arch/ive/ief (2000 - 2005)

Opinie: PVDA weet wat 1 mei vieren inhoudt...
by Kenneth Rumes Tuesday April 02, 2002 at 03:24 PM
kennethrumes@hotmail.com

Jawel, weer steek ik de loftrompet van de PVDA. Begin alvast te schieten op de pianist, zeurpieten... . Kreeg net het 1 mei-programma van de PVDA en was aangenaam verrast. Vandaar...

De PVDA organiseert jaarlijks een groots feest voor al haar leden en sympathisanten. De voorbije jaren verhuisde het feest van de Universiteitsgebouwen in Etterbeek naar de hippodroom van Groenendaal. Ook dit jaar zal op 1 mei de hippodroom weer de ontmoetingsplaats vormen van de communisten aller lande... . Maar eindelijk slaagt de PVDA-organisatie er ook in een feest te organiseren waarop alle kritische geesten welkom zijn en zich thuis kunnen voelen. Wat dacht u hier van: de ouders van Carlo - de martelaar van Genua - komen naar Groenendaal om het 1 mei-feest van de PVDA te kleuren. Er is natuurlijk nog veel meer, maar dit is toch wel een topper van jewelste voor al onze andersglobalisten. Meer info op http://www.pvda.be. Maar ik zou zeggen; nodig Vincent Decroly uit (in de senaat mag die toch bijna niet meer zetelen...) en laat alle andersglobalisten ter lande zich maar eens verenigen en 1 mei gaan vieren bij de PVDA. Het kan een leerrijke dag worden voor de hele beweging.

.
by . Tuesday April 02, 2002 at 03:34 PM

.

.

blub
by alex Tuesday April 02, 2002 at 04:02 PM
alex.wieme@justice.com

aankondigingen, ook verdoken reclame, horen toch in de agenda thuis :-)

doe het om zijn minst verdoken
by Koen Simons Tuesday April 02, 2002 at 04:02 PM


Moet er hier weer iemand in naam van het Solidair-webteam 'opinies' beginnen spuien op Indymedia?
Dit is ZOOOOOO doorzichtig...

Lees bovenstaande tekst nog maar eens heel goed voor je op me begint te schieten.

groeten,
Koen Simons

Vreemd
by ikke Tuesday April 02, 2002 at 04:28 PM

Vreemd dat dit zoveel reacties uitlokt.

Goed dat er nog mensen zijn die gewoon durven zeggen wat ze denken.

Ik zou zeggen ga eens kijken naar dat feest alvoren je hier onnozel begint te doen.
Of breng verslag uit van een ander 1 mei evenement, dan maak jezelf nog nuttig.

Mayday is global day of action, remember.

Het zou misschien zelfs goed zijn dat men hier op de site een overzicht maakt van alle activiteiten die dag.

1 mei is een feest van solidariteit
by reclaim solidarity Tuesday April 02, 2002 at 07:33 PM

1 mei is voo rons een feestdag van solidariteit, niet van solidariteit met eigen volk eerst zoals het vlaams blok die dag wil claimen in Brugge, maar een feest van solidariteit met iedereen:
alle mensen
dieren
de natuur

doe mee met de reclaim:
1 mei 2002 13 u stationsplein brugge

website:
http://reclaim.zapto.org
inforeclaimsolidarity@justice.com

TOF
by ikke Tuesday April 02, 2002 at 07:44 PM

Tof, zo komen we tenminste vooruit.

Dolle pret, ja
by A Wednesday April 03, 2002 at 01:53 PM

Ik begin het een beetje beu te worden dat in de naam van 'linkse eenheid' elke kritiek op autoritaire organisaties, of zelfs autoritaire doelstellingen an sich, we hier allemaal maar alles moeten slikken wat er te slikken valt. Laat ons eerlijk wezen, er is een fundamenteel verschil tussen het streven naar een machtsovername door de 'voorhoede van het volk', en een authentiek streven naar een anti-autoritaire, niet-hierarchische samenleving. En dat verschil is onoverbrugbaar. Ik wil zelfs zover gaan te zeggen dat het soms wel neerkomt op samenwerken met mensen die geen moment zullen aarzzelen om je 'tegen de muur te zetten' als ze de kans krijgen (letterlijk citaat).

Eens te meer wil de PVDA zich blijkbaar profileren als 'de beweging'. Wel jongeman. Als je kijkt naar de directe aanleiding voor alle aandacht voor de 'andersglobalistische' beweging, zoals jij ze zo hip benoemt (maar die niks anders is dan een antikapitalistische), dan zal je zien (als je nog een beetje eerlijk bent tenminste), dat autoritair links niks te maken heeft gehad met de oorsprong ervan.

Dit gezegd zijnde wil ik nog even mijn walging uitdrukken over het toch wel erg hoge top-30 gehalte in bovenstaande 'aankondiging'. Met alle respect overigens voor de betrokken familie Giuliani (... wat is trouwens de naam van de mamma van Carlo?).
Het lijkt wel alsof de auteur van bovenstaand stukje niet liever zou hebben, of we hadden wel duizenden Carlo's. (die er ook wel zijn, elke dag opnieuw...)

Todos somos Carlo!

Bedankt
by David Wednesday April 03, 2002 at 02:15 PM

Dank je, Jan, voor je interessante commentaar.

Graag gedaan
by A Wednesday April 03, 2002 at 02:37 PM

Jammer voor jou, maar leuk voor mij, ik heet namelijk niet Jan. Ik hoop voor jou hetzelfde David.
En voor je goede nachtrust wil ik er zelfs nog aan toevoegen dat mijn comentaar in dit geval wel de PVDA geldt, maar in andere gevallen evengoed de Leading Success People, de Socialist Wankers Party, of godbetert -excuus voor mijn bourgeoisafwijking, marxbetert dus- de KP of Iskra tot onderwerp had kunnen hebben.

Alvast 1 alternatief
by A Wednesday April 03, 2002 at 02:53 PM

Dag Ikke, dag David, dag Kenneth, dag Alex, dag Koen,
(zie je wel, ik kan het hoor!)

1 mei Gent. 1 mei Brugge. 1 mei overal en altijd!

http://anarchie.be/home/index.html

gaap...
by The real Jan Wednesday April 03, 2002 at 02:54 PM

Beste David,
Met excuus, maar ga eindelijk eens in je zandbak spelen jongetje.

Beste A,
Niet alle commies zijn per definitie autoritair, er zijn er ook die op allerlei vlakken uit de fouten van hun beweging hebben geleerd. Op bepaalde plaatsen werken communisten en anarchisten dus wel goed samen.
Er bestaan trouwens ook sectaire voorhoede-anarchisten die er een feitelijk autoritaire stijl op nahouden. Ik wil maar zeggen, er zitten er overal van soorten.

OK
by A Wednesday April 03, 2002 at 03:16 PM

Beste Jan

Dat weet ik wel, en ik val ook geen personen aan, maar wel rigide organisaties zoals die die ik -weliswaar een tikje denigrerend, maar ik pas me soms wel aan aan het niveau van de 'discussie'- vernoemde. Ik twijfel er niet aan dat in elk van die groepen oprecht revolutionaire mensen zitten, alleen jammer dat ze meestal, net door in die groepen langzaam verstikt te zitten raken, meestal hun kritische geest verliezen.
En een belangrijk punt in dit alles is dat er inderdaad historische fouten gemaakt zijn, en dat ik bijwijlen toch sterk mijn twijfels heb bij de conclusies die bepaalde figuren binnen autoritair links -want je moet toegeven dat dat toch echt wel nog steeds bestaat, al is het marginaal- daaruit trekken. De methodes lijken me op het eerste zicht toch niet erg veranderd te zijn, en daar kan ik maar 1 conclusie uit trekken...

en verder
by Jeannk Thursday April 04, 2002 at 03:20 AM
jeannk@hello.be

En verder komen ook nog voormalig Kongolees minister Yerodia en een voormalige Filipijnse generaal die is overgestapt naar de vredesbeweging.

Een zeer boeiend programma dus.