arch/ive/ief (2000 - 2005)

1 mei begint in Mechelen al op 30 april
by Kenneth Rumes Monday April 15, 2002 at 01:56 PM
kennethrumes@hotmail.com

De SAP en vzw Hammoerabi en SZG organiseren een 1 mei-feest op de vooravond. Ik neem hierbij de uitnodiging over. Een aanrader!

1 mei 2002
Een andere wereld is mogelijk


DINSDAGAVOND 30 APRIL
Op de vooravond van 1 mei

DEBAT. INFO. FEEST. MULTICULTUREEL. STRIJD. SOLIDARITEIT.


De derde wereld bij ons thuis.
Jos Geudens vertelt ons over de noodzaak van regularisatie van asielzoekers en over de noodzaak van solidariteit van alle werknemers tegen de afbraak van sociale verworvenheden en arbeidsomstandigheden. Een noodzakelijke solidariteit als wapen tegen de gevolgen van illegale tewerkstelling.
Papieren voor iedereen! Stop de deportaties! Sluiting van de gesloten centra!
Jos is actief in de solidariteitsbeweging met mensen zonder papieren en is vakbondsmilitant in de openbare dienst in Antwerpen.

Stop de afbraak van de openbare dienst! Handen af van de dienstencentra!
De neoliberale dogma's onderwerpen onze maatschappij meer en meer aan de dictatuur van de ‘vrije markt'. Openbare dienstverlening wordt meer en meer afgebouwd ten voordele van de privé die enkel en alleen geïnteresseerd zijn in hun winsten. Alles moet voor de bijl! De post, het spoor, de gezondheidszorg, de dienstverlening,… in Europa en de rest van de wereld moet alles wijken voor privatiseringen. Ook Mechelen ontsnapt niet aan de opgedrongen liberale dogma's. Lucien Van Espen geeft toelichting bij het gevecht tegen de afbouw van de dienstencentra in Mechelen. Duizenden mensen ondertekenden een petitie tegen de geplande herstructureringen. Lucien is oud-hoofdvakbondsafgevaardigde bij VTR in Machelen en initiatiefnemer van de actie "Handen af van onze dienstencentra". Lucien gaat in gesprek met Bruno De Wit, vakbondsmilitant in de Mechelse openbare diensten.

Getuigenis over het wel en wee van een vluchtelinge op zoek naar een veilige thuishaven en uiteindelijk gestrand in het verre Mechelen.

Muziek: met Assyrische muziek door Bektas Noël en internationale strijdliederen door David Dessers
Waar? VZW HAMMOERABI, LEUVENSESTWG. 29, MECHELEN (TEGENOVER INGANG ARSENAAL-Centrale werkplaats NMBS)
Toegang gratis Aanvang 19u30 – Deuren 19.00u
Een co-organisatie van VZW Hammoerabi, SAP-Mechelen en SZG
Info: sap.mechelen@belgacom.net- tel.:015/43.24.89

v.u. Vincent Scheltiens, Plantinstraat 29, 1070 Brussel