arch/ive/ief (2000 - 2005)

vrijdag 18 u 't zuid gent : solidariteitsactie met palestina
by . Thursday April 04, 2002 at 06:31 PM

SPOEDACTIE SPOEDACTIE SPOEDACTIE Bescherm het Palestijnse Volk Nu vrijdag 5 april tussen 18 en 19 uur is er een protestmanifestatie in Gent aan het Wilsonplein (de Zuid) naar aanleiding van de Israëlische inval in de Palestijnse gebieden.

SPOEDACTIE SPOEDACTIE SPOEDACTIE

Bescherm het Palestijnse Volk

Beste vriend(in),

Nu vrijdag 5 april tussen 18 en 19 uur is er een protestmanifestatie in Gent aan het Wilsonplein (de Zuid) naar aanleiding van de Israëlische inval in de Palestijnse gebieden.

We roepen iedereen hier voor op. Jij kan daar aan mee helpen: stuur dit bericht door naar je contacten, en nog beter, bel een aantal vrienden om hen persoonlijk uit te nodigen. Doe dit liefst meteen, want het is voor nu vrijdag. Als elk van ons 5 tot 10 mensen probeert te overtuigen mee te komen, dan kan de actie een succes worden. Het succes hangt mee af van jouw inspanning.

Voor het visuele aspect gaan we onze kleren met ‘bloed' besmeuren. We zullen hiervoor rode waterverf meebrengen. Neem dus Palestijnse sjaals en kledij mee die eventueel mag ‘besmeurd' worden.

De actie gaan door onder volgende eisen:

Bescherm het Palestijnse Volk

Onmiddellijke terugtrekking van het Israëlische leger uit de bezette gebieden
Toepassing van de UNO resoluties en het Internationaal Recht
Voor een Palestijnse staat met Jeruzalem als hoofdstad
Ontmanteling van de kolonies
Recht op terugkeer voor alle Palestijnse vluchtelingen

Voor meer info: Dr. Geert Van Moorter, 09/223.81.21, 0486/79.37.78, e-mail: geert.van.moorter@skynet.be

Volgende personen en organisaties roepen op tot deze spoedactie:

Anti-Imperialistische Bond (AIB); Attac Gent; Bevrijde Wereld; Filippijnengroepen België; Geneeskunde voor de Derde Wereld (G3W); Oxfam-Wereldwinkel Gent Centrum; Socialisme Zonder Grenzen (SZG), 't Uilekot, Filip De Bodt; VZW Vrede, Georges Spriet; 11.11.11 Oost-Vlaanderen; Dr. Geert Van Moorter

Andere activiteiten:
Brussel: op zondag 7 april, betoging van solidariteit met het Palestijnse volk.
Vertrek om 14u aan de Beurs in Brussel.

Protest tegen de geplande oorlog tegen Irak
Aansluitend op de protestmanifestatie van nu vrijdag 5 april, om 20 uur in de Wereldwinkel aan de Zuid, in de Lammerstraat gaan we de koppen bij elkaar steken om verdere acties te plannen rond Palestina en tegen de oorlog in Irak. Van 13 tot en met 27 april gaat er een ‘Internationale Vredesmissie SOS Irak' door. Dr. Geert Van Moorter neemt hier aan deel. We bekijken hoe we deze Vredesmissie kunnen laten renderen voor het verzet tegen de dreigende oorlog tegen Irak.
Op 19 april is er van 17u tot 18u30 aan de Amerikaanse ambassade in Brussel, regentlaan 27, een solidariteitsactie rond Irak en tegen de oorlogs- en repressiepolitiek van de Amerikaanse regering.

Verband tussen Irak en Palestina.
De VS voeren een oorlog ‘tegen het terrorisme'. Met dit excuus voert men de oorlog in Afghanistan en plant men een oorlog tegen Irak. In realiteit gaat het over controle over de olierijkdommen. De VS steunen hiervoor op Israël als ‘gendarm' in het Midden-Oosten. Ook Sharon vergoelijkt de Israëlische aanval tegen Palestina als een ‘strijd tegen terrorisme'. Het streven naar een autonome Palestijnse staat past niet in die logica. De VS laten Israël begaan, en proberen enkel met de woorden een ‘staakt het vuren' tussen Israël en de Palestijnen te bekomen. De VS willen immers de Arabische leiders winnen voor hun geplande oorlog tegen Irak. De VS hebben nu geen controle over de olie in Irak, en dus willen ze kost wat kost Irak op de knieën krijgen en er een marionettenregime installeren. De Iraakse bevolking zal weer het slachtoffer zijn. Dit kunnen we niet zo maar laten gebeuren.

hoe zit dat dan?
by Rob Swolfs Thursday April 04, 2002 at 08:02 PM
rob swolfs

Maar hoe zit het dan met de aangekondigde actie op de St Michielsbrug morgen om zes uur ???

groeten,

Rob

het zit zo!
by Koen Thursday April 04, 2002 at 08:59 PM

Er was even verwarring waar de demo in Gent doorgaat maar het is dus wel degelijk 't Zuid en niet de Sint-Michielbrug zoals in het begin werd aangekondigd.

De zon schijnt voor iedereen, ook morgen in Gent. Geniet!

Even serieus blijven
by A Friday April 05, 2002 at 01:26 PM

Er is wel degelijk een actie op de Sint-Michielshelling om 18u00.

12 april
by A Friday April 05, 2002 at 11:58 PM

Net als volgende week vrijdag om 12 april, ook om 18u00