arch/ive/ief (2000 - 2005)

Vreedzame actie in Gent
by An Friday April 05, 2002 at 08:31 PM

Op verschillende plaatsen in ons land is er al actie gevoerd voor Palestina. Vanavond was Gent aan de beurt. Om 18u verzamelden de sympathisanten zich op het Wilsonplein.

Met zo'n vierhonderd waren ze. En Murphy was er ook, want mijn digitaal fototoestel liet het afweten. Gelukkig zijn wij bij Indymedia vooruitziend en had ik nog een gewoon toestel met extra filmpje op zak. Foto's morgenavond op onze site.
Het was de bedoeling er een echte vreedzame actie van te maken, en dat is ook gelukt. Er werden slogans gescandeerd als "Bush, Sharon, moordenaars" en "Stop de bezetting, stop de terreur".
Een meisje vertelde het verhaal van haar vriend, die momenteel in Palestina verblijft. Zo kregen we de laatste stand van zaken te horen: er wordt nog steeds geschoten en elke minuut vallen er gewonden.
Daarna mochten de betogers een nabij gelegen kruispunt gaan bezetten, met toestemming van de politie en op voorwaarde dat de wagens druppelsgewijs doorgelaten werden. Dit gebod werd goed opgevolgd en na een tiental minuutjes op het kruispunt te hebben gestaan, keerden de sympathisanten terug naar het Wilsonplein.
De hele actie is rustig verlopen, verscheidene nationaliteiten en leeftijden stonden bij elkaar en hadden slechts één wens: de bloedige bezetting van Palestina moet stoppen!