arch/ive/ief (2000 - 2005)

22 april : tegen de antwerpse helikopter!
by metrizus Sunday April 21, 2002 at 09:10 AM
metrizus@yahoo.com

Maandag 22 april actie tegen de Antwerpse helicopter.

22 april : tegen de ...
poster.gif, image/gif, 300x425

In het kader van de zero-tolerantie worden we nu in Antwerpen steeds begeleid met een helikopter boven ons hoofd. Niet alleen op risicodagen (?) maar blijkbaar ook op gewone werkdagen. Met andere woorden niet alleen meer blauw op straat (als ze tenminste niet in burger of betoger verkleed zijn), maar nu ook in de lucht. Toch leuk om te beseffen dat ons belastingsgeld gaat naar dergelijke speeltuigjes voor de antwerpse politie. Als er nu één stad is waar men zo'n helikopter niet nodig heeft dan is het Antwerpen, want betogen is hier toch verboden… Of wil men misschien handtasdieven opsporen vanuit de lucht? Pas op wat je doet vandaag in Antwerpen : kom enkel in groepjes van minder dan 5 personen want er is een samenscholingsverbod en big brother houdt je zelfs vanuit de lucht in de gaten ! Is het nu echt niet mogelijk om dat onding op één of andere manier aan te vechten eventueel juridisch? Antwerpen heeft het altijd over overlast, maar dit lawaai bezorgt ons pas overlast ! ApocalypseNO roept op tot actie aan het stadhuis van Antwerpen en dit op maandag 22 april. We verzamelen om 18 U aan het standbeeld van de Brabo op de Grotemarkt voor het stadhuis en gaan daar de gemeenteraadsleden en schepenen ontvangen met een oorverdovend lawaai van houten ratels en geluiden van vliegende helikopters, zo dat zij aan den lijve kunnen ondervinden hoe storend de politiehelikopter wel is. website : http://www.apocalypseno.be

HOEVEEL KOST EEN VLUGHT IN H€LIKOPT€R?
by Pavel Sunday April 21, 2002 at 10:11 AM

bravooooooooo!!
WEG MET DE WINTER... EN DE HELIKOPTERS OOK (sorry voor mijn nederlands)

allè joeng
by stafke Sunday April 21, 2002 at 10:22 AM
stafke@vlaamsblok.be

Allè, da gef na toch a vaalig gevoel. Dengt toch is naa, oe zade gaa reagiere ase a roate zoade insmaate. Da kana toch nie den dag van vandoag. Kzin na giene rasist ma die vremde in oenze stad die denke da ze zich alles moege permitere. Filip de winter zoa bieter burgemiester worde want al die roeje in tstad die wete nie mier watta echte antwaarpse cultuur ies. Den taat van sliesse en seesaar da was pas plezaant, ge wet wel aan den maria theresa-laa. (ter verduidelijking : dit is een grap).

parablauw
by birgit Sunday April 21, 2002 at 12:52 PM

Een leuk symbool tegen het blauw in de lucht: een samenkomst van mensen met parablauwen: dat zijn parapluus die gebruikt worden tegen camera's in de lucht. Als je samenschoolt kan je er bovendien een grote boodschap op kwijt die ze vanuit de lucht kunnen lezen (een drol of zo). Dat zal een mooie foto geven. Je kan hem natuurlijk ook gebruiken op een zonnige dag waarop iedereen zich afvraagt wat een paar zotten met een paraplu lopen te doen.
Doen we dat?

('t is niet het lawaai dat mij stoort hoor)

oke
by BoeBoe Sunday April 21, 2002 at 12:58 PM

Om 16u op de Grote Markt, vandaag! Dus mét paraplu.

Link to content
by kitty Sunday April 21, 2002 at 01:21 PM

*

belangrijk
by metrizus Sunday April 21, 2002 at 03:13 PM
metrizus@yahoo.com

Ik vind dit een belangrijke actie voor meer democratie (recht op betogen) en tegen repressie. allen daarheen!!

paraplu
by winny Sunday April 21, 2002 at 03:18 PM

hm... toch liever een rooje paraplu