa komen dagelijks mensen om. Mensne die op de vlucht zijn.
8.Deporteren van mensen naar land van oorsprong.
9."Democratische televisie verkiezingen", wie geld heeft kan verkozen worden.
9.Niet democratisch verkozen instellingen zoals de Europese Commissie die bepalen wat er gebeurd in Europa.
10.Criminalisatie van "anti/anders-globalisten".
11.Afschaffen openbare diensten.
12.Afbreken sociale zekerheid.
13....

En dit zonder fascisten!

Ps. Zondag jongstleden in Antwerpen het fascisme in actie gezien. Wanneer je bruin was had je niet het recht om op straat te lopen. Maar heel weinig mensen gezien die kwamen protesteren tegen een samenscholingsverbod, afgekondigd door een socialist,dat gebaseerd was op raciale discriminatie.