arch/ive/ief (2000 - 2005)

'Le bonheur économique' - première + debat 17/4
by jpe Monday April 15, 2002 at 11:17 PM
mediadoc.diva@skynet.be

Op woensdag 17 april stelt het Centre Video de Bruxelles (CVB) de nieuwste documentaire voor van Patric Jean (eerder maker van het o.a. op IDFA bekroonde 'Les enfants du Borinage, Lettre à Henri Storck'). Campus du Sollbosch, ULB, 50 av. F. Roosevelt, 1050 Bxl, Auditorium Chavanne (batiment U), 20.00 u

'Le bonheur économique' (28') doopte Patrick Jean zijn nieuwe film waarin hij de 'sociale economie' in beeld brengt. Een ontmoeting met ondernemers en bedrijven die bewust niet volgens kapitalistische spelregels willen werken. Jean maakte zijn documentaire in samenwerking met 'Solidarité des Alternatives Wallones (SAW), een pluralistische federatie die zo'n 300 bedrijven uit de sector van de 'sociale economie' in Brussel en Wallonië groepeert.

De première-avond wordt georganiseerd door het CVB in samenwerking met een ander productie-atelier, GSARA en de 'Cercle des Sciences Economiques de l'ULB. Gestart wordt om 20.00 u met de vertoning van de documentaire en daarna volgt een debat geanimeerd door Pascal Laviolette en met Patric Jean, Denis Clerc (stichter van Alternatives Economiques) en Johan Vandelanotte (vice- eerste minister)

Voor meer info: CVB, Claudine Van O, chargée de promotion, 02/216.80.39, cvb.videp@chello.be

Dit bericht komt uit DIVA's Docu-Nieuws nr 38; de e-mail nieuwsbrief van vzw Mediadoc voor en over documentairefilm & televisie.