arch/ive/ief (2000 - 2005)

solidariteitsfeest 27 april 2002 in de pianofabriek te sint gillis
by cathy van keymeulen Thursday April 18, 2002 at 11:56 PM
cathy.vankeymeulen@tijd.com 02/539.39.33 f. bernierstraat 29 te 1060 sint gillis

De aanleiding is het winnen van het proces dat Vlaams Blok tegen ons aanspande omdat we hun lid uit de Raad van Bestuur sloten. Ook in beroep gaf de juge ons gelijk. Kleine vonkjes maken het vuur, we willen een positief signaal geven en we zullen doorgaan tot 1 man, 1 vote ook in België en feit is. Nous avons gagné le procès que le Vlaams Blok a mené contre nous pour avoir exclu sa représentante au Conseil d'Administration du Pianofabriek. Une petite victoire, c'est vrai, mais nous voulons la marquer et confirmer que nous continuerons jusqu'à ce que "1 man, 1 vote » soit loi aussi en Belgique.

UITNODIGING


Raad van Bestuur en Personeelsploeg van De Pianofabriek nodigen u uit op een

Solidariteitsfeest op zaterdag 27 april om 19u30

MOUFHADEL ADHOUM & ENSEMBLE

De Pianofabriek
Fortstraat 35A
1060 Brussel

Het Gemeenschapscentrum De Pianofabriek is een huis met vele kamers. Een huis waar plaats is voor iedereen, voor alle werk, voor elke positieve energie.
Samen zijn we ervan overtuigd dat Brussel een zeer verrijkende stad is, dat alle inwoners hiertoe bijdragen en dat iedereen dezelfde rechten heeft.
Zou moeten hebben is echter de realiteit. Heel wat mensen onder ons hebben dezelfde rechten niet. En het zal na de beslissingen die recent in de senaat genomen werden nog een hele tijd duren eer in dit land IEDEREEN gelijk zal zijn.

Dit is erg en onaanvaardbaar, maar we zullen blijven strijden om deze gelijke rechten te bekomen.

Wij hebben, dit is ondertussen 4 jaar geleden, een lid afgevaardigd door het Vlaams Blok in de Algemene Vergadering uitgesloten. Ze weigerde het beleid inzake interculturele werking te onderschrijven en bovendien weigerde ze het huishoudelijk reglement te ondertekenen. Hierin staat dat elk lid van de Raad van Bestuur van het Gemeenschapscentrum De Pianofabriek zich engageert tot een versterkte waakzaamheid tegen extreem rechts en tot een volgehouden inspanning tegen racisme en de beperkingen inzake godsdiensterkenning en cultuurbeleving, tewerkstelling en sociale voorzieningen, huisvesting, onderwijs, recht op politiek asiel en nationaliteitsverwerving. Ze trachtte door het verstrekken van informatie aan derden De Pianofabriek in een verkeerd daglicht te stellen.
De Vlaamse Concentratie, die handelde in naam van betrokken afgevaardigde, liet deze beslissing voor de rechtbank aanvechten.

Zowel in bij de Rechtbank Eerste Aanleg als nadien bij het Hof van Beroep werd bevestigd dat de uitsluiting van het lid van het Vlaams Blok op een volstrekt wettige manier gebeurde.

Dit is ondertussen een kleine zes maand geleden. We vonden het hoog tijd om een positief signaal te geven. Wij willen en kunnen Brussel leefbaar maken en houden als iedereen op gelijke basis kan participeren.
Hiervoor zullen we blijven ijveren tot en met One Man, One Vote ook in België een feit zal zijn.
Je bent hartelijk uitgenodigd.

We voorzien een kinderanimatie (8-12j). Let wel dit is geen babysit !