arch/ive/ief (2000 - 2005)

Votez vaseline! [cartoon]
by red kitten Tuesday April 23, 2002 at 06:06 PM
redkitten@indymedia.be

Vous pouvez télécharger cette affiche [ A4, noir et blanc ] au format PDF [ voir lien ]

Votez vaseline! [car...
vaseline-01-color-ill6.gif, image/gif, 539x758

Jospin = Le Pen ?
by jpe Tuesday April 23, 2002 at 11:35 PM

Red Kitten, j'ai vu déjà quelques articles dans lesquels tu semble de nier complètement les différences importants entre une France avec Jospin comme prési et une France avec Le Pen à la tête. Je suis d'accord avec toi que Jospin est aussi un supermenteur et que sa politique est très néoliberale. Mais imaginez-vous S.V.P. ce que ça voudra dire que Le Pen sera le chef d'état pour tous les gens d'origine étrangère ! Voilà déjà une raison pour voter pour l'autre supermenteur, Chirac. S.v.p. de reste un peu réaliste.

Lees wat er staat ;-)
by han Tuesday April 23, 2002 at 11:57 PM
han@indymedia.be

er staat:

een beetje : Chirac
veel : Jospin
geen : Le Pen

Vaseline

Schitterend vind ik dat.

Ik heb de affiche alvast afgedrukt en rondgehangen.

Want dat inderdaad de discussie hé.

Vind je nu echt dat we moeten oproepen om te stemmen voor superleugenaar. dat is inderdaad de mlanier om extreem rechts te bestrijden : STEM VOOR DE LEUGENAARS.

Sorry hoor maar dan vind ik het voorstel van Red Kitten 10 X beter.

BOYCOT DE VASELINE

Over de kwantiteit en kwaliteit van vaseline
by yvan Wednesday April 24, 2002 at 05:51 PM
yvan.brys@advalvas.be

Ik vind de affiche eigenlijk wel een juiste boodschap, voor zover een affiche een vrij ingewikkelde kwestie als de situatie in Frankrijk kan samenvatten. Ik merk echter dat er bij het publiek van Indymedia enige verwarring over het product vaseline bestaat. Sta mij doe daar met mijn (beperkte) kennis van zaken enige toelichting bij te geven.

In mijne jonge tijd was vaseline hét product dat je gebruikte om de eigen jongeheer op anale wijze binnen te brengen bij je sekspartner. Een seksuele variant die nogal bij homo's gebruikelijk is, maar - zo hoor ik van bekenden - ook heel veel in heteroseksuele kringen beoefend wordt.

Voor ik tot de kern van de zaak kom nog even dit: in dit aids-tijdperk is vaseline een af te raden product, tenminste als men (en men zou het méér moeten doen) een condoom gebruikt. Alle glijmiddelen die vetstoffen bevatten zijn slechte glijmiddelen, omdat vet de kwaliteit van het rubbertje aantast.

Maar waar het mij om gaat in dit stukje is het volgende. Als Han schrijft:
een beetje : Chirac
veel : Jospin
geen : Le Pen

... dan kan ik hem daarin wel volgen. Maar: het gaat hier immers niet om door beide partners gewenste seksuele intimiteit via anale penetratie, maar om brutale verkrachting. En dan slaat de poster (excuse-moi le mot) de nagel op de kop. Verkracht worden met een beetje of met heel veel vaseline blijft verkrachting, politiek vertaald zou je kunnen zeggen: verkrachting van de democratie leidt sowiezo tot een of andere vorm van fascisme.

Louter ter informatie: gebruik voor anale seks altijd glijmiddel op waterbasis, zoals KY (verkrijgbaar in de apotheek). En een comdoom dat geschikt is voor anale contacten, maar dat hoefde ik jullie allicht niet meer uit te leggen.
;-)

aha, dus zo moet het!
by Merel Sunday April 28, 2002 at 11:28 PM

Bedankt voor de verhelderende toelichting, Ivan!

Maar in de politiek zie ik in ieder geval liever geen glijmiddellen waarmee men de mensen soepeler een negatief beleid in zou kunnen pompen.

Stem positief, niet negatief!

En Red Kitten, ik vond je affiche heel geslaagd. Vaker zouden affiches die oproepen tot actie ook mogen aanzetten tot nadenken. Het verbaasde mij bvb. dat velen de poster van 11.11.11 "Hoe kan Ariel dit nog wit wassen?" niet begrepen. Ligt dit nu aan mij, of mag actiemateriaal werkelijk "niet te moeilijk" zijn? Hapklare pap met andere woorden... Het wordt dan -volgens mij- wel vrij moeilijk om niet voortdurend het eticket propagandist opgekleefd te krijgen.

Greetz.