arch/ive/ief (2000 - 2005)

"30 jaren van onrechtvaardigheid"
by Anarchist Black Cross - Gent Monday April 22, 2002 at 05:52 PM
abc_gent@yahoo.com PB 40, 9000 Gent 2, België

Een brief van de politieke gevangene, Albert Woodfox, vanuit de Angola gevangenis.

"30 jaren van onrechtvaardigheid"
door Angola 3 gevangene Albert Woodfox

17 April 2002 markeert de dertigste verjaardag van de dood van gevangenisbewaker Brent Miller. Op die datum in 1972 werd Brent Miller doodgestoken gevonden in de Louisiana Staatsgevangenis in Angola.
18 April 2002 markeert de dertigste verjaardag dat ik, Albert Woodfox, en mijn kameraad Herman Wallace worden vastgehouden in maximale veiligheid, gekend als CCR, (Closed Cell Restricted) voor deze moord, terwijl de echte moordenaars nog steeds moeten gevonden worden.
Het feit dat wij de laatste dertig jaar overleefd hebben in een cel die niet veel groter is dan de meeste badkamers, met slechts één uur per dag uit onze cel, is bij momenten surreëel! In staat zijn ons geloof te behouden in de revolutionaire strijd voor rechtvaardigheid en in naam van het volk lijkt ongelooflijk voor ons!
De vraag die ons het meest gesteld wordt, is hoe wij erin geslaagd zijn om de wreedheid van de opsluiting in een cel met één uur per dag wandeling zolang te overleven? "Wij zijn revolutionairen!" Gewapend met ons geloof dat door revolutie, het volk kan bevrijd worden van kapitalistische exploitatie, racisme, sexisme, woningsnood, gebrek aan medische zorgen, slavenlonen voor hun arbeid, vervolging door de corrupte regering die heerst in de naam van hypocrisie!
Met de filosiofie van de Black Panther Party for Self Defense, zoals uitgedrukt in haar Tien Punten Programma, hebben wij volgehouden! Er waren tijden dat we onze schouders lieten zakken, en onze rug pijn deed van het gewicht van onze taak, maar wij vonden steun in ons geloof in de macht van het volk! Er waren tijden dat onze ogen vertroebeld waren doordat we achtergelaten werden, en onze harten schrijnden van eenzaamheid, maar toch vochten we verder, en elke keer dat het volk opstond tegen onrecht, exploitatie, racisme, brutaliteit, en onderdrukking, klaarden onze ogen op, en zongen onze harten!
Op deze 30ste verjaardag van persecutie, en wreedheid, groeten we alle politieke gevangenen in de V.S. en over heel de wereld, in de naam van de revolutionaire strijd! Aan onze familie, vrienden, en kameraden van de Nationale Coalitie voor de bevrijding van de Angola III, we groeten jullie en zeggen goed gewerkt!
In strijd!
A. Shaka Cinque AKA Albert Woodfox

Voor meer info over de Angola 3:
NCFA3 - Chicago P.O. Box 617511 Chicago, IL 60661 jlk_911@lycos.com http://www.angola3.org

Of ABC-Gent, PB 40, 9000 Gent 2
http://www.geocities.com/abc_gent