arch/ive/ief (2000 - 2005)

Schande!!!
by Ludo De Brabander Tuesday April 16, 2002 at 04:07 PM
ludo@vrede.be

Het associatieakkoord tussen de EU en Israël blijft overeind, erger nog, is geen onderwerp van gesprek. De Europese ministers weigeren artikel 2 ervan toe te passen, waarin kort samengevat staat dat bij mensenrechtenschendingen het voor Israël voordelige associatie-akkoord moet worden stopgezet. Eerder stemde het Europees Parlement nochtans met een overgrote meerderheid voor de opschorting ervan.

Moet het Europese volk straks zelf een intifadah starten opdat onze leiders eindelijk de eigen wetgeving, akkoorden en parlement zouden respecteren?

Vanuit hun ivoren torens kijken onze ministers van Buitenlandse Zaken als arrogante, hypocriete Caesars naar de gebeurtenissen in het Midden-Oosten en besluiten dat er geen vuiltje aan de lucht is. Terwijl de geur van rottende lijken van de burgers van Jenin met de wind verspreid geraakt over heel het Midden-Oosten, moeten we leven met de stank van Europese medeplichtigheid aan de moord op een volk.

Meer nog.... terwijl ambulances van het rode kruis de toegang wordt geweigerd voor het verzorgen van gewonden, wordt van de Palestijnen redelijkheid, geduld gevraagd.

Wij Europese burgers zijn beschaamd, geschokt. Wie durft er nog zeggen dat wij een eenheid van humanitaire en democratische waarden zijn? Wie durft….?
Wie gelooft er nog in Europa, als dat Europa weigert om de eigen afspraken na te leven?
Waarom nog gaan stemmen als het Europees Parlement slechts een producent blijkt te zijn van waardeloze resoluties op waardeloos papier?

Palestina lijdt, maar de Europese Unie gaat ten onder in het moerras van de ongeloofwaardigheid. De Europese Unie is in staat van ontbinding! Burgers, in de Europese paleizen maakt men ons belachelijk. Parlementariërs, wij die u verkozen hebben, over uw besluiten wordt heen gewalst.

Hoe lang moeten we deze huichelarij nog aanzien? Hoelang moeten we nog aanvaarden dat de internationale resoluties van ons ‘dierbaar rechtssysteem' met de voeten worden getreden? Hoeveel doden aanvaarden we eigenlijk nog vooraleer er actie wordt ondernomen: een VN-beschermingsmacht, economische sancties, echte diplomatieke initiatieven,...

Een walgelijke vertoning......

N-VA resolutie
by Soepkommandant Uilenspiegel Tuesday April 16, 2002 at 11:41 PM

Afwachten in hoeverre de N-VA resolutie morgen opgevolgd wordt...