arch/ive/ief (2000 - 2005)

Zwarte wolken pakken zich samen boven Europa...
by Kenneth Rumes Monday April 22, 2002 at 04:15 PM
kennethrumes@hotmail.com

De 1ste ronde van de Franse presidentsverkiezingen waren een zoveelste bewijs van het toenemende fascisme in Europa. Extreem-rechts is overal in opmars. De toekomst ziet er bruin uit. Tenzij we nu het roer omgooien en ons massaal wapenen tegen dit gevaar.

De Franse FN - in plaats van FRONT NATIONAL beter FASCIST NATIONAL? - heeft alle interne ruzies en discussies kunnen overwinnen. Met een extreem-rechts programma, helemaal in de jaren '30-stijl werd Frankrijk platgewalst. Het is bijna waanzinnig dat voor de 2de ronde van de presidentsverkiezingen de Fransen de keuze voorgeschoteld krijgen tussen Chirac - 1 van de neoliberale monsters van Europa - en JM. Le Pen. Die laatste is de veruitwendiging van het fascistische kwaad in Europa. Lang voor Haider, Dewinter of Fortuyn was Le Pen al berucht. Hij minimaliseerde de holocaust en was levend propagandamateriaal dat de nazi's tijdens WOII hadden nagelaten aan het Franse volk. Le Pen is de held van vele fascisten. Maar bovenal is Le Pen fout. De man die het nationalisme zo hoog in het vaandel draagt, Jeanne d'Arc en 1 mei als symbolen totaal misbruikt, ... die man zou niet geaarzeld hebben Frankrijk uit te leveren aan de Duitse fuhrer. En hij zal nu ook niet aarzelen om zoiets te doen. Hoewel hij natuurlijk ziek van machtshonger is en zelf een fuhrer zou kunnen worden.
Europa en extreem-rechts; we plukken de vruchten van jaren wanbeleid, aanmodderen en blind een Europese eenmaking te forceren boven de hoofden van het volk. Arm volk, arme mensen in de straat, verweesde arbeiders aller landen, ... . Hoe is het zover kunnen komen? Men heeft jarenlang geen vingerknip gehoord van het gewone volk en de elite van de machtsdragers heeft gewoon zijn macht uitgeoefend en uitgebouwd. ZOnder sociale, economische of maatschappelijke gevolgen in te schatten en te voorzien. Als men maar de macht kon behouden... En Europa 1 maken in functie van het grootkapitaal. En nu is het volk de weg kwijt, het spoor bijster en in paniek. En men stemt op populisten die het volk zijn zondebok geeft. We staan er in Europa slechter voor dan we lang hebben willen toegeven. Het fascisme huist er en de donkerzwarte wolken pakken zich samen. HEt is enkel nog maar wachten op de eerste bui. En natuurlijk stemt 80% van Frankrijk niƩt op Le Pen, maar dat is een flauwe uitvlucht om het maar zo te laten. De opmars van de bruine troepen is onherroepelijk ingezet, we moeten ons nu verenigen om de opmars te stoppen. De tegenaanval moet ingezet worden. Daarom is het bewonderenswaardig dat anti-fascistische krachten in Frankrijk onmiddellijk in het verzet gegaan zijn. De andersglobalisten in heel de wereld moeten dat verzet actief steunen. Het wordt hoog tijd dat 'links' zijn prioriteiten leert kennen en in plaats van eeuwig discussies over al dan niet geweldloze/gewelddadige revoluties, CUBA ja of neen, autoritair of sectair, ... stopt. Men moet de krachten bundelen in het verzet tegen extreem-rechts. Dat verzet moet actief zijn en onverminderd volgehouden worden.

toevoeging
by Kenneth RUmes Monday April 22, 2002 at 04:34 PM
kennethrumes@hotmail.com

Dat links uiteraard niet stopt, maar de discussies stopt en de krachten bundelt. Een gezamenlijke strijd tegen het fascisme dient uitgevoerd te worden. (Dat wou ik zeggen in de laatste regels)

fascisme
by guido Monday April 22, 2002 at 05:47 PM

Enkele bedenkingen.
1.Onder Chiraq en zijn voorgangers werden sans papiers teruggestuurd naar land van herkomst. Anderen zijn overgeleverd aan de willekeur van agenten en de bureacratie.
Betogingen hiertegen worden door weinig mensen bevolkt. En nu komt men massaal op straat tegen Le Pen.

2. Zijn er nu nog verkiezingen in Frankrijk? Kan men nog van DEMOCRATISCHE verkiezingen spreken wanneer iedereen wordt opgeroepen om te stemmen op Chiraq?

3.Als Chiraq wint zal hij een ultra-rechts beleid moeten voeren om geen kiezers te verliezen aan Le Pen, dus doet het ertoe wie wint? Vergeet niet dat er nog steeds een onderzoek loopt tegen Chiraq i.v.m. geld voor reizen voor gehandicapten dat hij in zijn eigen zakken stak.

4.Veel dingen worden beslist op Europees niveau, dus maakt het veel uit wie nu aan de leiding staat van een land?

5.Europa is reeds fascistisch en is het al lang. Denk maar aan de privatiseringen, vluchtelingenbeleid, drugspolitiek, behandeling allochtonen, rode zones en afschaffen vrij verkeer van personen bij grote toppen,enz.

Hopelijk laat niet weer iedereen zich gek maken door de media en zijn aandacht afleiden van andere zaken. Chirac zal 60-80% van de stemmen hebbenen hetzelfde belied voeren dat hij al zeven jaar voert, alleen zullen mensen minder kritisch zijn.
Er bestaat wel een post 11-september tijd, deze waarin mensen niet langer verstoppen dat ze liever geen Arabierein hun land hebben.